Foto weekoverzicht Judith #55

boekjes snailmailWeer een week voorbij! Inmiddels zitten we in februari. Mij kan de tijd eigenlijk niet snel genoeg gaan, want ik ben toe aan het voorjaar. Klaar met die wind, regen en kou! Ik wil lekker op de fiets naar mijn werk, maar dat zat er deze week niet in met die storm. Ik werd zowat van mijn fiets geblazen. Het was deze week druk, waardoor mijn weekoverzicht pas later online kwam dan jullie van mij gewend was. Soms gaan andere dingen even voor…Maar, hier is ie alsnog!

Op maandag was ik natuurlijk zoals altijd aan het werk. Zoals jullie weten ben ik na de zomervakantie in een nieuwe baan begonnen en ik kan nu, na zo’n half jaar, zeggen dat ik echt een superleuke job heb. Ik heb het zo ontzettend naar mijn zin! Een leuk team, leuke contacten op scholen: ik geniet echt als ik aan het werk ben. Soms heb ik door mijn nieuwe baan wat minder tijd voor hipenhot.nl, maar dat vind ik niet erg. Het is over het algemeen prima te combineren. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het bezoeken van scholen. Ik zit daar bij de zorgcommissies en ik adviseer scholen over diverse (gedrags)problemen en wat de mogelijkheden zijn om leerlingen duurzaam tot ontwikkeling te brengen als de ontwikkeling stagneert. Ik merk dat ik de afgelopen jaren heel veel expertise heb opgedaan in mijn werk als ambulant begeleider en leerkracht in het speciaal onderwijs.

lenthe moeilijk

‘s Avonds was Lenthe een beetje lastig. Ze kreeg haar zin niet en besloot om dan maar in de keuken op de grond te gaan liggen. Lenthe is heel volhardend, ze kan zoiets rustig een uur volhouden. Terwijl de vloer echt best koud is momenteel. Ik snap het niet, maar ja.

Ook dinsdag was ik aan het werk. Soms zijn er ook netwerkbijeenkomsten waar ik mijn gezicht laat zien. Zo ontmoet ik heel veel mensen. Leuk al die contacten, bovendien kan ik van anderen ook steeds weer leren. Dinsdag aan het einde van de dag had ik een heel leuk telefoongesprek voor Hip & Hot. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar er komen leuke dingen aan.

Ook verkocht ik nav een foto van de Seizoensboom die in Valentijnssfeer versierd is momenteel, weer een aantal bomen. Ik vind ‘m zelf zò leuk, met die vrolijke rode hartjes erin!

boom valentijn

Woensdag was wederom een werkdag. In de ochtend had ik afspraken, in de middag had ik tijd om wat administratie te doen. Ik lunchte pas om 2 uur, omdat ik toen pas terug was. Beetje laat, maar ach, voor een keer niet zo erg. ‘s Avonds aten e pasta met tomaatjes, basilicum en mozzarella. Superlekker, maar ook een beetje zomers. Het deed me verlangen aan avonden in de zon op ons terras. Was het maar vast zover. Ik ben de kou echt heel erg beu.

pasta mozzarella

Op donderdag was ik een dagje vrij. In de ochtend wilde ik met Lenthe naar buiten, maar helaas regende het de hele dag dus bleven we thuis. We lazen boekjes, deden spelletjes en speelden met Fee. Toen zij naar bed ging, mocht Lenthe even op de iPad. Kon ik mooi de was wegwerken enzo.

aan het werk

Om 4 uur moest Fee naar het consultatiebureau voor de 2e serie prikken. Uiteraard was ze weer te licht en te kort, maar dat is niks nieuws. Ik deed het trucje “ene oor in, andere oor uit”. Het voorstel om over 3 maanden te komen wegen en meten wees ik af. Ik solliciteer echt niet naar een afspraak bij de kinderarts en ik laat me al helemaal niet gek maken. Feetje is prima zoals ze is. Alleen het consultatiebureau snapt dat nog niet geloof ik. Zelfs niet na 4 kinderen met exact dezelfde groeicurve… Hoezo niet flexibel?

boekje lezen met fee

Bij de prikken was Fee trouwens best een bikkel. Ze huilde maar heel even, viel daarna aan op de borst en toen was ze weer rustig.

cb fee 2e prikken

Op vrijdag was ze wel een beetje hangerig. Niet zo heel gek natuurlijk. Onze schoonmaakster kwam helaas niet, dus besloot ik zelf maar wat te gaan doen. Voor de verkoop van ons huis moet de keuken leeg, dus dat heb ik die middag gedaan. Lenthe wilde nog wel even bij een vriendinnetje gaan spelen, waar ze als complete prinses verkleed werd.

onze prinses

Zaterdag mochten de kinderen naar mijn schoonouders. Maik en ik hadden in de ochtend een gesprek over de hypotheek. ‘s Middags bezochten we een keukenzaak èn gingen we flink aan de slag in ons huis. We hebben heel veel opgeruimd en naar de opslag gebracht. Wat een spullen hebben we inmiddels verzameld!

keuken leeg

Zoals jullie begrijpen zijn we inmiddels al een stuk verder met onze huizenplannen. De hypotheek is nu aangevraagd. Alleen “nog even” ons huis verkopen en dan ziet het er echt naar uit dat we in de zomer van 2016 centrum Den Haag gaan verlaten om een veel groter huis te betrekken. Ik heb er zin in!

Zondags ben ik ‘s morgens eerst gaan sporten. Dat was wel nodig, want de afgelopen 2 weken ben ik niks meer afgevallen. Ik denk dat het komt, doordat ik buikgriep kreeg. Daardoor heb ik eerst 2 dagen niks gegeten en daarna nog een paar dagen weinig trek gehad. Dan eet je veel te weinig en gaat je lijf in de spaarstand. Sporten lukte ook niet echt, omdat ik me zo slap voelde. Daarom ben ik zondag weer gegaan en dat voelde goed. Kijken of ik er deze week weer wat af ga krijgen. Ondanks die 2 weken, is er nu in totaal toch al 4 kilo af, wat al heel netjes is natuurlijk in 6 weken. Het hoeft allemaal ook niet zo snel.

keuken huis verkoop

Voor wie ook wat af wilde vallen, hoe is het jullie vergaan de afgelopen weken?

flamingo

Vorig artikelMijn favoriete handcrèmes
Volgend artikelLees-apps
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in