Wat zijn de beste in-ear systemen voor mij?

in-ear systemen voor sprekersJe hebt het vast wel eens gezien: podiumbeesten die oortjes in hebben. Dit zijn niet jouw normale oordopjes, maar deze oortjes zijn speciaal gemaakt voor op de bühne. Er zijn allerlei soorten in-ear systemen en in deze blog ga ik bespreken wat de beste in-ear systemen zijn voor mij.

Wat zijn de beste in-ear systemen voor mij?

Misschien denk je nu: wanneer sta jij op een podium dan? Je speelt toch geen toneel of zingt niet in een band? Dat klopt. Maar soms sta ik wel op het podium om een menigte toe te spreken en ook dan kan een in-ear systeem handig zijn. Je kunt jezelf namelijk goed horen spreken, want in zo’n zaal is toch altijd wat geroezemoes. Dat is echt onprettig als je bij je verhaal moet blijven. Afgeleid worden is dan niet gewenst.

Hoe werkt een in-ear systeem?

Meestal heb je een in-ear koptelefoon, een eeltback en een kabel of draadloze zender. Het signaal gaat meestal  van microfoon naar mengpaneel, van mengpaneel naar draadloze zender, dan weer naar de beltpack , de ontvanger en je in-ear koptelefoon. Ze zien er overigens zo goed als het zelfde uit als gewone oordopjes hoor. Het enige is dat er vaak wel een kabel om je oor heen zit, zodat de oordopjes altijd goed blijven zitten. Het geluid is ook nagenoeg identiek, met als grote voordeel dat in-ear systemen natuurlijk hoogwaardige kwaliteit produceren.

Draadloos of niet?

Persoonlijk prefereer ik draadloze in-ear systemen. Het voordeel daarvan is, dat je flexibel op een podium kunt rondlopen. Stel je dat wat heen en weer wil lopen. Bijvoorbeeld om je verhaal met gebaren te verduidelijken, of omdat de zaal erg groot is en je iedereen wil bedienen? Dat kan met draadloze oortjes veel gemakkelijker. Ik zou daar dus zelf altijd voor kiezen.

Zanger of muzikant

Een zanger of muzikant zal trouwens een ander in-ear systeem nodig hebben dan een spreker. Lees je dus goed in voor je iets koopt. Voldoet het aan al jouw eisen? Er zijn allerlei technische specificaties waar ik zelf weinig verstand van heb, maar je kunt daar genoeg over vinden op het web. Of je laat je voorlichten bij een webwinkel waar ze zulke systemen verkopen. Zij kunnen je meestal wel goed helpen.

Wat zijn de beste in-ear systemen voor mij?

Vorig artikelHeel veel populair speelgoed met Black Friday korting!
Volgend artikelCadeau inspiratie voor Apple gebruikers
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in