Urenlang speelplezier met North Pole Expedition

Spelen en leren tegelijk! Daar wordt toch iedere ouder blij van? Jesper (7 jaar) mocht het puzzelspel van Smart Games testen en ging op expeditie naar de Noordpool. Het doel van dit prachtige spel is eenvoudig en duidelijk: plaats de vissen in het water en de ijsberen op het ijs! Maar dat blijkt niet altijd zo simpel te zijn als het klinkt. Het was meteen duidelijk: je kind heeft urenlang speelplezier met North Pole Expedition.

Winters denkspel

North Pole Expedition is een denkspel voor 1 speler vanaf 6 jaar. Er zijn 80 uitdagingen om aan te gaan en het bestaat uit twee spelvarianten. Iedere opdrachtkaart kan namelijk twee keer gespeeld worden. Bij de ene spelvariant speel je met een Eskimo lopend op het ijs en bij de andere met een Eskimo in een kano op het water. Je speelt dezelfde opdracht dus twee keer en ontdekt op deze manier een volledig andere oplossing.

Hoe werkt North Pole Expedition?

Als eerste kies je een opdrachtkaart en deze leg je bovenop het speelbord. Daarna kies je met welke Eskimo je wil gaan spelen. Deze leg je ook op het speelbord. Als je de Eskimo in de kano gebruikt, dan moet deze in het water komen te liggen en als je de staande Eskimo gebruikt dan plaats je deze op een ijsschots. Vervolgens probeer je het speelbord compleet te maken door de vissen, de walvis en de ijsberen op de juiste manier toe te voegen. Er is telkens maar één oplossing en je gebruikt alle puzzelstukjes behalve de Eskimo die je niet gekozen hebt. De moeilijkheidsgraad loopt van makkelijk tot expert. De eerste speelkaarten zijn het makkelijkst. Op deze kaarten staan tekeningen van enkele vissen of de walvis aangegeven zodat je al weet waar deze moeten liggen.

Review North Pole Expedition

Jesper vindt het in eerste instantie een makkelijk spel, maar naar mate hij verder komt zie ik hem steeds langer nadenken voor hij een puzzelstukje neerlegt. Omdat het spel ook geschikt is voor volwassenen zijn wij daarna met het spel aan de slag gegaan. We vinden het erg makkelijk, maar ook wel heel leuk. Op een schaal van 1 tot 10 geeft Jesper het spel zeker een 8,5. Ik ben het hier absoluut mee eens. Als ik dan toch een verbeterpuntje moet opnoemen dan zou ik ervoor kiezen om het opdrachtkaarten onder het plastic te plaatsen zodat het risico op beschadigen minder wordt.

Wat bevat de verpakking?

In de verpakkingsdoos zit een hardplastic spelbord, zeven transparante puzzelstukken, 20 opdrachtkaarten (dubbelzijdig met ieder twee uitdagingen, dus 80 opdrachten) en een boekje met speluitleg en oplossingen. Alle losse onderdelen berg je op in het speelbord. Zo kan je het spel overal mee naartoe nemen.

Winactie

In samenwerking met Smart Games mogen wij een exemplaar van dit leuke spel weggeven. Laat in een reactie hieronder weten waarom jij dit spel wil winnen en voor wie. De winactie loopt tot 16 januari 2018.

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

   

   

  Vorig artikelWinterkamperen: zoek de rust en ruimte op
  Volgend artikelWaarom boetseren met bijenwas zo goed is voor kinderen
  Bianca Overboom
  Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in