Veel te ontdekken in de herfstvakantie!

uitgeichte-afb-herfstvakantie-2015Ik merkte de afgelopen weken al dat ik er hard aan toe was: herfstvakantie. Alle nieuwe scholen, klassen, clubjes en activiteiten van de kids gecombineerd met heel veel nieuwe boeken, films, televisieseries en tentoonstellingen – die ik natuurlijk allemaal wil lezen, zien, volgen en bezoeken – zorgen ervoor dat de herfststorm in mijn hoofd maar niet tot bedaren is te brengen. Wat ik ga doen de komende week weet ik dus al: even lekker helemaal niks… Maar eerst nog lekker op stap dit weekend!

Kinderboekenweek

Aanstaande zondag is het alweer de afsluiting van de Kinderboekenweek. Het leuke thema Raar maar waar zorgde voor heel wat ontdek- en experimenteer-plezier de afgelopen anderhalve week. Met het gratis kinderboekenweekgeschenk kunnen we zondag gratis naar een van de twintig musea op het gebied van natuur, techniek en wetenschap: Naturalis bijvoorbeeld of Nemo, altijd een succes. Of we gaan naar het afsluitende Kinderboekenmarkt in Den Haag waar we veel bekende schrijvers kunnen ontmoeten. Sowieso moeten we even langs op station Utrecht, waar de NS een kinderboekenruil organiseert.

Alles kids

Zondag is het ook Culturele Zondag in Utrecht, met dit keer als thema Alles kids! Heel veel instellingen openen dan hun deuren voor in totaal meer dan 150 vaak gratis activiteiten op het gebied van muziek, dans, literatuur, theater en zelfs koken. In Theater Kikker en Stadsschouwburg Utrecht zijn Herfststukjes te zien en in TivoliVredenburg wordt het een muzikaal feestje met onder andere De Taartrovers en Rico & A.R.T. Verder is er bij de Universiteit Utrecht heel veel te ontdekken voor kleine wetenschappers, verandert het Domplein in een reuzendoolhof gemaakt van kartonnen dozen en kun je bij Galerie Sanaa heerlijk schilderen.

cinekid

En dan begint vanzelfsprekend ook dit weekend Cinekid, het multi-mediaspektakel voor kids. Met niet alleen heel veel superleuke films en televisieseries om te gaan kijken, maar ook vooral heel veel nieuwe media om te gaan ontdekken. Zeker weten het leukste onderdeel is dan ook wel het Medialab, waar dit jaar het thema Imagine centraal staat. Onderzocht wordt wat echt is en wat is nep: in de installatie Bungymaak je bijvoorbeeld een vrije val terwijl je in feite geen centimeter beweegt. Bij DEEP navigeer je jezelf met behulp van je ademhaling door een magische diepzeewereld en vergeet je waar je eigenlijk bent. En bij de installatie Kinetic Sand kun je met je vingers zand op magische wijze laten bewegen. In de vele masterclasses leer je de fijne kneepjes van het filmvak en je krijgt de kans om te acteren voor een virtual reality film, waarbij gebruik wordt gemaakt van een 360 graden camera. Laat ze die rode loper maar vast uitrollen!

Kinderen kunnen deze zomer Op avontuur als Freek Vonk in Naturalis. Je kunt meedoen aan een slootsafari of op een mini-expeditie.
Kinderen kunnen deze zomer Op avontuur als Freek Vonk in Naturalis. Je kunt meedoen aan een slootsafari of op een mini-expeditie.

 

Vorig artikelEn, slaapt ze al door?
Volgend artikelZo erg is een sterilisatie niet, mannen!
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in