Waarom je kinderen puzzel apps met een gerust hart kunt laten spelen

puzzel-apps-voor-kinderenDeze keer zet ik een aantal apps waarmee je kunt puzzelen voor je op een rij. Kinderen komen al vroeg in aanraking met puzzels. Thuis, op de peuterspeelzaal, op school. Van 4 tot 100 stukjes. En van inlegpuzzels tot aan de gewone puzzelstukjes. Puzzelen bevat een mooie opbouw in moeilijkheid. Heerlijk op de grond of aan tafel puzzelen, alleen of samen. Sommige kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Bij puzzelen moet je heel goed kijken naar de kleuren, de afbeeldingen die het stukje bevat, maar ook de vorm. Dit geldt voor de ‘echte’ puzzels maar ook voor de puzzel-apps. Puzzelen is goed voor de fijne motoriek en voor de oog-hand coördinatie. En natuurlijk erg leuk, voor jong en oud!

Autopuzzel: bouw, speel en leer met auto’s

Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

Puzzel de voertuigen in elkaar en ontdek wat ze gaan doen. Deze app bevat 20 voertuigen zoals: auto’s vrachtwagens, bulldozers, ambulance en meer. Kies onder in de schuifbalk een voertuig. Dit voertuig valt naar beneden en op de grond in stukken uit één. Kun jij de stukjes naar de goede plek schuiven? Download hier.

Lees hier een uitgebreide review!

AutoPuzzel

Jop’s Puzzels

Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Wie kent hem niet? Jop de Giraf zorgt voor veel en gezellig puzzelplezier. Kies uit afbeeldingen van Jop en zijn dierenvriendjes of de andere vriendjes en vriendinnetjes van Jop. In de hoed zitten ook nog eens vijf feestelijke puzzels verstopt! Beide bevatten twaalf puzzels op drie niveaus: 4, 9 of 16 stukjes. Ook kan er gekozen worden voor wel of geen voorbeeld op de achtergrond. Download hier.

JopsPuzzels

Puzzels voor peuters en kleuters – Juf Jannie

Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Een prachtige en kleurrijke puzzel app van Juf Jannie. Er kan gekozen worden uit vijf niveaus:

Niveau 1: 10 inlegpuzzels
Niveau 2: 10 inlegpuzzels, moeilijker als niveau 1
Niveau 3: 11 puzzels van 9 stukjes
Niveau 4: 11 puzzels van 12 stukjes
Niveau 5: 11 puzzels van 25 stukjes

Indien gewenst kun je de puzzel in achtergrond laten verschijnen, dit maakt het puzzelen weer iets makkelijker. En als laatste heb je ook nog een mogelijkheid om zelf een puzzel te maken. Kies een foto uit jouw album en de app zet deze foto om in een puzzel. Erg leuk voor het kind! Download hier.

Er is ook een gratis versie (met minder puzzels). Lees er hier meer over.

PuzzelsvoorpeutersenkleutersJufJannie

PuzzlePuzzlePuzzle

Geschikt voor iPad – € 1,99

De app PuzzlePuzzlePuzzle is een puzzel app zonder gesproken taal, voor peuters en kleuters. De app bevat zestien puzzels. De eerste puzzel bevat vier vormenpuzzels. De tweede puzzel bestaat uit vier Lassa figuren. Deze twee puzzels werken op dezelfde manier. Bij de derde puzzels zie je vier kasten met speelgoed, kleding, hoeden en keuken accessoires. Dit zijn schaduwpuzzels. En bij de laatste puzzelserie mag je een keuze maken uit de zee, rotonde, ruimte of onder water. Bij deze puzzels moet je goed kijken naar de afbeelding en zo de juiste stukjes op de goede plek plaatsen. Maar let op: de puzzelstukjes kunnen ook gedraaid worden. Download hier.

Lees ook de review van Susan hier.

PuzzlePuzzlePuzzle

Jigsaw Puzzle App

Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Deze app bevat veel puzzels. De afbeeldingen zijn aantrekkelijk voor oudere kinderen. Jouw puzzeltijd wordt bijgehouden. Wat deze app vooral interessant maakt is dat je je eigen puzzel kunt maken. Kies een foto uit jouw album, geef deze puzzel een naam en geef aan op welk van de vijf niveaus (van 24 tot 1000) jij de puzzel in wilt stellen. Tip: maak de puzzel met veel stukjes op de iPad, anders worden de stukjes erg klein. Jouw zelfgemaakt puzzel wordt opgeslagen onder de button ‘more’. Download hier.

JigsawPuzzleApp

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #5
Volgend artikelAlle originele kinderstoelen op een rij, welke kies jij?
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in