Leuke apps die in het teken van Pasen staan

Nog heel even en dan is het al weer Pasen. Op scholen, maar ook thuis, zijn kinderen al bezig met paasactiviteiten. Denk aan knutselen, paashapjes bedenken, eieren schilderen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens heel gezellig! Wist je dat er ook apps zijn die in het teken van Pasen staan? Ik heb er vijf voor je verzameld. Wil je er nog meer bekijken, dan vind je hier nog een overzicht.

Begrijpend lezen AVI-Start – Thema Pasen

Geschikt voor iPad – € 1,99

Deze app bevat twee onderdelen: begrijpend lezen met afbeeldingen of begrijpend lezen met een korte tekst. Bij iedere illustratie of verhaal hoort een vraag. Het antwoord is terug te zien in de afbeelding of staat in de tekst. Beginnende lezers komen met deze app in aanraking met begrijpend lezen. Het is gemaakt voor kinderen die net begonnen zijn met leesonderwijs, AVI start – AVI M3.

Begrijpend lezen AVI Start - Pasen

 

DressUp Easter Eggs

Geschikt voor iPad – Gratis (op het moment van schrijven, anders € 0,99)

Een creatieve app voor kinderen. Heel eenvoudig in gebruik en alles kan. Er staat al een poppetje in de vorm van een ei voor je klaar. Verander de ogen, benen, armen, kleuren en meer, zoals jij dat mooi vindt. Ben je helemaal klaar? Maak er een foto van en/of deel jouw paasei.

Dress up Easter Eggs

Easy Studio – Pasen

Geschikt voor iPad en iPhone – € 3,99

Een prachtige app, die ook na Pasen bruikbaar is. De app heeft regelmatig updates, denk aan Kerst en nu dus Pasen. Met deze app maak je je eigen animatiefilm. Met behulp van vormen, kleuren en sjablonen maak je figuren. Hiermee maak je opnames. En dus je eigen film! De app staat nu in het teken van Pasen, met paashaas, eieren en meer. De app lijkt heel ingewikkeld maar er is goed over nagedacht en kinderen kunnen er snel mee aan de slag. Echt een aanrader!

Easy Studio Feestdag Junior

Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

Een app met vier spellen in de Paassfeer. De spellen zijn gemaakt voor kinderen van 4-7 jaar. Via instellingen kun je het thema veranderen: Pasen, Kerst of Halloween. De vier spellen zijn: boter, kaas en eieren – balletje, balletje – mep het figuurtje & ik ga op reis en neem mee.

Feestdag Junior Egg a Sketch

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Versier een paasei! Deze keer geen vieze vingers, maar verven op de iPad of iPhone. Met een ruime keuze uit kleuren en de mogelijkheid om het paasei om zijn as te laten draaien en van alle kanten te bekijken. Je kunt het ei ook laten draaien en ter plekke mee tekenen. Een creatieve app met snel resultaat. Leuk voor kinderen van alle leeftijden.

Egg a Sketch

 

 

Volg ons!

Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelEaster Happiness!
Volgend artikelEi, ei, ei…
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in