Lees-apps

Geniet jij ook zo van voorlezen aan jou kind(eren)? Er komt een tijd dat zij jòu gaan voorlezen. Ik kan je vertellen: ook dat is genieten! Vanaf groep 2 krijgen veel kinderen interesse in letters en woorden. Vanaf groep 3 begint het echte leren lezen. Krijgt jouw kind interesse in letters en woorden? Kijk dan eens naar deze apps. Er zijn nog veel meer educatieve apps over dit onderwerp, die vind je hier

apps-voorlezen

Bobo Letters- Geschikt voor iPad – € 1,99

Deze app bevat vier leuke en leerzame spelen voor kinderen van 4-6 jaar. Je kunt dezelfde letter zoeken, welke letter hoor je het eerst of het laatst en woordstukjes. De illustraties zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van het kind.

Lees hier een uitgebreide review

Leren lezen voor kinderen in groep 3– Geschikt voor iPad en iPhone – € 4,99

Een aanrader is deze app van Juf Jannie. De app is ontwikkeld met het oog op het leesonderwijs zoals de kinderen in groep 3 krijgen aangeboden. Met deze app kunnen ze woorden en zinnen lezen en woorden spellen. In totaal bevat de app 6 oefeningen: per plaatje 3 woorden lezen, per plaatje 10 woorden lezen, oefenen met beginklank, oefenen met beginletters, woorden maken en korte zinnen lezen. Een prijzige app, maar zeker de moeite waard!

Lees hier een uitgebreide review

Bobo Woorden- Geschikt voor iPad – € 1,99

Deze app bevat vier leuke en leerzame spelen voor kinderen van 4-6 jaar. Je kunt rijmen, woordjes maken, het juiste woord zoeken en nieuwe woorden maken. De illustraties zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van het kind.

Lees hier een uitgebreide review

Letters flitsen voor kinderen- Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Met deze gratis app kunnen kinderen letters leren. De app bevat alle letters van het alfabet en dubbele klinkers. De letters worden fonetisch uitgesproken. Het gaat hierbij om het automatiseren van letters, klanken leren bij de letters en letters leren bij de klanken. Wil je zelf een lijst met letters maken (dus bepaalde letters bewust weglaten), dan kun je de betaalde versie aanschaffen.

Lees hier mijn uitgebreide review

Prins Bof en de magie van leren lezen- Geschikt voor iPad – € 3,99

Ontdek en oefen met letters en zinnen. In deze app kunnen kinderen luisteren naar het verhaal van de kleine prins Bof die op een magische manier leert lezen. De spellen zijn te spelen op vijf niveaus, oplopend in moeilijkheid.

Lees hier een uitgebreide review

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #55
Volgend artikelTrendkleur 2016: prachtig okergoud
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in