Uitjes in Delft

Nu ik tegenwoordig dichter bij Delft woon dan Den Haag, verdiep ik me steeds vaker in wat er voor leuks te doen is in Delft. Dat is een heleboel, zo kom ik achter! Naast mijn eigen ervaringen, krijg ik ook tips van collega’s en vrienden die al wat langer in de buurt van Delft wonen. Zo verzamel ik inmiddels een heleboel informatie over uitjes in Delft.

Lees ook: Een Tassie

Uitjes in Delft: Must see

In elke stad heb je natuurlijk een aantal must see’s. In Delft begin je op de Markt. Daar staat de Nieuwe Kerk, met natuurlijk de grafkelder van de Oranje’s. Wie een dagje Delft doet, moet dit gezien hebben. Museum het Prinsenhof erg leuk, ook voor wat oudere kinderen. Wat zeker ook een bezoekje waard is, is de Proceleyne Fles. In deze aardewerkfabriek wordt nog steeds het originele Delfts Blauw gemaakt. Dat mag niet ontbreken als je een tripje naar Delft maakt. Voor kinderen is het Science Center bij de TU en de Botanische Tuin erg leuk. In de tuin kunnen ze een speurtocht doen, terwijl de ouders genieten van de geuren en mooie natuur. In het Science Center kunnen kinderen interactief bezig zijn, dikke pret! Tot slot zijn de Delftse bruggetjes natuurlijk ook bijzonder. Je hoeft er niet ver voor, bij elke gracht vind je er wel eentje. Delft is eigenlijk net klein Venetië.

Must do

Wil je wat gaan doen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld eens SUPPEN in het Haagse Hout. Neem voor de zekerheid wat extra droge kleding mee. Zeker bij mooi weer is het erg leuk om te doen en zo meteen te zien dat Delft veel meer te bieden heeft dan alleen een gezellige stad. Er is genoeg groen te vinden. Delft heeft voor de kinderen twee waterspeeltuinen. Eentje vind je in Tanthof, de andere bij Stadboerderij Buyten. Beiden een heerlijke plek om te vertoeven met kinderen! Ook is het heel leuk om een stadswandeling te doen (ga hiervoor naar het VVV), een rondvaart door de grachten of een fietstocht met een gids. Op die manier zie je niet alleen de toeristische plekken, maar ook de plekken die locals bezoeken. De gids vertelt je achtergrondinformatie, zodat je er ook iets van leert.

Must eat

De inwendige mens wil natuurlijk ook wat, dus tip ik jullie mijn favoriete lunch-en dinerplekjes. Ik kom het liefst bij Kek Delft, een hippe plek op de Voldersgracht. Hier kun je als working nomad goed terecht. De wifi is snel, de taartjes zijn lekker en bij de lunch lik je je vingers af. Ook om gezellig bij te kletsen met vriendinnen is dit de place to be. Ik zit er heel graag.

Als je ‘s avonds in de stad wilt eten kan ik vooral La Tasca, Van der Dussen en restaurant VOC aanraden. Dit zijn voor mij wel de toppers, waar je gegarandeerd lekker eet, geniet van de vriendelijke bediening en in een prettige sfeer kan zitten.

Familieuitjes en teamuitjes

Heb jij binnenkort de taak om een leuk familie-uitje te organiseren? Dan is Delft een hele goede tip. Voor groepen is Delft een geweldige stad om te bezoeken. Delft uitjes zijn er naast families ook voor teams bijvoorbeeld. Of misschien organiseer je wel een vrijgezellenparty? Ook dit is prima te doen in Delft. Denk aan activiteiten als stadsgamen, een escaperoom, een moorddiner, een shop & seek spel (voor fashionista’s), workshops boogschieten, sieraden maken, kickboksen of percussie. Leren goochelen, een gps tocht of levend monopoly, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in Delft!

Vorig artikelZwembadparadijs in eigen tuin
Volgend artikelGezond drinken nog altijd populair
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in