Voorbereidingen op je trip naar Australië

Het is alweer heel lang geleden, maar voor Maik en ik getrouwd waren, reisden we 3 maanden door Australië. Maik was op dat moment “in between jobs” en ik had 10 jaar spaarverlof staan wat ik daarvoor gebruikte. We woonden toen heel goedkoop in een mini-appartementje, dus hielden elke maand een heel salaris over. Dan gaat sparen best hard en zo konden we die 3 maanden financieren. Ik zou heel graag nog eens terug willen voor een Roastrip Australië, maar helaas zit dat er voorlopig niet in. Alleen al de tickets voor 6 personen is al behoorlijk prijzig, en tegenwoordig kunnen wij geen heel maandsalaris meer opzij zetten helaas.

Dromen mag

Maar… dromen mag. En wie weet ben jij wèl in de gelegenheid een roodtrip Australië te boeken en kun je wat tips gebruiken. Die heb ik namelijk volop. In 3 maanden tijd kun je namelijk heel veel zien. We begonnen onze reis in Darwin, gingen daarna naar Cairns, vervolgens reden we de oostkust langs tot Brisbane, bezochten natuurlijk Sydney en Melbourne, vlogen naar het midden van Australië om de echte outback te ervaren en de Uluru te zien (daar heeft Maik mij ten huwelijk gevraagd op oudejaarsdag 2005!), vlogen daarna naar Perth en deden daar nog een tourtje tot we helaas weer naar huis moesten.

Down Under

Australië is een fantastisch land. Ik heb best wat van de wereld gezien (ook nog heel veel niet), en als je mij vraagt welk land ik het liefst nog eens terug naartoe zou gaan, dan is dat zeker Australië. En dus geen Amerika, China, Canada, de Antillen of een land in Europa. Ik vond Australië by far het meest indrukwekkende land waar ik ben geweest en het klimaat beviel me ook heel erg.

Voorbereidingen op je reis naar Australië

Heb ik je enthousiast gemaakt en wil jij binnenkort ook wel eens naar Australië toe? Dan moet je je uiteraard goed voorbereiden. Zo is het belangrijk dat je de juiste inentingen gaat halen. Dat zijn er niet zo heel veel trouwens, maar better safe then sorry. Ga je backpacken, dan is een stevige rugzak een must. Evenals goede wandelschoenen. Als je echt iets van de ruige natuur wil zien, kun je er vanuit gaan dat er flink gewandeld en soms zelfs geklommen moet worden. Dat doe je niet op je hakken en in je jurkje.

Visum Australië

Voor Australië heb je ook een visum Australië nodig. Je kunt voor verschillende soorten visums kiezen, afhankelijk van het doel van je reis en de tijd dat je er blijft. Het meest aangevraagde visum is het eVisitor. Deze is 12 maanden geldig en je mag er 3 maanden mee in Australië blijven. De meeste mensen gaan korter, dus is het een heel geschikt visum. Let op dat je ook voor de kinderen een eigen visum nodig hebt! De prijs van een visum is €14,95 en je kunt het heel gemakkelijk online aanvragen. Het is dan binnen 5 minuten geregeld. Ben je een beetje laat en heb je een spoedaanvraag nodig? Dat is ook mogelijk (maar wel iets duurder).

Belangrijke voorwaarden

Een visum aanvragen kan overigens niet zomaar. Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zie deze niet over het hoofd! Je zult de eerste niet zijn die ontdekt dat je paspoort geen 6 maanden meer geldig is bijvoorbeeld. Dat zorgt soms voor stress, zeker als je al een beetje last minute was met het regelen van allerlei zaken. Of wellicht heb je pas net besloten om lekker naar de andere kant van de wereld te vliegen? Het kan allemaal. De voorwaarden zijn online te vinden op dezelfde website als waar je het visum kunt aanvragen, dus dat is makkelijk. Je mag trouwens niet zomaar werken in Australië, daarvoor heb je een werkvergunning nodig. Ook daarover vind je meer informatie, want misschien wil je wel langer wegblijven en een jaar in Australië blijven? Dan heb je dus ook een ander visum nodig.

Waarom Australië?

Misschien vraag je je af waarom ik zo enthousiast ben over Australië? Het is namelijk wel ver vliegen, dat is minder fijn. Je kunt de lange vlucht ook in stukjes opdelen trouwens, zeker als je met kinderen vliegt is een tussenstop best een aanrader. Toch is het absoluut de moeite waard. Australië is zo’n divers land! Om te beginnen is de sfeer echt geweldig. Iedereen is relaxed, het veel gehoorde “no worries, mate!” is algemeen bekend. Zo zijn de mensen ook echt, ze maken zich gewoon niet druk.

Prachtige natuur

De natuur is geweldig mooi. In het Noorden heb je het tropische klimaat, met bijvoorbeeld Kakadu en Litchfield Park. Schitterende rotsen, rood zand, kangoeroe’s, tropenwouden, watervallen waar je in kunt zwemmen, heerlijk!

Witte stranden

Aan de Oostkust heb je geweldige stranden. De Whitsunday eilanden zijn werkelijk een paradijs. Met bijna wit zand en een turkoois blauwe zee waar je dolfijnen en schildpadden in ziet zwemmen. Gewoon langs de kust. En vlak het Great Barrier Reef niet uit. Wie durft te snorkelen of duiken in een immens grote oceaan is daar zeker aan het juiste adres. Je kunt wel foto’s blijven maken daar. Bovendien vind je langs de Oostkust ook geweldige leuke stadjes en steden, met mooie winkels en toffe restaurants.

Outback

De Outback is heel speciaal. Ik heb nog nooit zoveel rood zand bij elkaar gezien, de Uluru is indrukwekkender dan op plaatjes en Alice Springs is precies zoals je het in Flying Doctors zag vroeger. De hitte is overweldigend daar, maar de sfeer is super.

Perth

De kant van Perth en Margaret River is weer heel anders dan de Oostkust, maar minstens zo mooi. Hier is de temperatuur meer zoals in Nederland, je kunt het in de Australische winter best koud hebben. Maar de sfeer is prettig, Perth is een geweldige stad om te fietsen en te winkelen en er zijn ook aan die kan genoeg mooie dingen te zien.

Must see & Must do

Ik zou jullie graag vertellen wat je in Australië allemaal moet zien en doen, maar daarvoor was mijn reis te uitgebreid. Wellicht deel ik de trip die wij maakten nog eens op in stukjes en beschrijf ik die in aparte blogs. Voor nu droom ik nog even verder. Maar ga jij binnenkort die kant op? Laat het me dan zeker weten en schroom niet om mij om tips te vragen!

Vorig artikelHet Finse Sisu
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #169
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in