Inspiratie voor alternatieve kerstbomen

seizoenstafel winterDe één zweert bij de geur van verse dennennaalden in huis rond de kerst, de ander gruwelt van de naalden die je met pasen nog in je huis vindt. Sommige mensen, zoals ik, zijn misschien allergisch voor kerstbomen. Die beginnen te niezen zodra de blauwspar een uur binnen staat en houden niet meer op tot hij weg is. Ik krijg er zelfs uitslag van op mijn huid. Voor al die mensen zocht ik inspiratie voor alternatieve kerstbomen.

Inspiratie voor alternatieve kerstbomen

Het is hartstikke leuk om een alternatieve kerstboom in huis te halen, ook zonder allergie of een hekel aan dennennaalden. Alternatieve kerstbomen voegen daadwerkelijk iets toe aan je interieur. Zeker als je het belangrijk vindt dat je woonkamer er leuk uit ziet, kan een alternatieve kerstboom een eye-catcher zijn waar je in de donkere dagen voor en na kerstmis veel plezier van kunt hebben. Hang er lichtjes, kerstballen en slingers in en voor je het weet heb je een blikvanger van jewelste..

VTwonen spiraal

Ik heb al jaren de VTwonen spiraal oftewel de Antique Brass kerstboom Ik ben er ieder jaar weer blij mee. Hij is terug van weggeweest, want een aantal jaar was hij niet te koop. Nu wel weer, en nog voor een schappelijke prijs ook. Wij hangen de boom altijd aan een haak bij een lichtpunt uit het plafond. Zo kun je eenvoudig de slinger met kerstlichtjes naar beneden draperen over de spiralen. Verder hangen we hem vol met ballen.

bij de kerstboom 2015vt-wonen-spiraal-kerstboom

Räder Wintertime Kerstboom

Ook verkrijgbaar in de VTwonen shop is deze metalen kerstboom van bijna 1 meter en 3 cm hoog. Bevestig ‘m aan de muur of zet ‘m schuin tegen de wand. Wat kerstversiering erin en natuurlijk lichtjes. Heel sfeervol en neemt bovendien weinig ruimte in.

metalen-kerstboom

Witte kerstboom

Wie een wit interieur heeft, of juist een woonkamer met veel kleur, wil misschien wel een witte kerstboom. Deze witte kunstkerstboom valt ook onder de categorie alternatieve kerstbomen, als heeft hij natuurlijk wel veel weg van een echte. Hang er een lekkere kitscherige kleur in, knalroze bijvoorbeeld. Geeft een heel leuk effect!

witte-kerstboom

Houten kerstboom

Deze 3D houten kerstboom koop je gewoon via bol.com en kun je pimpen zoals je ‘m zelf wil. Hij staat stevig dus hang er gewoon lampjes in en kerstballen, dan wordt ie vanzelf mooi. Prachtig in een interieur met natuurlijke materialen en tinten.

houten-kerstboom-3d

Kerstboom van steigerhout

Ook erg leuk, deze kerstboom van steigerhout. Met name de plankjes waar je iets op kunt zetten vind ik grappig. Je moet ‘m wel nog even zelf in elkaar zetten, maar dat mag de pret niet drukken als je straks het resultaat ziet.

kerstboom-steigerhout

Seizoensboom

In een blog over alternatieve kerstbomen mag onze eigen houten seizoensboom natuurlijk niet ontbreken. Grote voordeel is dat je ‘m na kerst helemaal niet weg hoeft te zetten. Bij elk thema kun je ‘m versieren, dus na de kerst kan ie in winterstijl, daarna Valentijnsdag, voorjaar, pasen enz. Het is gewoon een topper!

seizoensboom moederdag printables

OdenneBoom

Helemaal te gek vind ik deze Odenneboom van StudioBoon uit België. Je moet wel even diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Namelijk een heel hippe én duurzame kerstboom. Verkrijgbaar in wit en bruin karton, zelf te monteren en helemaal klaar voor een witte kerst! Bovendien kun je hem steeds laten oplichten in 16 verschillende kleuren met RGB LED verlichting. OdenneBoom is 230 cm hoog en heeft een oppervlakte van 1 vierkante meter.

odenneboom

DIY met masking tape

Wil je gewoon een budget kerstboom, maar toch origineel? Kies dan voor mooi masking tape en maak daarmee zelf een kerstboom op de muur. Laat de kinderen eventueel van papier kerstballen in het platte vlak knutselen en hang ze, ook met masking tape, in de boom.

kerstboom tapekerstboom masking tape

Poster

Tegenwoordig zijn er ook allerlei hippe posters verkrijgbaar met een kerstboom. Lijst ze in of plak op een groot stuk hout en zet ze langs de wand in je woonkamer. Of hang op. Maakt niet uit, het is sowieso leuk. Ik noem hier de kerstboom poster van Zilverblauw, te koop bij Makeroom.nl, maar ik heb nog een aparte blog geschreven over alle leuke kerstbomen posters die er zijn.

kerstboom-poster-let-it-snow-zilverblauw

Houd je meer van zwart/wit? Dan zijn de kerstbomenposters van Printcandy ook een sieraad aan de muur. Abstracte vormen, die overal in huis mooi staan. Of je nu van monochroom houdt, natuurtinten of juist kleur: zwart met wit past bij alles. Hang ‘m in de hal in de decembermaand, of juist prominent in de woonkamer.

printcandy-kerstbomen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #99
Volgend artikelVerras jezelf, ga op Wundernacht
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in