Foto weekoverzicht Judith #244

buren fee fontein rotterdamZelfs in de beste huwelijken zijn wel eens wat misverstanden, en zo kwam het dat we gisteren zouden gaan barbecuen, maar dit niet door kon gaan omdat we allebei dachten de de ANDER het vlees uit de vriezer had gehaald. Gelukkig kon ik nog een ander gerecht uit de hoge hoed toveren en staat op dit moment de barbecue te roken, want vandaag ging het wel goed. En het is nog barbecue weer ook, wat een feest! Over de rest van de week, die overigens zonder misverstanden verliep, schrijf ik hieronder…

Maandag

Een klein beetje een cultuurshock was het wel, zo vanuit Marokko op maandag weer aan het werk. Gelukkig was de allereerste afspraak die ik had met een Marokkaanse moeder, zo kon ik rustig aan wennen. Het was een drukke dag, bomvol afspraken. ‘s Avonds ging ik ook nog sporten. De dag vloog dus voorbij.

werken sept 2019aan de slag sept 2019

Dinsdag

Opnieuw een drukke dag, maar wel een hele succesvolle. Omdat het werkgerelateerde is, kan ik er verder niks over zeggen. Toch altijd een lekker gevoel als er successen zijn in je werk, zeker als ze over kinderen gaan. Maakt mij een blij mens. Ook deze avond reed ik weer naar de sportschool en daarna dook ik mijn bed in, want ik was behoorlijk moe.

spijkerrokje juut sept 2019krachttraining sept 2019

Woensdag

Deze dag was gelukkig wat minder druk. Maik moest in de ochtend werken, maar hij was ‘s middags thuis. Ik moest ook werken in de ochtend, maar gewoon thuis, achter de laptop. Ik had ‘s middags wel afspraken. Eind van de dag ook weer naar de sportschool, verbaasd over mijn eigen motivatie. Maar wel lekker om weer te gaan, na bijna een week niks doen vanwege mijn tripje naar Marokko.

outfit septet 2019

Donderdag

Mijn vrije dag. Ik heb in de ochtend nog wat gewerkt (klinkt tegenstrijdig he, maar het was nodig, dus even wat afmaken) en daarna heel veel piano gespeeld. Ik kan inmiddels Fur Elise uit mijn hoofd spelen met twee handen. Vind ik best knap van mijzelf eigenlijk. Ik ga nu broeden op een ander liedje. Maik vind dat ik Happy Birtday moet gaan leren, want dan kan ik dat met de verjaardagen spelen voor de kinderen. Ik ga maar eens op zoek naar youtube filmpjes die dat een beetje langzaam kunnen voordoen dan. Eind van de middag ging ik naar Miller’s in Den Haag, voor een event van Baltus over wintersport in Zell am See. Een prachtig gebied in Oostenrijk, waar je naast skiën en snowboarden nog veel meer activiteiten kunt doen in de sneeuw. Je hoeft dus helemaal niet te kunnen skiën om op wintersport te gaan. Later meer daar over. Naast gezellig en interessant was de fingerfood ook lekker en de wijntjes al helemaal. Ik was blij dat ik op de fiets was gegaan, zodat ik de alcohol er een beetje kon uitfietsen.

Baltus zell am see

Vrijdag

Ik begon mijn vrije ochtend in de sportschool. Daarna heb ik de kinderen gehaald en hebben we lekker buiten gezeten, het was namelijk mooi weer. Er waren bovendien 2 kinderen met ons mee om te spelen, maar ik had Yuren ter compensatie uitbesteed aan een andere moeder. Om half 6 ging ik weer op de fiets naar Den Haag, dit keer naar Capriole. Hier had ik afgesproken met wat collega’s om te gaan eten. Eén van mijn collega’s gaat weg en neemt eind september afscheid. Dit etentje was daar al een beetje voor. Het was gezellig en lekker en ook dit keer fijn dat ik nog even naar huis kon fietsen. Ik had bewust wel wat minder gedronken dan de avond ervoor.

capriole tartaarzeebaars capriole

Zaterdag

Om 6 uur wakker, om 7 uur zwemmen en daarna kon de ochtend voor mij beginnen. Het was prachtig weer, dus we besloten op jacht te gaan voor winterjassen voor Sterre en Lenthe 😉 Ik ben zo’n kneus die altijd pas als het ijskoud is er achter komt dat al mijn kinderen voor gek lopen in hun veel te kleine jassen, dus ik had besloten het dit jaar eens anders aan te pakken. We gingen een keertje naar Rotterdam. Eerst naar de Decathlon, waar Yuren een regenjasje voor op het voetbalveld moest hebben (hij was van de week een keer zeiknat geregend) en ik een paar extra hardloopschoenen wilde kopen, zodat ik kan afwisselen. (schijnt beter te zijn) Daarna de Koopgoot in om te shoppen, maar Maik en ik werden echt he-le-maal gek van de kinderen. Alles pakken, rondrennen in de winkels, overal aanzitten, elkaar plagen, gejank, gezeur, we waren het al na een half uur compleet zat. Dus ik besloot met Yuren en Fee terug te lopen naar het Schouwburgplein (waar we geparkeerd stonden) om in de zon te zitten, terwijl zij bij de fonteintjes konden spelen. Maik shopte nog even verder met Lenthe en Sterre. Overigens hadden we voor alle kinderen al weer iets leuks gevonden voor de herfst hoor. Uiteindelijk vond Maik voor Lenthe een jas, die Sterre ook wilde, maar niet in haar maat beschikbaar was. Thuis vonden we dezelfde jas in een andere kleur online en hebben we die alsnog besteld.

zusjes in geelfontein rotterdam

juut pompoenen kar

Appels plukken

We hadden nog wat tijd over en aangezien we toch in Rotterdam waren, besloten we meteen door te rijden naar de Buytenhof in Rhoon om appels te plukken. Doen we eigenlijk elk jaar, maar meestal iets later in september pas. Het was eigenlijk wel prima om het nu te doen, lekker weer nog. Na het plukken hebben we nog even wat gedronken, terwijl de kinderen speelden en toen zijn we naar huis gegaan. Voor de bbq die dus niet doorging, vanwege het vlees dat er niet uit lag. Ik improviseerde wat met nacho’s, gehakt, mais, bonen en avocado en toen waren alle buikjes toch weer gevuld.

appelpluk 2019

Zondag

Sterre was in de stress over haar huiswerk, dus ik ging even met haar zitten om een planning te maken. We besloten verder maar niet weg te gaan, zodat zij alles kon maken en leren en wij konden relaxen. Maik maakte schoon, ik ging hardlopen op mijn nieuwe schoenen en daarna nog wat pingelen op de piano en we hebben ook nog even buiten gezeten. Maik bakte appeltaart die we lekker op aten met een kop koffie erbij. Toen het wat bewolkt werd, ben ik boven gaan zitten werken. En dit weekoverzicht dus gaan schrijven. Zo gaan we barbecuen met het vlees dat er nu wel uit ligt en ik denk ook weer op tijd naar bed.

appeltaart sept 2019weekplanner 2019

hardloopschoenen decathlonzonnen in sept

Vorig artikelVoordelen van een coatingvloer
Volgend artikelEen verbouwing financieren
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in