Tips voor kraamcadeaus die te maken hebben met bomen en natuur

Op deze FEEstelijke dag een FEEstelijke blog met daarin tips voor kraamcadeaus omtrent bomen en natuur.

Nijntje boomfeestdag

Vandaag is het Nationale Boomfeestdag. Een dag waarop overal in het land schoolkinderen een boompje mogen planten. Wat mooi, als je baby precies op deze dag wordt geboren… Van harte gefeliciteerd, Judith! Dat vraagt om een toepasselijk cadeautje: een mooie boom, een echte stamboom of een paar schoentjes die je kunt planten zodra ze te klein zijn geworden wellicht? Ook leuk voor (lente-)baby’s die op een andere dag worden geboren!

Sky in het bos

* foto Yvonne Koop

De Stichting Nationale Boomfeestdag plant al sinds 1990 geboortebomen voor nieuwe wereldburgers in speciale Geboortebossen, als symbool dat ieder kind moet kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld. Een mooi gebaar! Er zijn al geboortebossen in Ugchelen, Utrecht, Mierlo, Schijndel en Tilburg. Alleen bij de laatste twee is nog plek om een geboorteboom te planten. Woon je daar niet in de buurt en vind je een boompje geven toch een mooi idee, dan kun je er ook eentje bestellen via de site www.geefeenboompje.nl.

OnceUponaTree

Heb je meer iets met stambomen, geef dan OnceUponaTree cadeau: een boom gemaakt van hout of karton met heel veel ruimte voor pasfoto’s van alle familieleden. Zo kan de baby goed zien in welk nest hij of zij terecht is gekomen en tot hoe ver de wortels teruggaan. Ook leuk om aan opa of oma cadeau te geven.

Oaties

Zelf werd ik helemaal verliefd op de schattige kinderschoentjes van Oatshoes, de Oaties. Deze zijn volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, en worden geleverd met twee zaadjes. Wanneer je die samen met de schoentjes plant, groeit er op die plaats een levensboom. Een prachtige herinnering aan de eerste stapjes die je kleine op deze aardbol heeft gezet!

Anneko

Wil je een origineel kaartje sturen? Koop dan een kaartje van Anneko Design. Hierin zitten bloemzaadjes in het papier verwerkt. Zodra je het kaartje in vochtige aarde plant, groeit er een grote bos bloemen uit! Op dezelfde manier gaat het ook met de geboortekaartjes van Muswerk: een fleurige manier om de komst van de baby aan te kondigen. Ben benieuwd welk kaartje Judith heeft gekozen!

Muswerk

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

 

Vorig artikelDaar is ze dan!
Volgend artikelWat zijn de voor- en nadelen van online boodschappen doen?
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in