Foto weekoverzicht Judith #359

vaatwasser uitruimen juutEen koude week was het. Voor het eerst deed ik met hardlopen steeds mijn wintertruitjes aan. Als ik dan eenmaal liep, stroopte ik wel weer mijn mouwen op, maar verder was het fijner dan die dunne shirtjes. Deze week kwamen er ook weer nieuwe maatregelen wegens corona en was er dikke paniek vanwege weer een nieuwe mutatie. Ik sluit me er maar een beetje voor af eerlijk gezegd. Al die paniek. We hebben het hier prima met z’n zesjes en we maken het thuis gewoon gezellig. 

Maandag

Ik begon de ochtend met een wandeling naar en door het park hier in de buurt. De zon kwam net op, er waren prachtige herfstkleuren en het was lekker fris buiten. Heerlijk om zo de ochtend te beginnen. Heb ook mooie foto’s kunnen maken, het was zo mooi. Daarna had ik een lange zit met een online cursus en nog 2 online afspraken. Nu ik weer wat meer thuis werk, zit ik ook meer stil. Zo een of twee keer per dag een wandeling doet me dan echt goed. ‘s Middags heb ik even beneden thee gedronken toen de kinderen thuis waren. Daarna nog even door en tot slot maakte ik witloftaartjes. Dat vond niet iedereen lekker, maar het werd gelukkig wel gegeten. 

bolusthee nov 2021

Dinsdag

Een dag met rust in huis: Maik naar zijn werk, de kinderen naar school, ik boven in de werkkamer aan het werk. De ochtend begon met een online overleg en daarna had ik geen afspraken. Ik kon dus lekker wat administratie doen. Eind van de dag heb ik nog even met de kinderen zitten werken. Yuren is bezig met een boekverslag en had af en toe wat hulp nodig, Lenthe maakte vast haar surprise voor op school en ik pakte bestellingen in. Nadat ik die had weggebracht, rende ik nog een kort rondje door de wijk. ‘s Avonds had ik voor het eerst kaarsjes aan, gezellig!

sintlichtjes nov 2021

Woensdag

Ik was enorm vroeg wakker, 4 uur al, heel irritant. In slaap komen lukte niet meer. Dus ging ik maar wat nieuwsberichten lezen en zo zag ik berichten dat ze mogelijk toch weer de scholen willen gaan sluiten. Ik vind dat ontzettend sneu voor de kinderen, die zich verheugen op het sinterklaasfeest. Hoewel ik via mijn werk wel hoor dat op veel scholen corona uitbraken zijn, hebben wij daar op onze school geen last van. Vorig schooljaar was er al eens een grote uitbraak, denk dat de meeste kinderen immuun zijn inmiddels. Ik heb in elk geval besloten dat wat ze ook besluiten, ik ga me er niet druk over maken. We hebben het als gezin ook fijn met elkaar, dus als het zo is, dan vinden we onze weg wel tussen werk en thuisonderwijs door. Wel ben ik bezorgd over kinderen die het thuis niet fijn hebben. Gelukkig weten we inmiddels dat de scholen vooralsnog gewoon open mogen blijven… We aten gevulde aubergines. 

gevulde aubergines

Donderdag

Hoewel het niet echt lekker herfstweer was, want regen en wind, maar toch ging ik ondanks weinig zin 10 km rennen. Het ging niet echt heel lekker, de snelheid zat er niet zo in, maar toch was ik blij dat ik was gegaan. Daarna douchen en achter de laptop. De kinderen hadden deze ochtend ook weer wat in hun schoen: Sterre een kristal (daar is ze helemaal gek van tegenwoordig), Yuren het spel LAMA, Fee een boekje wat ze zelf kan lezen (Ik hou van Eenhoorns) en Lenthe een LOL surprise ball. De kinderen gingen naar school en ik had een lange dag om weer wat spullen uit te zoeken die uit de werkkamer komen. We zijn nog steeds bezig met het inrichten van de kasten. Er moet heel veel weg. Onze slaapkamer is inmiddels leeg en ook beneden is alles uitgezocht, maar daarvan gaan nog wat dingen op Marktplaats. Ik kan niet wachten tot het is opgehaald. Nu staat er op de overloop van de kinderen nog wel wat, dus dat ben ik langzaam ook aan het sorteren. Wat kan weg en wat heeft een plekje nodig? Het wordt nu wel steeds leuker, een fijne kamer zo om te werken, maar ook om gewoon te zitten als ik even de drukte van de kinderen bedenen beu ben. 

sinterklaas in huis

Vrijdag

In de ochtend had ik eerst nog een online vergadering van mijn werk, daarna ging ik lopend naar de teststraat om te testen voor toegang, omdat ik zaterdags altijd wil zwemmen. Wederom negatief. De rest van de ochtend heb ik nog wat gewerkt en daarna ben ik Fee gaan halen van school. Na de lunch hebben we samen aan haar surprise gewerkt. Die is nu bijna af. Ook mijn eigen surprise voor hier thuis heb ik zo goed als af. Het is altijd een hele organisatie hoor, die sinterklaastijd. Zeker met 4 kinderen! Iedereen moet 2 surprises, gedichten, cadeautjes voor thuis verzinnen voor alle kinderen, schoencadeaus, school die nog vanalles wil. Ik moet echt lijstjes maken, zodat ik niks vergeet. In de middag heb ik met Yuren nog aan zijn boekverslag gewerkt en met Lenthe aan haar surprise voor school en die voor thuis. Zo vloog de dag weer voorbij. 

lenthe maakt surprise

Zaterdag

Zolang het nog kan, ga ik op zaterdag lekker zwemmen, dus ook deze zaterdag. Na 60 baantjes weer naar huis om daar na het douchen te ontbijten met een warm kopje thee. Verder maakte ik schoon beneden, zette wat spullen op Marktplaats en deed spelletjes met de kinderen. We aten konijn uit de vriezer en dat was heerlijk. De kinderen vonden het ook lekker; Sterre weigerde het te eten. Die vond het zielig 🙂

lama spelschoentje zetten 2021

Zondag

Hoewel het keihard regende, ging ik toch 7 km hardlopen. Het was vooral heel koud. Dat werd nog erger, toen ik in een diepe plas stapje en mijn schoenen en sokken kleddernat waren. Ik moest toen nog 3 km, niet echt fijn. Maar ja, je moet toch door. Thuis was het lekker warm en ben ik meteen onder de douche gesprongen. Daarna voelde ik me juist goed: voldaan, fit en inmiddels weer opgewarmd. De rest van de dag zijn Maik en ik allebei heel druk geweest. Ik met het maken van het sinterklaascadeau van Fee voor op school en het bakken van kruidnootjes met Lenthe en Fee en hij met de deuren voor de kasten in de werkkamer. Tot slot maakte ik nog tempura van herfstgroenten, mochten de kinderen hun schoen zetten en was het tijd om naar bed te gaan. We waren heel erg moe! 

werkkamer kastdeuren

zeiknat van hardlopendummie regenboog

Vorig artikelTips voor een actieve vakantie
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #360
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in