Verras jezelf, ga op Wundernacht

img_8347Wundernacht is een nieuw concept waarbij je jezelf en/of een ander verrast met een avondje uit. Je weet vooraf niet waar je heen gaat of wat je gaat doen, maar wordt verrast door het Wundernacht team. Zo ontdek je plaatsen die niet in de reisgidsen staan, maar uitgekozen zijn door locals. Verras jezelf, ga op Wundernacht!

Hoe het werkt

Op de website van Wundernacht kun je voor €65 per persoon een Wundernacht boeken. Dit gaat heel eenvoudig. Na je boeking krijg je een vragenlijst, waarbij je kunt aangeven wat je al kent in een stad en waar je van houdt. Zo kon ik kiezen uit een aantal diner concepten, zoals Italiaans, vis of hamburgers. Ook kun je de tijd kiezen waarop je de Wundernacht wil laten beginnen: 7, 8 of 9 uur ‘s avonds. Je kunt op dit moment kiezen uit 3 steden: Utrecht, Amsterdam of Nijmegen. Ook vul je in met wie je gaat en of er sprake is van allergieën. Indien gewenst kun je een nachtje in een hotel bijboeken, waar je fietsen bij krijgt. Wij hadden dit gedaan, want we gingen naar Amsterdam en wilden gewoon een wijntje kunnen drinken. Daarna is het wachten tot de dag van vertrek.

Mijn ervaring met de Wundernacht

Op zaterdagavond 19.00 uur zou onze Wundernacht beginnen. ‘s Morgens rond 10 uur ontving ik een smsje met het adres van de locatie waar we zouden slapen. Ik zocht het adres natuurlijk op internet op en ontdekte dat het om Yays boutique hotel ging. Dat zag er leuk uit! Ik ontdekte dat we alleen de zaterdagavond tot 21.00 uur maar hoefden te betalen voor het parkeren, dus we besloten met de auto te gaan. Mijn vriendin Laura haalde me om half 5 op en een uurtje later stonden we voor de deur.

op-de-fiets-amsterdam

 

Inchecken en het volgende smsje

Na het inchecken in onze kamer, die er overigens prachtig uit zag, met een fijn bed en een keukentje, ontving ik het volgend smsje van Wout, ons persoonlijk aanspreekpunt tijdens de Wundernacht. Ik had zijn nummer gekregen voor eventuele calamiteiten of vragen tussendoor. Ik maakte al even een foto van mij op het bed in de kamer en plaatste die op Instagram, zodat Wundernacht zelf ook van ons uitje kon meegenieten. Rond 18.00 uur kregen we het volgende smsje, met wederom een adres waar we ons om half 7 moesten melden. Dus hup, naar beneden en op de fiets. Die fiets stond ook al voor ons klaar. Google maps werd er bijgepakt, het adres werd ingevoerd en fietsen maar. Het was koud en het was nog best een stukje fietsen, maar dat was eigenlijk heel leuk. Zo zagen we nog wat van Amsterdam.

the-seafood-bar

The Seafood Bar

We kwamen terecht bij the Seafood Bar in Amsterdam. Hele leuke tent! Het zat compleet vol. Voorin wat hoge tafels, en wij zaten achterin waar ook lage tafels staan. Om ons heen zagen we overal heerlijke schalen met zeevruchten staan en het water liep ons al in de mond. Onze gastheer Mike kwam vertellen dat we een voor-, hoofd- en nagerecht zouden krijgen, begeleid door 2 glazen wijn en een kopje koffie. Nou, kom maar door, dachten we! Het voorgerecht bestond uit grote garnalen die op de gril gebakken waren, het hoofdgerecht was een baars en het dessert een citroentaartje. We hebben echt zitten smullen, het was heerlijk. En een hele gezellige sfeer. We wisten zeker: hier gaan we ook nog een keer met onze mannen heen. Deel 1 van de Wundernacht was dus al geslaagd.

gambas-seafood-barcitroentaartje-seafood-bar

Wijnbar Paulus

Tijdens het eten kregen we het volgende smsje. We moesten ons melden op de Ceintuurbaan. Via google maps kwamen we er achter dat dit niet al te ver fietsen was. We hoefden ons dus niet te haasten, wat fijn was, want het was gezellig. Rond half 10 waren we zover dat we konden vertrekken en na een minuut of 10 fietsen kwamen we aan bij een superklein sfeervol wijnbarretje. Wijnbar Paulus heeft de sfeer van een huiskamer en dat is ook precies wat eigenaar Paulus wil uitstralen. Paulus is trouwens echt een soort Paulus de boskabouter, hij is heel klein, maar ook ontzettend gezellig. Hij komt bij je aan tafel zitten en vertelt alles wat je wil weten over de wijn die hij serveert. We kregen 3 glazen rood en bovendien ook nog een overheerlijk kaasplankje. Ik had er wel de hele nacht kunnen blijven, zo gezellig en warm zaten we. Het is echt zo’n plekje waar je lekker met vriendinnen gaat borrelen. Jammer dat het niet bij ons in de buurt zit.

voor-wijnbar-pauluskaasjes-bij-wijnbar-paulus

Op naar ons bedje

Rond 1 uur waren we rozig van de wijn en ook een beetje moe, dus stapten we op de fiets. Net als op de heenweg, waren we ook nu nog zeker een half uur onderweg. Dat was niet erg, zo konden we de alcohol er lekker uit fietsen. Het was wel heel koud! We vonden de weg terug en kropen moe, maar voldaan van deze Wundernacht ons bedje in. Het was best jammer dat Laura haar wekker was vergeten uit te zetten, en ik dus al om 6 uur rechtop in bed zat. Heb je een keer geen kinderen in je buurt, ben je nog vroeg wakker. Desondanks was het heel fijn om geen “mama mama mama” te horen en lekker rustig op te kunnen staan.

vino-bij-wijnbar-paulusvis-seafood-bar

Ontbijt

Als ik dan 1 klein minpuntje van onze Wundernacht moet noemen, dan zou dat het ontbijt zijn. Nu was het absoluut superlekker, origineel en goed hoor. Alleen het kwam van een tentje in de buurt en moest na 10 uur nog gehaald worden. Eerder waren ze niet open. Ik kan je vertellen: dat duurt best lang als je al om 6 uur wakker bent. Gelukkig was het ‘t wachten wel waard: een heerlijke appelsoep, spicy smoothie, lekkere wafels, yoghurt met noten en verse vijgen, het was er allemaal. We hebben zitten smullen.

kies-je-ontbijtontbijt-yays

Verras jezelf, ga op Wundernacht!

En dan nu mijn eindconclusie: zou ik nog eens een Wundernacht boeken? Daar kan ik volmondig ja op antwoorden. Ik vond het superleuk om niet van te voren te weten waar we terecht zouden komen. Een beetje spannend natuurlijk wel, maar wat geeft dat. Onze verwachtingen zijn overtroffen, beide locaties waren echt heel erg de moeite waard. We hebben ontzettend lekker gegeten, de wijnbar was een toppertje en bijzondere beleving en we hebben heerlijk geslapen. Ik kan het echt iedereen aanraden. Een Wundernacht is heel speciaal om te beleven en een superleuk cadeautje voor jezelf, of een ander. Overtuigd? Boek je eigen Wundernacht hier.

Verras jezelf, ga op Wundernacht

Vorig artikelInspiratie voor alternatieve kerstbomen
Volgend artikelOriginele kerststallen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in