Wat kost een zonnescherm?

Wat kost een zonneschermHet seizoen met de meeste zonuren komt er weer aan, heerlijk! Alleen, soms kan dat ook best heet zijn. Zeker als de felle zon de hele dag door je raam naar binnen schijnt. Ik sprak vorig jaar iemand waar het overdag soms wel 35 graden in huis was. Vreselijk lijkt me. Dan is een zonnescherm heel fijn! Dat houdt de warmte toch een beetje buiten de deur. Maar wat kost een zonnescherm eigenlijk? Ik ging op onderzoek uit. 

Wat kost een zonnescherm?

Ik kwam uit bij een online aanbieder waar je snel kunt zien wat voor jouw persoonlijke situatie een zonnescherm kost. Je vult in welke maat je nodig hebt, welke kleuren je wil voor de ombouw en het doek en of je een zonnescherm voor de begane grond wenst of een verdieping. Voor onze woning zou een zonnescherm van Degalux.com dan rond de €2000 uitkomen. Wij hebben dan ook een vrij breed huis, dat scheelt. Kies je voor een kleinere maat, dus ipv 5 meter slechts 3 meter, dan ben je voor €1490 al klaar. En het kan zelfs nog wat goedkoper, als je geen afstandbediening wenst. 

Voordelen van een zonnescherm

Naast het feit dat een zonnescherm fijn is om de warmte binnen te houden, zijn er nog meer voordelen. Voor planten kan het namelijk ook al snel te fel zijn, die zon die in je huis schijnt. Ze gaan dan dood. Met een zonnescherm bescherm je dus ook je planten. En je meubels, tegen kleurverschil. Ik heb bijvoorbeeld zelf een roze salontafel die enorm flets is geworden door de zon. Jammer! Daarbij is het ook gewoon fijn om een schaduwplek bij je terras te hebben voor de echt hete dagen. We weten allemaal dat de zon tegenwoordig niet zo gezond meer is voor je lijf, daarom is het goed om op het heetst van de dag in de schaduw te zitten. Ter voorkoming van zonschade op je huid of erger. Tot slot heb je ook minder inkijk met een zonnescherm en kan het energie besparen als je net als wij een warmtepomp hebben. Deze koelt in de zomer en koelt dus meer als je huis warmer wordt. 

Ga jij ook voor een zonnescherm? 

Terrasscherm-5-477x370

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #482
Volgend artikel5 tips om je hond gezond en gelukkig te houden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in