Voordelen van een glazen schuifpui

schuifpui kapotIn ons nieuwe huis hebben wij van het begin af aan een uitbouw genomen met een grote schuifpui. Er zat sowieso een schuifpui in, maar een kleinere. Dit komt, omdat het een dragende muur is. Doordat wij voor een uitbouw kozen, bleef het dragende deel op z’n plek zitten en kwam onze glazen schuifpui in een niet dragende muur. Hierdoor konden wij kiezen voor een extra grote deur, met nog meer glas. Tot op de dag van vandaag zijn wel hier ontzettend blij mee, want er zijn zoveel voordelen van een glazen schuifpui. Welke voordelen dat zijn, zet ik uiteen in deze blog.

Voordelen van een glazen schuifpui

Wie een glazen wand kiest in z’n woning met een deur, heeft de keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren. Voor allebei is wat te zeggen, maar wij hebben gekozen voor een schuifdeur. Openslaande deuren hebben wat nadelen, namelijk dat ze in de wind altijd klepperen en dus vastgezet moeten worden. Ook nemen ze meer plek in buiten. Dan heb je dus meteen het eerste voordeel van zo’n schuifpui te pakken. Deze kan gewoon open staan, zonder dat er iets kleppert in de wind of kapot kan gaan. Ook neemt de deur geen ruimte in, je schuift ‘m immers in de andere deur.

Veel licht

Een groot voordeel van een schuifpui vind ik de hoeveelheid licht die in je woonkamer valt. Wij hebben hierdoor een ontzettend licht huis. Mensen die een klein raam met een deur hebben, zullen merken dat er veel minder lichtinval is. Zeker in de winter vind ik dat heel somber, als het alsmaar zo donker is. Het bespaart bovendien ook stroom, want doordat het zo licht is, doe ik minder snel een lamp aan.

Genieten van de tuin

Een ander voordeel vind ik dat je vanaf de bank zo de tuin in kijkt. Inmiddels hebben wij een mooie tuin aan laten leggen en groeien er veel mooie planten. Zo doet onze kers het goed, stond de clematis volop in bloei en zien we nu de stokrozen, het kaasjeskruid en de kamperfoelie in bloei staan. Binnenkort gaat ook de vijg, de appel en de druif weer vruchten krijgen. Ik geniet van die kleurenpracht. Doordat we zo’n grote schuifpui hebben, kan ik alles goed zien en is onze kleurrijke tuin echt een eye-catcher.

De kinderen in de gaten houden

Als ik ga schoonmaken wil ik liever niet dat de kinderen ook rondlopen. Daarom stuur ik ze vaak de tuin in. We hebben daar een grote trampoline of ze doen een ander spel. Toch is er ook wel eens ruzie. Daarom vind ik het fijn dat ik ze door de grote schuifpui tijdens het schoonmaken goed in de gaten kan houden. Mocht er iets zijn, dan grijp ik in. Ik zie alles, terwijl ik toch lekker in huis bezig ben.

Verbinding van binnen met buiten

Als het mooi weer is, doe ik de schuifpui helemaal open en is de tuin eigenlijk een verlengde van onze woonkamer. Er ontstaat een mooi verbinding van binnen met buiten en het lijkt net of we een extra grote woning hebben daardoor. Als er bezoek is, zitten we meestal op de steigerhouten bank met roze kussens, dezelfde kleur als de muur in onze woonkamer. Vanuit de keuken heb ik zo een kan met limonade gepakt of een fles rosé en wat borrelhapjes.

Makkelijk schoonhouden

Tot slot vind ik het ook een voordeel dat je bij een schuifpui weinig houtwerk hebt en vooral veel glas. Dit maak je makkelijk schoon. Het is allemaal rechttoe rechtaan. Er zijn geen gekke hoekjes of een enorm stuk houtwerk zoals bij een deur. Als ik de ramen zeem ben ik meestal in een half uur klaar. Even de hogedrukspuit erop, met zo’n trekkertje er langs en met een doek droog maken. Streeploos schoon!

hogedrukspuit raam

Vorig artikelGrenzeloos genieten bij restaurant ChouChou in Scheveningen
Volgend artikelDe Broodbrouwers: bistro, borrel en bakkerij
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. In ons huis zaten al openslaande deuren. Ik wil niet ondankbaar zijn, maar had toch liever een schuifpui gehad omdat het inderdaad wat praktischer is. Even sparen dan maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in