Voorhoofdthermometer, mijn ervaring

voorhoofdsthermometer nokia withingsAfgelopen week was Fee ziek. Ze had hoge koorts en op Instagram plaatste ik een foto van onze voorhoofdthermometer die 40.1 graden aangaf. Ik kreeg direct heel veel vragen over onze thermometer. Het is namelijk een voorhoofd thermometer. Wij hebben ‘m al jaren, dus voor ons is het niet zo bijzonder meer, maar omdat ik er zoveel vragen over kreeg, zal ik er toch wat over schrijven.

Voorhoofdthermometer, mijn ervaring

Wij hebben de Nokia Whitings thermometer. Ze noemen dit een lichaamsthermometer, maar wij noemen het gewoon een voorhoofdthermometer. Deze thermometer is los te gebruiken, maar ook met een app op je telefoon. Ik vind een voorhoofdthermometer ideaal. Kinderen verzetten zich hier niet tegen. Je kunt regelmatig even checken hoe hoog de temperatuur is, zonder daar het kind mee te belasten. Het is zelfs mogelijk om te kijken of je kind koorts heeft als het lekker slaapt.

Hoe werkt de voorhoofdthermometer?

De voorhoofdthermometer van Withings die wij hebben werkt op batterijen. Je moet op een knop drukken en dan langzaam op ongeveer 1 cm afstand van het voorhoofd de thermometer langs het hoofd bewegen. Rond de slaap schijnt het warmste plekje te zijn. Na enkele seconden komt de temeratuur in beeld. Je kunt de temperatuur ook nog aan de juiste persoon koppelen. Bij een temperatuur boven de 37,5 wordt het lichtje oranje, boven de 38,5 graden wordt het rood. Door het te koppelen aan het juiste kind, hebben we ook nog eens een mooi overzicht van hoe vaak de kinderen koorts hebben gehad in een jaar.

Wat zijn onze ervaringen met de voorhoofdthermometer?

Ik ben zelf heel positief over deze thermometer. Zowel voor mezelf als voor de kinderen. Voorheen hadden wij een oorthermometer. Dat werkt natuurlijk ook best goed, maar nog steeds moet je dan zo’n hoesje gebruiken en je kind aanraken. Als ze ziek zijn, willen ze dat vaak niet. Bij een voorhoofdthermometer hoeft dat dus niet meer. Als je twijfelt of een kind koorts heeft, pak je de thermometer en zie je in een paar seconden of dat klopt. Hoe precies een voorhoofdthermometer is weet ik niet. De vraag is of dat belangrijk is? Hij geeft in elk geval duidelijk aan als een kind koorts heeft. Of dat dan een paar tienden scheelt ten opzichte van een gewone thermometer vind ik persoonlijk niet zo belangrijk.

Waar koop je de Nokia/Withings thermometer?

Je kunt de Nokia/Withings voorhoofdthermometer hier online kopen. Hij kost €94,85. Dat is niet goedkoop, maar dan heb je wel een heel handig ding in huis. Wij hebben ‘m al zeker 10 jaar en ik vind ‘m z’n geld dubbel en dwars waard. Nooit meer gedoe met de koorts opmeten bij de kinderen is echt wel wat waard.

thermometer withings nokia ervaring

Andere merken voorhoofdthermometers

Natuurlijk zijn er ook andere merken voorhoofdthermometers. Deze zijn over het algemeen wel wat goedkoper, zo rond de €40. Ik kan alleen niks zeggen over de kwaliteit ervan, want ik heb zelf nooit een ander geprobeerd. In z’n algemeen vind ik een voorhoofdthermometer echt een ideale uitvinding en als een andere goed werkt, hoef je echt niet per se een dure te nemen. Ik vind het wel leuk dat deze gekoppeld is met de gezondheidsalp op de iPhone en de werking van specifiek deze vind ik heel prettig.

voorhoofdthermometer mijn ervaring vita vitalis

 

Vorig artikelNationale Voorleesdagen, tips voor activiteiten met kinderen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #261
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in