Foto weekoverzicht Judith #261

wandeling wilhelminaparkNou, we zitten er weer in hoor. Na zo’n vakantie zit je direct weer in het ritme vind ik. Qua werk was het gelukkig geen superdrukke week, dus ik kon rustig opstarten. Bij de kinderen op school vond ik wel druk, de week stond in het teken van Driekoningen. Dat wordt op de Vrije School uitgebreid gevierd en dus stond ik op donderdag cake te bakken voor een hele klas met bonen er in verstopt. Hier komt mijn Foto weekoverzicht Judith #261.

Maandag

Het was even wennen dat we maandagochtend weer allemaal op tijd de deur uit moesten. De kinderen konden hun bed niet uit, dus het werd een race tegen de klok. Ik startte de ochtend in de sportschool en kroop daarna achter mijn computer. De hele middag zat ik voor overleg op een school. ‘s Avonds werd er druk gespeculeerd door de puber over Wie is de Mol. We hebben allemaal de app gedownload en ik heb ook een speciale hipenhot poule aangemaakt.

sportgoals jan 2020

Dinsdag

Ook deze ochtend begon ik in de sportschool, de rest van de dag zat ik vol afspraken. Ik was ook nog even op kantoor, waar ik iedereen een gelukkig nieuwjaar kon wensen. ‘s Avonds was ik erg moe van de eerste twee dagen werken, dus ik ben op tijd naar bed gegaan. De kinderen speelden nog wat met de AH huisjes, ik had namelijk leuke spelletjes met de ah huisjes bedacht.

Spelletjes met de ah huisjes sorteren

Woensdag

Ik had geen afspraken op woensdag, maar wel veel te doen. De ochtend gebruikte ik om te bellen, mailen en dingen uit te zoeken. Ik wilde om 12 uur gaan hardlopen, maar ik zou nog door wat mensen gebeld worden, dus uiteindelijk werd dat pas rond 13.00 uur. Helaas ging het niet lekker, ik had ineens erge pijn aan mijn voet en toen ik halverwege moest inhouden voor een mevrouw met een hondje schoot er iets helemaal verkeerd. Ik kon bijna niet meer lopen. Ik baalde ontzettend, want in maart hoop ik de CPC te lopen en daar ben ik voor aan het trainen. Een blessure kan behoorlijk roet in het eten gooien. Ik mailde meteen naar de fysio voor een afspraak voor de volgende dag. ‘s Middags ging ik boven werken, want er waren allerlei vriendinnetjes mee met de kinderen om hier te spelen, dus het was een beetje druk.

risotto chorizo jan 2020

Donderdag

Ik had nog steeds erg veel pijn aan mijn voet, dus ik besloot niet te gaan sporten. In plaats daarvan ging ik werken en om 13 uur ging ik naar de fysio. Die deed wat onderzoek en concludeerde dat het uit mijn voetgewricht leek te komen. Er zat ook vocht in mijn voet. Ik kreeg tape en oefeningen mee. Hardlopen mag ik even niet, maar wandelen wel. De rest van de dag deed ik rustig aan om mijn voet een beetje rust te geven, maar ik bakte nog wel voor de klas van Yuren cakejes met 3 bonen er in. Die delen ze dan uit in de klas, en wie een boon heeft is die dag de koning. Ik schreef ook een blog over activiteiten rondom Moppereend, wat uitgeroepen is tot Prentenboek van het jaar 2020.

juut blessure voet tape jan 2020activiteiten moppereend boek met knuffeltje

Vrijdag

Ik besloot op vrijdagochtend toch heel voorzichtig te gaan sporten, en dat lukte. Beetje krachttraining, half uurtje crosstrainer. Allemaal met veel minder weerstand dan normaal, maar dan kon ik tenminste wat bewegen. Daarna heb ik vooral veel gezeten en gewerkt. Tussendoor deed ik de oefeningen van de fysio en ik merkte dat het langzaam al ietsje beter ging. Na school ging het vriendinnetje van Lenthe mee naar huis, ze bleef ook eten. De meiden hadden zich exact hetzelfde aangekleed. Het is echt een goed team samen, zo gezellig hoe die met elkaar klikken. Ik ging vroeg naar bed, want ik was opeens supermoe.

prachtige zonsopkomst jan 2020

Zaterdag

Ik was om 6.15 uur wakker en ging naar het zwembad om de wekelijkse baantjes te trekken. Van mijn voet had ik daar geen last, maar toen ik thuis was en door het huis liep voelde ik het toch wel. Na het douchen ging ik lekker op de bank zitten om de reis naar IJsland verder uit te werken. Alles uitpluizen wat er te zien is, een planning maken wat we wanneer gaan doen, leuk vind ik dat. Voorpret is soms net zo leuk als de reis zelf. Helaas begon Fee steeds hangeriger te worden en net na de middag bleek ze hoge koorts te hebben. De rest van de dag wilde ze steeds bij me zitten en kon ik dus niet veel meer doen. Toen het avond werd en we met z’n allen Wie is de Mol gingen kijken, had ze op een bepaald moment zelfs 40.9 graden koorts! Ze heeft dus tussen ons in geslapen, en van slapen was helaas maar weinig sprake. Ze werd steeds huilend wakker, omdat ze zich zo beroerd voelde. In het begin weigerde ze paracetamol, maar tenslotte wilde ze dat toch wel nemen, zodat we nog wel een uurtje of 3 hebben kunnen slapen.

feetje ziek jan 2020Feetje 40 graden koorts jan 2020

Zondag

We waren alweer vroeg wakker en Fee had nog altijd flinke koorts. Maik ging met Sterre naar het Achterhuis in Amsterdam. Ze moet daar een spreekbeurt over doen. Ik bleef thuis en deed een potje Monopoly met Yuren en Lenthe. Fee lag op de bank en sliep af en toe. Ik won het potje Monopoly en ging daarna met Fee op de bank zitten. Rond het middaguur vroeg ze om druiven en een boterham met kaas. Terwijl ze de druiven zat te eten, smeerde ik een boterham met kaas. Zover kwam het echter niet. Ineens hoorde ik haar gillen: mama! En ja hoor, de hele bank en het kleed ondergespuugd. Zo balen. Dus kon ik in de weer met azijn, een sopje en de wasmachine weer aanzetten.

monopoly jan 2020feetje ziek en koorts jan 2020

Wandelen

Met de fysio had ik afgesproken dat ik zondag een stuk zou gaan wandelen, en als dat pijnvrij lukte, dat ik dan korte stukjes voorzichtig zou hardlopen om te kijken hoe dat ging. Nu was Maik in de ochtend en een deel van de middag niet thuis, dus toen hij er was besloot ik rond 4 uur toch nog maar even te gaan lopen. Het ging redelijk, maar ik heb niet veel gerend. Het was wel lekker om even buiten te zijn, ook al waaide het hard. De wereld zag er best mooi uit en er was bijna niemand op straat. ‘s Avonds daalde de koorts bij Fee eindelijk. We hebben haar nog even gedoucht en bij ons in bed gelegd. Maik blijft morgen thuis, hij voelt zich trouwens ook niet lekker. Hoop niet dat hij hetzelfde krijgt. Ik kreeg trouwens veel vragen over onze voorhoofdthermometer, dus daar heb ik maar even een blog over geschreven. Hoef ik niet alle vragen apart te beantwoorden.

meer in het wilhelminapark rijswijk

thermometer withings nokia ervaring

 

Vorig artikelVoorhoofdthermometer, mijn ervaring
Volgend artikelVerhuizen met weinig budget
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in