De tofste restaurantjes van Berlijn

De tofste restaurantjes van Berlijn neni berlinBerlijn is een megagrote stad. Het aanbod van horeca is groot, op elke hoek van de straat zit wel een leuk cafeetje, een ijssalon, restaurant of lunchroom. De keuze is reuze, en precies dat is lastig, want wat kies je dan? Wij hebben een aantal zaken uitgeprobeerd die je zeker kunt bezoeken. Hier de tofste restaurantjes van Berlijn!

Lees ook: 16 x zeker doen in Berlijn!

De tofste restaurantjes van Berlijn

De tofste restaurantjes van Berlijn zijn natuurlijk wel echt hippe plekjes. Ik heb deze adresjes ook weer via via. Wat vaak goed werkt, is dat als je een leuk tentje vindt, je daar vraagt aan locals of mensen die er werken, of zij nog restauranttips hebben. Zo kom je soms op de leukste plekjes. Ik vind het zelf belangrijk dat de sfeer goed is, het interieur mooi, maar vooral ook het eten lekker is.

Neni Berlin

Neni Berlin zit bovenin Bikini Berlin. Bikini Berlin is een winkelcentrum wat zo heet, omdat het 2 verdiepingen heeft. Net als een bikini, wat ook uit twee delen bestaat. Je gaat met de lift naar de bovenste verdieping. Naast Neni Berlin zit de Monkey Bar. Wij vonden hier de muziek nogal hard staan, maar je kijkt er wel leuk uit over de aapjes in de dierentuin beneden. Het eten bij Neni is Israëlisch. Wij namen menu Balagan, allerlei verschillende hapjes. Geweldig lekker! Ook als Israëlisch je niet meteen aanspreekt. Bij mooi weer eet je buiten, met uitzicht over de stad. Tip: reserveer! Het restaurant is heel populair en bijna elke avond bomvol. Voor de lift staan rijen te wachten om naar boven te mogen.

Tip: Time to Momo Berlijn

Restaurant Panama

Restaurant Panama is open sinds mei 2016 en heel hip. Je geniet er van fusion eten, Europese gerechtjes met een Aziatische twist. Het interieur is licht, modern en hip. De kaart origineel en de gerechtjes van zeer goede kwaliteit.

oh panama berlijn

Klunkerkranich

Klunkerkranich is een hip dakterras op een geheime plek. In het winkelcentrum op de Karl Marx Strasse pak je de lift naar de 5e verdieping, stap je uit in de parkeergarage, loop je naar voren en naar links en zie je aan je linkerhand de opgang naar deze geheime hotspot. Perfect voor koffie met taart of een lunch in de zon. Enige jammere: het is zelfbediening…

De Klub Kitchen

De Klub Kitchen zit in een achteraf straatje wat je ook net even moet weten. De gerechten zijn heel schappelijk geprijst, je kunt er buiten èn binnen eten, een healthy lunch bestellen of vers sapje drinken en genieten van het frisse interieur.

Dots

Dots zit in de wijk Neuköln en ook een beetje achteraf. Alles homemade en organic, een fijn terras, mooi Scandinavisch interieur en geweldig lekkere lunch en sapjes.

Two Two

Two Two is een soort mini concept store. Ze combineren de verkoop van Japans papier met een plek om koffie en taartjes te nuttigen. Het interieur is superhip, er is wifi en je koopt er grappige tapejes en pennen. Ook op het terras zit je fijn.

Ständige Vertretung

Ständige Vertretung bezoek je voor de heerlijkste Flammkuchen ooit gegeten. Het uitzicht op de Spree en het toffe interieur als het te koud is voor op het terras zijn eveneens redenen om dit leuke plekje niet over te slaan.

Restaurant Brel

Restaurant Brel aan het Savignyplein is een heerlijke plek om binnen of op het terras te eten. Neem de mosselen of de bloedworst, specialiteiten van het restaurant. Sluit af met crème brulee of tarte tatin en een desserwijntje. Naast lekker eten en goeie bediening, maak je ook makkelijk contact met locals.

Tip: de leukste wijken om te overnachten in Berlijn

Deck 5

Deck 5 is een strandbar midden in de stad. Heel bijzonder! Je kijkt uit over de stad terwijl je met je voetjes in het zand zit. Met je ogen dicht waan je je, als er zon is, op een bounty eiland. In je hand een heerlijke cocktail, de geur van zonnebrandcrème op je huid en zacht geroezemoes van de andere beachbezoekers. Ultiem genieten op een zomerse dag!

deck 5
Deck 5
Vorig artikelBuitenkijken bij… Corine van Redcherryrodekers
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #82
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in