Foto weekoverzicht Judith #316

tandenfeestje Fee jan 2021Hoppa! De laatste week van Januari alweer! Het kan mij niet snel genoeg gaan richting het voorjaar. Sowieso was het beste nieuws van de week dat de scholen weer open gaan. Of het allemaal echt veilig is betwijfel ik hoor, maar we gaan het zien. Het is allemaal één groot politiek spel volgens mij. Maar goed, we gaan het zien. Fee had deze week haar tandenfeestje, dat was leuk. En er werd natuurlijk weer veel gewandeld. 

Lees ook: Geld verdienen met cryptocurrency

Maandag

De kinderen hadden er niet veel zin in. Lenthe ging bij een vriendinnetje werken, ik begon de ochtend met een wandeling bij 0 graden. Een klein rondje maar hoor, 3 km, maar het was toch fijn om de dag zo te starten. En wat een prachtige uitzichten zo met de opkomende zon en de vorst. Daarna was het tijd voor vergaderingen. En mail. En telefoontjes. Maik hielp Yuren en Fee en om 13.00 uur werd er gewisseld. Ik besloot met Fee ook even een rondje te doen. Zij op de loopfiets (veel te klein geworden inmiddels) en ik gewoon lopend. Later deed ik nog wat pogingen om te werken, maar zonder al te veel succes. We schoven het maar weer door naar de volgende dag. Eind van de dag kocht ik nog een nieuw product in voor de webwinkel wat me superleuk lijkt voor de kinderen momenteel: raamkrijtjes! Hiermee kunnen ze op ramen en spiegels tekenen, of je hangt een kleurplaat buiten aan het raam en ze trekken die over) en na afloop veeg je dat er zo weer af met een vochtige doek. Je kunt met de krijtjes ook op papier tekenen en met wat water erbij prachtige aquarellen maken. 

raamkrijtjes kitpas kleuren

Dinsdag

De ochtend begon weer vroeg. Yuren ging vlot aan de slag, de meisjes hadden aardig wat motivatie nodig. Sterre sliep uit, zij had pas laat les. Fee moest een sneeuwpop vouwen waar ze niet echt veel zin in had. Toen Fee klaar was met haar opdrachten, ging ik even snel een half uurtje hardlopen. Vier minuten voor mijn volgende afspraak begon kwam ik weer binnen, ik plofte gelijk voor mijn laptop met een glas water. Na deze afspraak heb ik boven gewerkt aan een reflectieverslag van mijn opleiding. Daar zat ik al twee weken tegenaan te hikken, dus ik ben blij dat ik het heb ingeleverd. Hopelijk is het in orde en krijg ik een diploma. 

thuiswerken jan 2021Pip slapen in nek yuren

Woensdag

Ik had afgesproken met een collega om een stuk te gaan wandelen en tegelijk wat werkdingen te bespreken. We hadden elkaar al zo lang niet gezien en allebei wel behoefte aan wat ander contact dan alleen ons eigen gezin. We wandelden bijna 7 km en het was heel gezellig. Daarna dronk ik nog een kopje thee bij haar in de keuken en toen moest ik snel naar huis voor een afspraak. Na mijn afspraak ging ik beneden een worteltaart-sneeuwpop-cupcake eten die Fee had gebakken. Heel lekker! Toen weer terug naar boven voor de rest van de werkdag. 

landgoed ter horsten

Donderdag

Donderdag is altijd een vrije dag die eigenlijk nooit helemaal een vrije dag is. Zeker niet nu de kinderen thuis zijn 🙂 Ik trok mijn sportkleren aan, maar van hardlopen kwam het niet tot de lunch. De kinderen moesten aangestuurd worden met werk en dat viel niet mee. Vooral Lenthe was deze week slecht te motiveren om haar werk te doen. Heel vermoeiend. Fee maakte een verftekening van uiltjes. Daarvoor moest ze stempelen met een kurk. Die hadden we niet in huis en om nou om 9 uur ‘s morgens een fles wijn open te trekken vond ik wat ver gaan. Dus gebruikten we een marshmallow van de sneeuwpoppen van gisteren, werkte net zo goed. Hardlopen deed ik dus tijdens de lunch, 7 km in een lekker tempo. Het regende wel flink en het was best koud. Eenmaal terug was ik wel blij dat ik gegaan was. Ik was net gedoucht toen de deurbel ging: daar was mijn bestelling met nieuwe producten voor de webwinkel. De raamkrijtjes waren al meteen in trek, zoveel bestellingen op de post gedaan! Daarnaast heb ik ook een leuk knutselwerkje voor jonge kinderen (borduurschaap) en een kinder katapult in de webwinkel gezet. Bij de katapult zitten hele zachte balletjes. Er werden hier meteen spelletjes gedaan door de kinderen wie het verste kon schieten. Ook zijn er hele zachte stoep- en schoolbordkrijtjes die worden gemaakt van de schelpenvangst bij de Japanse visvangst. 

packshot pink catapult

Vrijdag

Yoehoe, de laatste dag van de week! Ik ben er erg aan toe elke week. Zo’n hele week met werk en de kinderen is gewoon pittig, dus ik ben blij als ik die combi dan even niet heb in het weekend. Dus is vrijdag stiekem al een beetje genieten. We eten meestal iets makkelijks, er komt elke vrijdag een vriendinnetje van Lenthe hier en we doen rustig aan. Zelf had ik nog wel wat werk te doen voor mijn blog. Betaalde opdrachten die af moeten. Gelukkig hebben opdrachtgevers ook begrip voor de hectiek, dus zijn er geen harde deadlines. Ik vind het vooral zelf fijn om dingen af te kunnen vinken op mijn to do list. 

uiltjes stempelensneeuwpop cupcake

Zaterdag

We gingen vroeg op staan, want er stond een tandenfeestje gepland voor Fee! Haar eerste tandje ging er uit vorige week, en geheel volgens traditie mocht ook zij een High Teeth geven. Dus het huis versieren, goodiebags maken, werkbladen en boeken klaar leggen een lekkers op eens etagère. Om 11 uur kwamen de kinderen. Het feestje was leuk, de kinderen hebben weer veel geleerd over goed poetsen en tanden wisselen. ‘s Middags was ik moe, maar ik ging toch nog even hardlopen, 10 km. Best pittig met die koude, snijdende wind, maar ik was blij dat ik was gegaan. In kou loop ik sowieso liever dan in de regen. 

de wexell escape room10 km hardlopen juut jan 2021

Zondag

Beatrix was jarig, dus we hingen de vlag uit. Daar kreeg ik meteen allerlei reacties op, dat het zondag was en het vlagprotocol voorschrijft dat je dan op maandag pas mag vlaggen. Dat geldt echter voor Rijksoverheidsgebouwen. Burgers mogen ook gewoon op zondag vlaggen. Bovendien hoorde ik dat de scholen volgende week weer open gaan, dus dat vond ik ook wel een vlagmomentje waard 😉 Verder gingen Maik en ik samen ruim 9 km wandelen bij Landgoed Ten Horsten. Een Koninklijk landgoed, dat paste wel op de verjaardag van Beatrix vonden wij. Het was een prachtige wandeling. Ik had iets online gevonden, die was heel anders dan de wandelingen die je daar via de bordjes kunt volgen. Dat leek me minder druk op deze mooie dag. Klopte ook, maar we verdwaalden wel doordat het pad op onze kaart in het echt geen pad bleek. Uiteindelijk vonden we na een vertraging van 20 minuten het juiste pad weer en de rest van de wandeling was modderig, maar prima te doen. ‘s Middags maakten we een start met de eerste kamer uit het Escaperoom spel De Wexell. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vind. Het was heel veel lezen, leek wel een boek. De kinderen hadden er ook weinig geduld voor. Uiteindelijk zijn we er wel uitgekomen, maar we vonden het vooralsnog minder leuk dan de vorige Escape rooms. Er zijn nog 4 kamers om op te lossen, wie weet verandert mijn mening daarna nog. 

Landgoed De Horsten

Vorig artikelHippe tuinstoelen voor een lange zomer
Volgend artikelTips voor een goede winterjas voor je kind
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in