Wat is leuk voor kinderen om buiten te doen?

vergrootglasVoorjaar. Zachte temperaturen, droog weer, heerlijk om buiten te zijn. Voor het echte buitenkind is het geen probleem om iets leuks te verzinnen. Fietsen, steppen, rommelen met aarde, beestjes zoeken, met water spelen, krijten, ze verzinnen altijd wel iets. Je hebt ook kinderen die het wat lastiger vinden. De knutselkinderen bijvoorbeeld. Zij zitten liever binnen aan tafel met papier en lijm te knoeien. Of lezen een boek op de bank. En dan heb je nog de kinderen die ‘s morgens om 8 uur al vragen of ze tv mogen kijken. Of even op de iPad mogen. Hoe verleid je deze kinderen tot vaker of langer buitenspelen? Want buitenspelen is zò gezond! We hebben wat speelsuggesties voor je op een rij gezet. Zo zagen we in het krantje van de HEMA dat er een lolobal voor slechts 5 euro verkrijgbaar is. Weet je nog, van vroeger? Ik heb het uren gedaan, net zo lang tot ik het heel goed kon. Leuk om aan te schaffen, voor te doen en je kind er mee aan de slag te laten gaan.

Bij Prikkeltje zagen we toffe kiepauto’s die het hartje van menig kleuter- en peuterjongetje sneller zal doen kloppen. Er is trouwens ook een toffe roze voor meisjes… Leuk voor in de zandbak, maar ook gewoon op straat. Geef wat steentjes, bonen of ander materiaal en laat ze deze vervoeren van de ene plek naar de andere. Als je met stoepkrijt een weg tekent wordt het nog veel echter.

kiepauto

 

Springtouwen: alleen of met elkaar. Wist je dat springtouwen heel gezond is? Goed voor je conditie, coördinatie en je spieren. Stukken beter dan hangen op de bank. Er zijn allerlei liedjes en spelletjes met springtouwen, wie weet ze nog? Of een website waar we ze kunnen vinden? Ik ben wel benieuwd!

Ook grappig is deze retro katapult, uiteraard met foamballetjes, zodat het geen pijn kan doen. Best nog even oefenen om er goed mee te schieten! Verzamel lege blikken die je leuk versiert en laat de kinderen proberen deze om te schieten. Das nog gezelliger dan elkaar proberen te raken.

retro katapult

 

Dit stoere bouwmateriaal is gaaf voor alle kinderen. Ze bouwen er hele huizen mee, kunnen er uren mee in de weer zijn en oefenen direct het ruimtelijk inzicht. Crazy Forts bevat stokken en ballen waarmee kinderen zelf een stevige constructie kunnen maken voor een eigen hut. Samenwerken is een must als je met meerdere kinderen gaat bouwen. Is je bouwwerk af, dan gooi je er een oude deken overheen kun je een rollenspel gaan spelen. Heel erg leuk!

crazy forts

Tot slot is een vergrootglas natuurlijk een absolute must-have als je graag diertjes vangt om een poosje te bekijken. Hier zijn momenteel slakken “je van het”. We laten ze over een glazen ondergrond kruipen, zodat we goed kunnen kijken hoe dat nu gaat. En dan zoeken we op Wikipedia informatie over slakken, want ze vinden het allemaal reuze interessant. Met een vergrootglas kunnen we de diertjes van heel dichtbij bekijken. Ook leuk om te doen bij mieren, of bij planten. Hoe ziet zoiets er nou eigenlijk van heel dichtbij uit?

Heb jij nog een tip voor leuk buitenspeelgoed? Laat het (liefst met link) achter bij de reacties. Ik wil er binnenkort nog een keer een stuk over schrijven.

Vorig artikelEen oranje jurk voor Koningsdag!
Volgend artikelSlaapzakjes om op te eten!
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in