Traktatie haasjes op cupcake

traktatie haasjes op cupcakeDeze kindertraktatie is leuk als je kind rond de Pasen jarig is, zoals onze Lenthe. Wij maakten een traktatie haasjes op cupcake en dat was een groot succes. Het is ieder jaar weer zoeken naar een geschikte traktatie en ik wil er ook niet teveel werk van maken. Met vier kinderen is het immers best een klus om voor zo’n hele klas iets te maken. Bovendien hebben we al heel veel traktaties moeten verzinnen. 

Lees ook: Mandarijnenkatjes als kindertraktatie

Traktatie haasjes op cupcake

Rondom Pasen zijn er altijd veel leuke chocolaatjes te koop. Wij bestelden deze haasjes online, maar meestal hebben de HEMA of de supermarkten ze ook wel. Het eetbare gras heb ik trouwens ook ergens online gevonden, maar dit hebben wij niet gebruikt. Je kunt het namelijk eenvoudig zelf maken met wat kleurstof. En dat is ook nog wel leuk om te doen met de kinderen een dag voor de verjaardag. 

Dit heb je nodig

Je hebt voor deze traktatie niet zoveel ingewikkelde dingen nodig. In feite kun je het meeste kant en klaar maken, maar de cupcakes bak je natuurlijk zelf. Dat kan met zo’n kant en klaar pak van Dr Oetker, wat je zelfs inclusief muffinvorm (heel handig om ze goed van vorm te krijgen!) kunt kopen of je bakt zelfs de cupcakes helemaal handmatig met een recept. Net waar jij tijd voor hebt 🙂 Ik heb het zelf makkelijk gehouden.

Zo maak je het

Bak eerst de cupcakes en laat ze afkoelen. Het handigste is het dus om dat in zo’n cupcake vorm te doen, want anders krijg je vaak rare vormen en dat ziet er toch minder leuk uit. Ondertussen maak je de botercreme met groene kleurstof. Doe dit er pas af op als de cupcakes helemaal koud zijn! Anders smelt het. Datzelfde geldt voor de chocolade haasjes. Als de cake nog maar een klein beetje warm is gaat dat smelten, dus bewaar je geduld en doe dat dus niet. Zorg ook dat je de cakejes dus een dag vooraf bakt, zodat je zeker weet dat ze voldoende tijd hebben om af te koelen.

Serveren van de traktatie haasjes op cupcake

Wij hebben een platte mand gevuld met gras en madeliefjes en hier de cupcakes met de haasjes opgezet. We hadden ook nog een knuffelkonijntje en die hebben we erbij gezet. Dit maakte de traktatie wel extra leuk. 

traktatie haasjes op cupcake

Vorig artikelTips voor Faro
Volgend artikelBurrata met paprika en aubergine, een heerlijk recept
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in