Foto weekoverzicht Judith #482

Mediation april 2024Het is een beetje een verlaat weekoverzicht, want ik lag er afgelopen week echt helemaal af. Jeetje wat ben ik ziek geweest zeg! Vandaag (dinsdag) is de eerste dag dat de koorts verhoging is geworden en ik wat minder watten in mijn hoofd heb. Sinds woensdag heb ik geen laptop meer aan gehad. Ik voel aan mijn hele lijf dat het ontzettend veel energie heeft gekost, even een kwartier beneden zitten put me uit en dan weet ik niet hoe snel ik weer mijn bed ik moet. Maar goed, vandaag gaat het ietsje beter dus heb ik mijn laptop even aangezwengeld om dit overzicht af te schrijven. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #481

Maandag

De eerste dag van de week en ik had er best zin in. Eerst naar kantoor voor de tweewekelijkse vergadering. Was interessant (is niet altijd zo) en ook gezellig om alle collega’s te zien. Daarna naar huis, waar ik na de lunch de rest van de middag in online overleggen zat met een school. 

Dinsdag

Na een aantal mega drukke weken, had ik deze dinsdag geen afspraken. Dat betekende dat ik eindelijk een keer heel veel administratie kon doen. Er zijn bij ons wat zaken veranderd in procedures die mij zo nu en dan behoorlijk wat frustratie opleveren. Vooral, omdat het simpelweg meer tijd kost en ik die tijd eigenlijk niet heb. Daarom is het heel fijn als je heel af en toe een dag in je agenda hebt dat je er wèl tijd voor hebt om je met die administratieve last bezig te houden. Hij hoort er namelijk bij, hoe jammer ook. Deze dag kreeg ik een kuchje, dat viel me al wel op. Maar verder voelde ik me prima. 

Woensdag

Toen ik woensdagochtend wakker werd, was er op zich nog niks aan de hand. Ik had mijn vrije dag, want de donderdag zou ik in de ochtend afspraken hebben en in de middag een netwerkbijeenkomst. Deze dag ging ik naar de Mediation opleiding voor een oefenochtend. Nu moet je daar altijd best wat trappen op en het viel me op dat ik compleet buiten adem boven kwam. Ik was zelfs een beetje benauwd. Dat vond ik wel gek en ik benoemde het naar één van de aanwezigen, dat ik was verkouden was en met niet topfit voelde. Het oefenen verliep verder prima en rond half 2 reed ik naar huis. Onderweg kreeg ik ineens enorme hoofdpijn. Nu moest ik ook ongesteld worden, dus ik linkte het daar aan. Na de lunch zei ik tegen Maik dat ik even op bed ging liggen. Daar ging ik me steeds slechter voelen. Ik werd rillerig, kreeg spierpijn en voelde me gewoon niet fit. Uiteindelijk kreeg ik dan ook koorts en was het duidelijk dat ik ziek ging worden. 

koorts april 2024

Donderdag

Na een beroerde nacht heb ik mijn werk laten weten dat ik helaas nergens kon aansluiten, omdat ik ziek was geworden. Op dat moment dacht ik eigenlijk nog dat het wel zou meevallen. Paar dagen koorts en het weekend ben ik er wel weer dacht ik. Ik bracht de dag door in bed, met enorme hoofdpijn en koorts. Een beetje mijn tijd uitzitten, want zelfs lezen ging niet. Ik haat ziek zijn. Zo zonde van mijn tijd. 

Vrijdag

Na opnieuw een slechte nacht leek de koorts op vrijdagochtend wat gezakt. Optimistisch ging ik naar beneden. Lenthe was tenslotte jarig en werd 12! Dus wilde ik wel even meevieren. Daarna ging ik nog weer even naar boven en toen toch weer eventjes naar beneden. Ik maakte de konijnen wc schoon, maar de wind blies het hok weer om (zonder konijnen erin gelukkig) waardoor ik het hele hok moest schoonmaken. Ook viel er een schilderij binnen om door een windvlaag, wat stuk was, dus ik met mijn koortshoofd alles opruimen (puber Yuren was thuis maar stond er hulpeloos bij te kijken: ik weet toch niet hoe dat moet?). Ik merkte wel dat het me flink uitputte en ben daarna snel weer mijn bed in gedoken. De koorts liep al snel weer op. Ik dacht dat ik teveel gedaan had en besloot me rustig te houden de rest van de dag. 

Lenthe jarig 12 jaar

Zaterdag

We vierden de verjaardag van Lenthe en Yuren voor de familie. Yuren is met Koningsdag jarig, maar dan zijn we er niet, dus hebben we het gekoppeld. Ik was nog altijd niet fit, maar met een paracetamol erin zou het vast wel gaan. De koorts daalde er wel wat van, de bonkende koppijn ging echter niet weg en intussen was ik snipverkouden geworden. Mijn ogen traanden non stop, mijn neus zat dicht en ik voelde me echt hondsberoerd. Omdat mijn ouders er ook waren, wilde ik niet naar mijn bed gaan, maar ik vond het een zware middag. Toen iedereen weg was ben ik meteen mijn bed in gegaan. De koorts werd die avond echt hoog, ik zag een paar keer 40,3. Zelfs de paracetamol deed het nauwelijks dalen. Heb weinig van de nacht meegekregen, had een hoofd vol watten en was er niet helemaal bij. 

ziek op bed april 2024

Zondag

Het ging de dag erna niet veel beter. Steeds als ik dacht dat ik het ergste wel gehad had, bleek het toch nog erger te kunnen. Het enige voordeel was, dat er op zondag niks gepland stond en ik dus niet uit bed hoefde. Maik was thuis om voor de kinderen te zorgen, dus ik heb veel gelegen. Ik heb me op zondag ziekgemeld voor in elk geval de maandag en de dinsdag de week erna, want ik zag geen mogelijkheid om aan het werk te gaan. Dat gaf wel rust. Het dieptepunt kwam in de avond, toen ik ook nog eens misselijk werd en flauwviel. Combinatie van hoge koorts en uitputting denk ik. De nacht was dramatisch slecht, ik lag maar te woelen en te draaien en had enorme hoofdpijn waardoor ik de slaap niet kon vatten. Wat een vreselijke griep is dit zeg! 

konijntjes april 2024

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #481
Volgend artikelWat kost een zonnescherm?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in