Foto weekoverzicht Judith #209

Het was een redelijk rustige week, met ontstuimig weer en een hoop leuke dingen. Prettig om zo op te starten na de vakantie. Ik heb er ook van genoten, want de week hierna puilt mijn agenda alweer uit van de afspraken en moet ik dus vol aan de bak. Ach ja, zo heb je altijd wat drukkere en minder drukke weken. En over niet al te lange tijd is het alweer vakantie 🙂

Maandag

Ik kon behoorlijk rustig opstarten na de kerstvakantie. Op maandag had ik maar 1 afspraak  en ook pas aan het eind van de middag. Ik begon de ochtend dus vroeg in de sportschool en kroop daarna achter mijn laptop. Ik had genoeg mails die ik moest beantwoorden en telefoontjes die ik moest plegen, dus alsnog ging de tijd best snel. Maar ook lekker om dat soort dingen even te kunnen doen. Dat komt er door de week heen vaak niet van, juist als ik veel afspraken heb.

12,5 jaar getrouwd!

Op maandag waren Maik en ik ook 12,5 jaar getrouwd! Als je zo de nieuwsberichten volgt best een prestatie, want het ene na het andere BN-huwelijk verkeert in zwaar weer momenteel. Wij vonden dus dat we dit best mochten vieren en gingen maandagavond met de kinderen lekker uit eten. Aangezien onze kinderen nog niet zo culinair zijn onderlegd, werd het gewoon een pizzaatje bij Pavarotti in Delft. Het was gezellig, de kinderen waren blij en wij ook. Prima avondje!

Dinsdag

‘s Morgens heel vroeg zat ik al in de auto onderweg naar Leersum. Ik had gelukkig geen file. In het kasteel van Heel Holland Bakt was ik uitgenodigd om te ontbijten en de nieuwste Mazda 3 te aanschouwen. Een leuk evenement waar ik wat bekende trof en ook weer wat nieuwe mensen leerde kennen. Rond 10 uur was het weer afgelopen en reed ik terug naar huis, waar ik de rest van de middag opnieuw lekker thuis kon werken. ‘s Avonds ben ik nog even gaan hardlopen, want ik ben nog steeds aan het trainen voor de CPC in maart. Het was niet zulk lekker weer, maar ik was toch blij dat ik gegaan was.

Woensdag

Woensdagochtend had ik eerst nog een afspraak en heb ik daarna nog wat gewerkt. Om 1 uur ben ik met de trein naar de vakantiebeurs gegaan. Het was de vakdag, en dan mogen altijd de journalisten en bloggers rondlopen en netwerken. Ik zag veel bekenden, dus ik heb overal een praatje gemaakt. Ook weer nieuwe contacten opgedaan, of mensen gesproken die ik voorheen alleen nog maar via de mail kende. ‘s Avonds ging ik weer naar huis. Toen ik aankwam op het station, bleek de bus net vertrokken en moest ik lang wachten op de volgende. Ik ben nog een keer naar restaurant Pavarotti gegaan en heb daar een salade gegeten. Een klein uurtje later stond ik weer buiten bij de bushalte en kon ik terug naar huis.

Donderdag

Doordat ik woensdagmiddag naar de vakantiebeurs was gegaan, heb ik donderdag gewerkt. Oma en opa kwamen ‘s morgens oppassen. Rond lunchtijd was ik op kantoor, want daar was een nieuwjaarslunch. Leuk om iedereen weer te zien, al ging de tijd ook snel en kon ik niet echt blijven hangen, omdat ik de andere kinderen weer van school moest halen en opa en oma moest aflossen. ‘s Middags waren de kinderen best druk, en heb ik eindeloos spelletje met ze gedaan.

Vrijdag

Yuren is al weken elke nacht wakker rond 3 uur en komt dan naar ons. Hij maakt ons dan wakker en vervolgens slaap ik dan niet meer. Zo langzamerhand begint me dat aardig op te breken. Ook hormonaal was het het niet de beste tijd van de maand, dat zal ongetwijfeld hebben meegespeeld, maar ik had een ontzettende off day en heb de kinderen de halve dag voor de tv gezet, zodat ik zelf een beetje bij kon komen. Nee, niet pedagogisch verantwoord, maar ik voelde me echt doodmoe en had geen zin in 6 potjes memory en 4 potjes kwartet. Bovendien was Lenthe die dag thuis, want ze had overgegeven en kon niet naar school. Ze knapte gelukkig wel vrij snel op: rond 4 uur was ze weer in orde. Ik ben ‘s avonds lekker lang in bad gegaan en vroeg naar bed, maar jammer genoeg was Yuren er gewoon weer dus ik werd opnieuw niet uitgerust wakker.

Zaterdag

Hoewel ik dus niet uitgerust was, stond er wel een leuke dag op het programma. Omdat we 12,5 jaar getrouwd zijn, had Maik een verrassingsweekend geregeld. Hij bracht de jongste 3 kinderen naar zijn ouders. Sterre ging bij een vriendinnetje logeren. Daarna nam hij me mee naar Rotterdam. We checkten in bij het Parkhotel en gingen daarna lunchen in de Witte de Withstraat bij NRC. Leuke tent, waar we heerlijk gegeten hebben. Vervolgens liepen we naar het atelier van een collega van Maik. Zij maakt prachtige dingen als meubelmaker en is haar webwinkel het Houtlokaal met allerlei mooie schalen aan het opzetten. We hebben direct een mooie schaal besteld bij haar die ze met de hand gaat maken.

Shoppen

Van daaruit liepen we naar de Nieuwe Binnenweg. Ik ben in IJsland een mooi armbandje verloren die ik had gekocht bij juwelier Zigt jaren geleden. Gelukkig heeft de reisverzekering een deel uitgekeerd, dus heb ik precies hetzelfde armbandje opnieuw besteld. Ik had een mooie foto op mijn instagram staan, waardoor ze het nu exact hetzelfde kan namaken voor me. Op de terugweg liepen we nog langs een mooie kledingzaak waar ik een nieuw rokje en shirt kocht. Vervolgens gingen we terug naar het hotel, hebben we ons omgekleed en zijn we naar Restaurant Parkheuvel gelopen. Sterrenchef Erik van Loo heeft geweldig lekker voor ons gekookt. Het was heel gezellig en we hebben een superleuke avond gehad. Rond half 12 zijn we teruggelopen naar het hotel en gaan slapen. Helaas lukte mij dat niet zo goed, ik heb altijd moeite met slapen in hotels, ik weet niet waarom. Echt bijslapen van de afgelopen weken is me dus niet gelukt, maar het was wel fijn dat we ‘s morgens geen kinderen hadden die op ons bed stonden te springen.

Zondag

We waren rond 8 uur wakker. Ik ben eerst in bad gegaan en daarna zijn we gaan ontbijten. We besloten rond 12 uur lekker naar huis te gaan om daar nog wat te rommelen. De kinderen waren nog even bij Maiks ouders, soms is het gewoon fijn om lekker thuis samen een kopje thee te drinken en nog wat dingen te doen die anders nooit lukken met de kinderen om je heen. Daarna ben ik nog even gaan sporten en is Maik de kinderen gaan halen. Die hadden we natuurlijk ook wel weer heel erg gemist, dus het was fijn ze te zien.

Vorig artikelMaak je eigen lamp met Snoerboer
Volgend artikelTuinfeestje geven? Dat kan ook in de winter!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in