Foto weekoverzicht Judith #5

weekoverzicht-Judith-5Het was een hele fijne week! Op maandag was Lenthe eindelijk weer wat fitter. We hebben samen aan tafel zitten knutselen. Lente-doorkijkjes maken, om de wintervirussen het huis uit te bannen! Naast een geel/groen doorkijkje, wilde ze ook per se een roze doorkijkje maken. Nou, prima! Daarnaast deden we nog wat spelletjes, memory enzo. Rond lunchtijd was Lenthe heel moe. Niet zo gek na 4 dagen hoge koorts, dat sloopt je. Ze gaf zelf aan naar bed te willen. Ze sliep de hele middag. Kon ik mooi nog even werken.

ma lente doorkijkje maken resultaat doorkijkjes

Op dinsdagochtend waagde ik het om weer eens op de weegschaal te gaan staan. Ik ben nu 37 weken zwanger en dan zie je echt getallen die je liever niet wil zien. Het viel me alles mee. Ik ben nu in totaal 13 kilo aangekomen, volgens mij netjes. De laatste week zelfs maar 0,1 gram. Ik heb een Withings weegschaal in combinatie met de app op mijn iPhone. Zo zie je heel mooi 3 zwangerschappen in beeld! Ik ga een beetje gelijk op met de vorige 2 zwangerschappen, zoals je kunt zien. De eerste zwangerschap staat er niet bij, toen had ik nog geen iPhone 🙂

zwangerschappen in beeld

Toen ik beneden kwam na het douchen had Yuren een geheel eigen invulling aan de seizoensboom gegeven: Monstertrucks er in! Ik vond het wel creatief en grappig verzonnen. Had gister al een kleine poging gedaan om van de Valentijnstafel een lentetafel te maken, maar dat was nog niet af.

Yuren seizoensboom

Rond 11 uur stond mijn moeder voor de deur. Zij kwam voor 3 dagen op de kindjes passen, zo fijn! Maikel en ik vertrokken naar Haarlem. Niet te ver meer, want vanaf 37 weken kun je immers ieder moment bevallen. Ik wilde dus nog wel een paar dagen samen weg als stilte voor de storm, maar op een afstand die nog aan te rijden zou zijn mocht de bevalling zich ineens aandienen.

benb bnl aan t spaarne

Rond 1 uur kwamen we aan in Haarlem, we verbleven via TravelBird in Bed & Breakfast BNL aan ‘t Spaarne. Wat een heerlijke loft! Luxe, van alle gemakken voorzien en lekker licht. Later meer over deze B & B. We zetten onze spullen neer en gingen meteen de stad in. Het was heerlijk weer, we kregen er gewoon een voorjaarsgevoel van, dat zonnetje op ons gezicht. Na wat rondslenteren in de stad, gingen we lunchen bij Hofje Zonder Zorgen. Een fijne plek in het centrum van Haarlem, met volop biologische producten. Ik at een broodje gegrilde aubergine met mozzarella, erg lekker! Daarna weer de stad in. Wat een leuke winkels heeft Haarlem! Natuurlijk de winkelketens die je in iedere stad vindt, maar daarnaast ook tal van specialistische zaakjes en originele boetiekjes.

Zo hebben we uitgebreid gekeken in deze bijzondere theewinkel The art of tea, herbs and spices. Ik schreef laatst al een blogje over mijn theeverslaving en mijn online adresjes, maar als ik deze winkel toch in mijn stad had zitten wist ik het wel! Met recht kun je dit de theehemel noemen… Natuurlijk vertrokken we er niet met lege handen, maar heb me wel ingehouden. Binnenkort schrijf ik nog een apart shop-report over Haarlem, waar ik nog meer leuke winkels de revue laat passeren.

thee hemel

Inmiddels was het 5 uur en begon ik, met mijn bijna 37 weken zwangere buik, toch wel erg moe te worden. We besloten nog even terug naar de B & B te gaan om uit te rusten. Rond 7 uur liepen we van daaruit naar restaurant Bij Tholen. Een ongedwongen, beetje Parisienne sfeer eetcafé. De houten banken waren niet fijn voor mijn bekken, maar gelukkig waren er ook hele fijne zachte stoelen die ik meteen kreeg van de eigenaar. Ik at vooraf een heel smakelijk gerecht met tonijn, als hoofdgerecht een geitenkaassalade en het toetje was crème brulée. Het was lekker!

bij tholentonijn voorgerecht

Daarna was ik wel bekaf en ben ik lekker mijn bed in gegaan. Ik sliep als een roosje, werd maar 2 keer wakker van maagzuur of volle blaas, wat redelijk uitzonderlijk is die laatste weken van de zwangerschap. ‘s Morgens stond er een fantastisch ontbijt voor ons klaar. De zon scheen alweer door de ramen. Omdat ik een hele dag lopen niet meer volhoud, deden we in de ochtend lekker rustig aan.

‘s Middags gingen we de stad weer in. Lekker winkelen, lunchen, ‘s avonds weer uit eten (maar niet zo uitgebreid, we waren zo moe!) Uiteraard deel ik later nog een uitgebreid shop-report met jullie over Haarlem. Op donderdag bezochten we nog wat hotspots buiten het centrum en in Bloemendaal en daarna haalden we de kinderen op van school. Die waren superblij om ons te zien!

buik 37 weken zw 4

Vrijdag zou de oppas komen, maar omdat Yuren koorts kreeg hebben we dat verzet. Dit betekende wel dat ik alleen naar de ziekenhuiscontrole moest en de groei-echo, maar dat was niet zo erg. Mijn bloeddruk was wat verhoogd, maar omdat er geen eiwitten in mijn urine zaten had dit geen consequenties. Bij de echo bleek dit kind nog steeds groot, vooral het buikje. Dat had de grootte van 41w3d! Het hoofdje viel nu mee, de beenlengte liep anderhalve week voor. Mijn hb werd geprikt en dat was goed, 7,2. Al met al was alles dus wel goed. Volgende week mag ik me weer melden, dan ben ik alweer 38 weken! Het begint nu wel heel spannend te worden, in mijn hoofd ben ik me aan het voorbereiden op de bevalling…

drijven zinken

Zaterdag wilden de kinderen graag schooltje spelen. We begonnen met een activiteit drijven en zinken. Vonden ze erg leuk! Daarna trokken we de Pico Piccolo en loco uit de kast en hebben ze dat een poos zitten doen. Daarna bakten ze taart met papa en kon ik nog even wat mails beantwoorden.

pico piccolo loco

Op zondag kregen we verlate verjaardagsvisite voor de verjaardag van Sterre (daar was de taart voor). Was gezellig. Verder deden we rustig aan, want ik had van de leuke dagen in Haarlem wel veel pijn in mijn bekken.

En wat volgende week ons zal brengen? Dat merken we vanzelf! Ik vind het spannend worden hoor!

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

 

Vorig artikelZo voorkom je een vechtscheiding
Volgend artikelWaarom je kinderen puzzel apps met een gerust hart kunt laten spelen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in