Waarom speelkleden geweldig speelgoed zijn

vuurtje speelkledenJe zou het zo op het eerste gezicht niet denken, maar de zijden speelkleden van Sarah’s Silks zijn geweldig speelgoed voor kinderen. Naast het feit dat zijde een natuurlijk materiaal is en de verf waarmee de doeken zijn geverfd 100% milieuvriendelijk en niet giftig is, zijn er nog veel meer voordelen. Om te snappen waar de voordelen in zitten, moet je eerst iets weten over de ontwikkeling en de functie van spel voor kinderen.

Spelontwikkeling

Kinderen spelen feitelijk om twee redenen. Ten eerste omdat het leuk is en ze zich zo vermaken, ten tweede omdat ze van spel leren. Leren gebeurt doordat een kind tijdens het spel creatieve oplossingen moet zoeken, het de wereld op deze manier ontdekt en de zintuigen (dus voelen, ruiken, horen en zien) ontwikkelt door spel. Denk aan rollenspel (vader & moedertje spelen, schooltje spelen), bewegingsspel (ravotten, rennen, springen, fietsen enz), constructief spel (bouwen met lego bijvoorbeeld) en manipulerend spel (wat gebeurt er als ik een knikker in water gooi? En wat als ik dat doe met een houtje?)

prinses speelkleed

Voordelen van speelkleden

De speelkleden van Sarah’s Silks sluiten in grote mate aan bij de behoeften van kinderen op het gebied van spel. Dat komt omdat:

-ze een handig formaat hebben, waardoor ze perfect te hanteren zijn door kinderen
-ze licht zijn, waardoor kinderen ze goed kunnen dragen en vervormen
-ze aantrekkelijke, felle kleurtjes hebben, die alle kinderen zullen aanspreken

tent bouwen van speelkleden

Wat kunnen kinderen met speelkleden?

Als eerste zou ik zeggen: koop diverse kleuren, leg ze in de kamer en ga gewoon maar eens kijken. Deze kleden stimuleren namelijk de creativiteit van kinderen door de kleuren en het gemak waarmee ze te gebruiken zijn. Hier verzinnen ze er de gekste dingen mee:

-de kleden worden kleren, waarmee ze een modeshow lopen, Yuren bindt ze om als cape en hij wordt superman, Lenthe bindt de roze om en is een prinses en ga zo maar door.
-we gebruiken ze als ondergrond voor de seizoenstafel (met uiteraard onze seizoensboom er op die we in het thema versieren!)
-ze bouwen er tenten van, met een paar houten wasknijpers zijn die zo gemaakt
-ze gebruiken ze als object. Ik nam ze bijvoorbeeld eens mee naar het bos, waar de kinderen hout verzamelden en het rode, gele en oranje kleed gebruikten om tussen het hout te leggen, want dat was het vuur en ze konden hun handen er aan warmen. Een andere keer gooiden ze alle kleden in de lucht en was het vuurwerk.
-vooral in de zomer zijn ze heel goed te gebruiken om mee buiten te spelen (let wel op bij de barbecue, want zijde brand gemakkelijk!)

vuurwerk speelkleden

Waar te koop?

De speelkleden van Sarah’s Silks zijn in diverse formaten en kleuren verkrijgbaar via Saartjes Wereld. Naast de speelkleden verkoopt Saartjes Wereld nog veel meer prachtig en fantasierijk speelgoed voor kinderen.

Ben je overtuigd en wil je deze kleden ook echt hebben voor de zomer? Bestel ze dan deze week nog met 15% korting! Saartjes Wereld biedt onze lezers van 24 juni tot en met 28 juni 2015 maarliefst 15% korting  met de code HHzijde15.

superman speelkleed

vuurtje met fee speelkleed

Vorig artikelToffe telefoonhoesjes voor vrouwen
Volgend artikelSpeelgoedwinkel Imaginarium
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in