Originele kerststallen

Wil jij dit jaar eens echt iets anders met de kerststal? Dus niet zo’n traditionele met mos en klassieke jozef en maria figuren, maar iets totaal anders? Een hippe kerststal, een moderne kerststal, een bijzondere kerststal. Iets wat je niet vaak ziet? Dan is deze blog speciaal voor jou. Ik vond namelijk originele kerststallen die je nergens anders ziet.

Originele kerststallen

Wat dacht je van de kerststal van Alessi? Een soort gouden ei, met daarin grappige figuurtjes. Deze porseleinen kerststal tovert een lach op je gezicht. De humor van ontwerper Massimo Giacon straalt er vanaf. De gouden versie is wat duurder, maar er is ook een witte versie die mooi is. Die koop je hier.

alessi-kerststal-witalessi-goud

Dutch Design heeft een X-mas kerststal ontworpen van karton. Dat is natuurlijk hartstikke duurzaam. Het mooie is, dat de kerststal door de brievenbus past. De verpakking wordt niet weggegooid, dit is onderdeel van de kerststal. Je vouwt de verpakking open, zet de figuurtjes in elkaar en klaar is je kerststal.

dutch-design-kerstal

De kerstfiguren van Ingela P Arrhenius zijn lekker kleurrijk. Hikjes in Huis bedacht er zelf een kerststal bij, die je zelf kunt maken. Voor de handige mensen onder ons. Deze kerststal is leuk als DIY en de figuren maken het af. Een blikvanger in je huis!

ingela-kerststal

Kerstkleuren zijn rood met wit. En deze moderne kerststal heeft figuren in rood en wit, alsof het allemaal kerstmannen zijn die er staan.

kerststal-rood-wit

Een gehaakte kerststal is weer eens iets totaal anders. Met het boekje “haak je eigen kerststal” staan patronen om aan de slag te gaan. Voor de creatievelingen onder ons. Waar ik dus niet toe behoor. Maar dat maakt niet uit 🙂

haak-je-kerststal

Dit vind ik echt iets bijzonders. Een kerststal uitgevoerd als schaduwspel. Prachtig lijkt dat me! Kaarsjes aan, en dan het schaduwspel zien dat op de muur danst. Kun je uren naar kijken. De 21 figuren zijn gemakkelijk in de acht lange gleuven te steken en te verschuiven – zo ontstaat een mooi gevarieerd beeld. Plaats drie waxinelichtjes in de verzonken edelstalen bakjes en het tafereeltje wordt mystiek verlicht en krijgt diepte door de schaduwen.

kerststal-schaduwspel

Deze kwam ik tegen op een adventsmarkt laatst. Ik vind ‘m simpel en mooi in z’n eenvoud. Gewoon een boomstam waar een prachtige kerststalletje uit is gestanst. Neemt niet zoveel plek in en zo heb je toch een kerststal staan. Online vond ik deze bijzondere kerststal bij Houtspel, waar je overigens nog veel meer moois voor kerst vindt.

boomstam-kerststal

 

2 REACTIES

 1. beste Judith,

  Zou je me kunnen zeggen waar de ‘kerststal uitgevoerd als schaduwspel’ te verkrijgen is?
  Met vr. groet, Hanneke

 2. Hallo Judith,

  Wanneer ik op de link van de kerststal als schaduwspel druk, kom ik helaas niet bij de juiste kerststal.
  Kun je me vertellen waar ik deze kan kopen?

  Groetjes,
  Marieke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here