Foto weekoverzicht Judith #169

Het was een beetje een gekke week. Aan de ene kant een beetje spannend, aan de andere kant was het eind van de week heerlijk weer waar we volop van genoten hebben. Prima weekje dus, toch wel.

Maandag

Tweede Paasdag, dus we waren allemaal nog lekker vrij. Yuren kwam ‘s avonds en ‘s nachts een paar keer zijn bed uit, omdat hij lag te denken aan alle gevaarlijke beesten die we bij GIF! in Naturalis. Deze nacht ging dus niet de boeken in als goede nacht. Rond 7 uur was ik wakker en ging ik eerst sporten. Het was heerlijk rustig op de sportschool, dus ik kon mijn krachttraining vlot afwerken. Daarna nog 30 minuutjes op de crosstrainer en weer naar huis voor het paasontbijt.

Huishouden

Daarna ging Maik een spelletje doen met de kinderen, en ik stortte me op de was. Bedden afhalen, kinderwasmanden legen, opvouwen, dat soort dingen. Toen dat klaar was kroop ik achter mijn laptop.

Dinsdag

Eind van de dag ging ik nog even naar de huisarts. Ik had vorige week ineens een verdikking in mijn buik/lies zitten en dat deed ontzettend veel pijn. Nadat ik het een ruime week had aangezien, besloot ik het toch maar even aan de huisarts te laten zien. Die vond het ook een vreemde plek. Ze vroeg een bloedonderzoek voor me aan en plande me in voor een balafspraak op donderdag.

Woensdag

Ik vertrok al vroeg van huis, om half 8 al, om bloed te gaan prikken. Ik had namelijk ook een vroege afspraak, dus om te zorgen dat ik het allemaal ging redden kon het niet anders dan dat ik heel vroeg naar het ziekenhuis ging. Ik besloot in Delft te gaan, lekker dichtbij. Helaas moest ik eerst nog een pasje maken enzo, dus uiteindelijk was ik nog best lang bezig. Ik haalde het allemaal maar net.

De rest van de dag was ik heel druk met mijn afspraken, dus ik had weinig tijd om me zorgen te maken gelukkig. Ik wilde eerst nog gaan sporten, maar zag het, ook vanwege de pijn, toch niet zitten. Dus lekker op tijd naar bed gegaan en ook best goed geslapen gelukkig.

Donderdag

Mijn vrije dag, maar in de ochtend had ik toch nog wat werkdingen te doen. Daarna wilde ik eigenlijk schoonmaken, maar Feetje wilde alsmaar met mij spelen en knutselen. Dus tja, toen hebben we dat maar gedaan. Was ook best gezellig trouwens. Later die dag mocht ze nog even wat educatieve spelletjes op de iPad doen, zodat ik mijn boekhouding kon regelen. Ik ben deze maand op aanraden van mijn boekhouder overgestapt op Yuki. Ik snap daar nog helemaal niks van, dus het leek me niet zo’n goed plan om alles tot het laatste moment te laten liggen. Dus heb ik alles er nu ingezet, in de hoop dat het dan eind van de maand gewoon duidelijk is wat ik moet betalen.

Bloeduitslag

De huisarts belde rond lunchtijd met de uitslag van het bloed, dat was gelukkig helemaal goed. Geen ontsteking dus. Maar ja, wat dan wel? Ze maakte een afspraak voor me bij de gynaecoloog voor de volgende ochtend. Die zou dan een echo maken wat hopelijk voor duidelijkheid zou zorgen.

Sporten

Eind van de middag ben ik nog wel even gaan sporten, gewoon een beetje rustiger dan anders vanwege de pijn. Maar het ging eigenlijk best. Maik was wat later thuis, dus ik douchte de kinderen en at met ze. Gelukkig legde Maik ze op bed. Door het sporten was ik zo moe, dat ik lekker vroeg naar bed ging en tijdens het tv kijken in slaap viel.

Vrijdag

Om 10 uur zat ik in het ziekenhuis. Ik was daar toch wel een klein beetje gespannen, stel dat ze iets geks zouden zien op mijn eierstok ofzo? Gelukkig was dat niet het geval. Alles zag er normaal uit. Voor de superzekerheid adviseerde de gynaecoloog nog wel om een uitstrijkje te maken. Nou prima. Toen ik 40 werd had ik dat voor het bevolkingsonderzoek nog gedaan en toen was alles goed, maar better safe then sorry… Opgelucht ging ik naar huis om te genieten van het mooie weer. Waar die bobbel nu van is, is nog steeds niet duidelijk, maar mogelijk valt het allemaal mee. Ik wacht weer even op bericht van de huisarts om te kijken of we een afwachtend beleid gaan volgen verder of er toch nog iets anders moet.

Mooi weer

Het was heerlijk weer trouwens, dus ik ging lekker met Fee in de tuin zitten. Ze wilde allerlei fruit eten en liep te sjouwen met tuinspullen. Ik vermaakte me best. Daarna moest ik Lenthe en Yuren halen van school. Lenthe ging ergens spelen, Yuren wilde dat ook, maar had niks geregeld. Hij was kwaad op mij dat hij zelf niks geregeld had, lekker dan 🙂 Gelukkig werd hij thuis wel weer vrolijk, vooral toen ik de woonkamer ging schoonmaken en hem met Fee buiten had gezet om lekker samen te voetballen. Alle muizenkeutels zijn weer opgestofzuigd (nee, we hebben de muis nog steeds niet gevangen en ook nog niet gevonden waar hij door binnenkomt) en ik heb zelfs de ramen gezeemd. Was ook wel heel erg nodig!

Hectisch

Eind van de middag was weer hectisch met Lenthe ophalen bij een vriendinnetje, Sterre naar de hockey brengen en Lenthe op tijd in het zwembad hebben liggen (dat laatste lukte ook niet). Maik loste mij af bij het zwembad, zodat ik thuis kon koken en Sterre kon ophalen. Beetje jammer dat Fee een beker drinken over de vloer gooide en ook nog een knuffel kapot ging waardoor de hele net schoongemaakte vloer weer vol piepschuim balletjes lag. En oh ja, van de kwaadheid daarover liet ik zelf een hele zak snijbonen uit mijn handen vallen en die lag dus ook over de vloer. Grrr!

Zaterdag

Ik was al om half 6 wakker, daar baalde ik van. Had liever nog iets langer geslapen. Maar goed, was ik in elk geval ruim op tijd om naar het zwembad te gaan om 7 uur. Na 62 baantjes van 25 meter vond ik het mooi geweest en ging ik terug naar huis. Snel douchen, mijn tas pakken en naar de bus halte. Ik had afgesproken met Ellen van Love, peace & joy om de nieuwe collectie zomerjurkjes uit haar webwinkel te passen en te fotograferen. Dat hadden we al maanden geleden afgesproken, niet wetende dat het zulk lekker weer zou zijn vandaag. Wat troffen we het!

Scheveningen beach

We konden dus prima op het strand fotograferen. We installeerden ons bij een strandtent en dronken eerst een kop koffie. Daarna gingen we aan de slag. Het was helemaal geen straf om lekker buiten te zijn, het was echt geweldig lekker weer. Voor we het wisten was het lunchtijd en dat besloten we dan ook maar op het strand te doen. Daarna reden we nog even naar Clingendael voor de laatste serie jurkjes. Ik mag nog 1 jurkje uitkiezen, maar dat vind ik best lastig. Ik wacht dus eerst even tot ik alle foto’s heb, want ik had geen spiegel dus kon mezelf niet goed zien. Jullie mogen straks mee kiezen natuurlijk. Ik ben zelf al helemaal fan van dit flamingojurkje van Blutsgeschwister en ik heb nog een paar favorieten. Welke vinden jullie van deze serie het leukste?

 

Gloeiend gezicht

Maik moest Sterre naar een slaapfeestje brengen en reed daarna ook even langs Clingendael. Daar konden de kinderen uitrazen in de speeltuin en ik kon meteen mee naar huis rijden. Daar hebben we nog een poos in de tuin gezeten, ik heb lekker de nieuwe VT wonen gelezen. We aten pizza en gingen rond 7 uur naar binnen, toen ging de zon weg en werd het koud.

Zondag

Ik was weer vroeg wakker, dus ik sloop naar beneden om te gaan werken. Ik hoopte daar een muis in een val te zien, maar helaas. De avond ervoor hadden Maik en ik namelijk de muis nog zien lopen door de keuken. Yuren zat al binnen 30 minuten naast me, helaas, dus veel werken lukte niet echt. Om 9 uur ben ik gaan sporten en ik was rond half 12 weer terug. Na het douchen en lunchen ging ik met Sterre de fietsroute rijden die ze woensdag voor haar verkeersexamen moet doen. Was ook nog best een stuk fietsen, al met al waren we zeker en uur weg.

Muizenjacht

Ondertussen was Maik bezig een gat achter/onder de keuken te dichten met purschuim en een bepaald soort kit. We hebben namelijk muizen en ik wil daar echt vanaf. Rond 4 uur besloten we nog maar even naar de Intratuin te rijden. Met dat mooie weer wil ik de tuin op orde hebben. Al het dode spul eruit en wat kleurrijke planten erin. Dat is gelukt en het is er echt van opgeknapt. We aten ook lekker buiten, voor het eerst dit jaar! Hopelijk krijgen we een redelijk mooie week en kunnen we nog veel buiten zitten!

Vorig artikelVoorbereidingen op je trip naar Australië
Volgend artikelCross my heart voor moederdag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in