Tips voor een hip interieur anno 2021!

Tips voor een hip interieur anno 2021!De afgelopen anderhalf jaar hebben we gezien dat mensen steeds meer tijd doorbrengen in hun eigen woning door de lockdowns. Daarnaast was er meer geld over, we konden immers niet op vakantie of uit eten, dus we spaarden ons gek. Dat heeft er toe geleid dat mensen in 2021 veel meer tijd en geld gingen besteden aan hun interieur. Huizen werden gepimpt en verbouwd, en dat hoefde niet eens zoveel te kosten. In deze blog geef ik tips voor een hip interieur anno 2021!

Lees ook: Make over van onze trapkast

Tips voor een hip interieur anno 2021!

Met een aantal eenvoudige interventies heb jij zo een hip interieur. Je kunt dat qua kosten zo gek maken als je wil, maar het hòeft niet duur te zijn. Wat de totale kosten zullen zijn, hangt vooral af van de producten die je kiest. Ga je voor duur behang, of kies je een goedkopere soort? Neem je een designmeubel of shop je online voor de beste prijs-kwaliteit verhouding? Het loont echt de moeite om goed rond te kijken en de juiste keuzes te maken. Een kamer van je huis pimpen kan al in 2 dagen. Het afgelopen jaar hebben wij regelmatig een kamer aangepakt. Zo leuk om de veranderingen te zien in slechts 2 dagen!

Pimp je kamer met leuk behang

Persoonlijk vind ik behang een echte oppepper voor je interieur. Bij een blog met tips voor een hip interieur anno 2021 kan behang niet ontbreken. Dit maakt namelijk echt het verschil. Denk je eens in dat je een witte muur hebt en je behangt die met een hip patroontje, dat ziet er direct veel fleuriger uit! Het is handig om je accessoires af te stemmen op je behangkleuren. Zo had ik laatste bijvoorbeeld zelf een behang met roze flamingo’s met een zwarte snavel. Ik kocht toen een zwarte lamp en een zwart bijzettafeltje met roze kaarsen en een roze vaas erop. Zo was de wand compleet in balans.

Tips voor een hippe bank

Meubels shoppen

Als je een slaapkamer of een woonkamer wil aanpakken, geven nieuwe meubels vaak ook een fantastisch effect. Meubels shoppen kun je bijvoorbeeld via Haco wonen & slapen. Zij hebben alles voor een make-over van je slaapkamer of woonkamer. Van banken tot stoelen, van kasten tot bedden. Op de website vind je trouwens hele toffe inspiratie foto’s van kamers. Ook hier kun je goed zien dat kleur in balans is. Kleureffecten komen terug in de accessoires en meubels en maken het zo tot een mooi geheel. 

Accessoires zijn belangrijk

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar met accessoires kun je een totaal andere look & feel creëren. Denk aan een kleed, een poefje, lampen, kussens, vaasjes, planten en potjes, kaarsen en iets voor aan de muur. Onthoud wel altijd: less is more. Zet niet je hele huis vol met prulletjes, want dat geeft onrust. Ook accessoires moeten in balans zijn met de rest. Dus maak het niet te gek. Ook in dat opzicht is het slim om een make-over van 2 dagen te doen, dan koop je in één keer alles wat je nodig hebt en voorkom je dat het teveel wordt. 

Schilderen

Het hoeft niet per se, maar soms kan een kleurtje op de muur net dat beetje meer geven. Dus op de ene wand komt behang, op de andere komt verf in een mooie kleur die past bij de rest. Een wandje verven kost je hooguit twee uur. Mocht je over een donkere kleur heen verven, gebruik dan eerst een primer, anders moet je soms wel 4 keer schilderen voor het dekt. Laat je daarvoor adviseren in een bouwmarkt, daar weten ze precies wat het beste werkt. Heb jij al zin gekregen in een nieuw interieur? 

Tips voor een hip interieur

Vorig artikelA&O hostels Bremen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #340
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in