Tips voor een goede winterjas voor je kind

Tips voor een goede winterjas voor je kind groen“Nu een blog over een winterjas?” Ik hoor het je denken. Toch is het best slim om nu in de uitverkoop een mooie winterjas te shoppen voor je kinderen. Gewoon een maatje groter, dus op de groei. De meeste winterjassen zijn nu flink in de uitverkoop. Volgend jaar zijn ze heus nog leuk en dat scheelt best veel. Nu zijn er aan het eind van het seizoen niet altijd meer alle winterjassen te koop, dus hoe kies je nou toch een fijne jas? In deze blog tips voor een goede winterjas voor je kind.  

Tip: Besparen op je energierekening

Tips voor een goede winterjas voor je kind

Ik koop graag online, zeker in Coronatijd. Gelukkig zijn alle winkels er inmiddels wel op ingericht. Het handigst vind ik een webwinkel waar je op maat kunt zoeken. Dan heb je meteen een overzicht van wat er nog is in de maat van jouw kind. Niets zo vervelend als wanneer je een toffe jas ziet en hij blijkt niet meer in de juiste maat te zijn. Daarom kijk ik ook nooit direct met mijn kinderen. Ik maak altijd eerst een voorselectie van leuke winterjassen waar ze dan uit mogen kiezen. Anders kiezen ze precies iets wat ik stom vind of wat niet past. 

reversible winterjas oranje

Een maatje groter

Yuren had bijvoorbeeld een nieuwe jas nodig. Hij was ineens superhard gegroeid deze winter dus zijn huidige jas paste niet meer. Hij heeft nu maat 140, maar ik weet zeker dat hij daar na de zomer weer is uitgegroeid, dus gingen we op zoek naar een Vingino winterjas in maat 146. Hij is nog iets aan de lange kant, maar de mouwen kunnen we oprollen. Zo kan hij ‘m nu toch al dragen, maar weet ik zeker dat hij volgend najaar ook nog past. 

stoere winterjas

Waar let je op?

Een fijne winterjas voldoet aan een aantal eisen. Sowieso is een lekkere warme winterjas belangrijk. Hij moet dus zeker goed warm zijn. Een beetje waterdicht is ook fijn, maar dat hoeft niet per se. Kinderen spelen wel graag buiten en gelukkig zijn er steeds vaker jassen te krijgen die waterafstotend zijn. Dat scheelt toch. Let verder ook op of de kleur je kind staat. Als jouw kind een vrij blanke huid heeft en snel witjes ziet, kies dan niet voor een felle kleur. Dat staat vaak niet mooie. Een capuchon is persoonlijk: ik houd er niet zo van, maar veel kinderen vinden het wel lekker warm. Overleg dus wel met je kind wat hij of zij fijn vindt. 

Succes met zoeken naar een fijne winterjas voor je kind!

Tips voor een goede winterjas voor je kind

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #316
Volgend artikelWat te doen als je iPhone in het water valt?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in