Make over van onze trapkast

overzicht make over van onze trapkastWij hebben een zeer royale trapkast op de benedenverdieping van ons huis. Ideaal, want je kan er heel veel in kwijt. We hadden er alleen nog niks mee gedaan. De muren waren nog onafgewerkte gipsen wandjes en er stond enorm veel troep. Nu kun je denken: wat maakt het uit, die kastdeur is toch dicht, niemand die het ziet. Toch nodigt een onafgewerkte kast zonder praktische haken en plankjes niet echt uit om dingen geordend daar in op te bergen. Zonde, want in zo’n fijne ruimte kun je ontzettend veel kwijt. Tijd om dat eens aan te pakken dus! In deze blog lees je alles over de make over van onze trapkast. Wat we gebruikten, wat we al hadden en hoe het nu is

Lees ook: Make over van onze overloop
Lees ook: Washok inspiratie!

Opruimen en weggooien

De make over van onze trapkast begon met het leeghalen van de hele kast en alle troep uitzoeken. Een deel van de spullen hebben we direct op marktplaats gezet, een ander deel meteen in de auto geladen om naar de reiniging te brengen. Dat ruimde al lekker op. Ik gebruik geen Marie Kondo om te schiften tussen wat blijft en wat weg kan (“Does it sparks joy?”), maar een wijsheid van mijn oma: “Alles wat je een jaar niet in je handen hebt gehad kan weg”. Zo namen we ook eindelijk afscheid van de kinderwagen, die daar verstopt stond. Fee heeft er al zeker een jaar niet meer ingezeten, dus weg ermee!

maik klussen trapkast

Make over van onze trapkast

Het volgende wat er ging gebeuren was behangen. Zoals eerder gezegd waren de wanden nog gewoon donkere gipsplaten. Dat vond ik lelijk, dus ik wilde wit behang op de wanden. Niet effen wit, maar wit met een patroon. Wit maakt zo’n donkere kast lichter namelijk en het patroon maakt het leuker 🙂 Toevallig hadden we nog behang liggen: oud behang van de Kwantum wat nu niet meer te koop is met een patroon in roze (ze hebben het behang nog wel in zwart) en het behang wat we net bij Sterre op de muur hadden gedaan van Karwei. Hier hoefden we dus geen kosten voor te maken, dat scheelde weer.

trapkast leuk gemaakt met behang

Planken en haken ophangen

De Scandinavische look & feel die wij eigenlijk door het hele huis hebben toegepast, wilde ik ook in de trapkast laten terugkomen. Voor de make over van onze trapkast kozen we dus voor blankhouten plankjes, van hout dat we bij bouwmarkt kochten (de Gamma) en witte plankdragers. Van de Ikea hadden we een zo’n slang/buishouder voor de stofzuiger en een plastic zak opberger plastic zak opberger dus die hingen we terug op aan de wand. Tegen de achterwand hebben we de wijnrekken gezet (ook Ikea) en tegen de achterwand hebben we ook een Dots knop van Muuto bevestigd in roze. Deze had ik ook al in huis, dus hoefde ik niet nieuw te kopen.

make over van de trapkast

Effectiv kast

Helemaal links staat een ontzettend fijne voorraadkast van Ikea, de Effectiv. Helaas is deze niet meer te koop. Ik kocht ‘m in 1999 en in elk nieuw huis vindt hij wel weer een plekje, omdat hij zo handig is. Er passen ordners in, want oorspronkelijk is het uit de kantoormeubelen serie, maar in dit huis is hij in gebruik als voorraadkast. Ook staat ons gourmetstel en de pizzarette er in bijvoorbeeld. De kast is zo ruim dat dat past.

effectiv kast ikeahoekje met statafels en buitenstoelen

Budget voor deze opknapbeurt

Eigenlijk hebben we dus heel weinig uitgegeven aan deze opknapbeurt van de trapkast. Veel spullen hadden we al of nog in huis. Het enige dat ik nieuw heb gekocht, is eigenlijk een lampje. Dat kocht ik bij Made.com. En wat materiaal zoals behangerslijm, hout voor de plankjes, plankdragers en schroefjes natuurlijk. Totale kosten zijn dus nog geen €50, voor deze make over van onze trapkast. En blij dat ik er mee ben! Zo zie je maar dat je dus niet per se veel geld hoeft uit te geven om van zo’n ruimte iets leuks èn praktisch te maken. Wie weet heb jij ook nog wat restjes behang liggen. Denk in mogelijkheden: zo’n ruimte hoeft niet per se op alle muren hetzelfde behang te hebben. Het kan juist grappig zijn om af te wisselen. En gebruik praktische oplossingen als haken, knoppen en planken om de hoogte in te gaan. De echt lelijke spullen, zoals de koffers, statafels en de speelwigwam van de kinderen hebben we net om het hoekje staan, zodat je dat niet ziet als je binnenkomt. Hier liggen ook rolschaatsen en ander buitenspel materiaal. De kinderen kunnen het zo pakken, maar het ligt niet in het zicht.

make over van onze trapkast

Vorig artikelDe plantenpotten van Elho, een mooi verhaal
Volgend artikelKwantum heeft leuke dingen!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in