Wat zijn jouw goede voornemens?

Goede voornemens, heb jij ze? Naast de bekende voornemens zoals stoppen met roken, afvallen, minder alcohol drinken en meer bewegen, zijn er nog een heleboel andere voornemens die minsten zo belangrijk zijn. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Milieuvriendelijk

We zijn ons allemaal bewust van het milieu en zeker van het gevaar van plastic. Plastic soep is een aardig bekende term geworden. Er wordt immers veel te veel weggegooid. Tegenwoordig krijg je geen gratis plastic tasjes meer, maar veel mensen vergeten alsnog een tas en kopen er dan eentje. Wil jij hier volgend jaar echt bewuster mee omgaan? Begin dan met de Again and again tasjes van Bewustgoed, de eco lifystile winkel. De tasjes zijn geschikt voor groente & fruit en zijn wasbaar in de machine.

full18856991

Less stress

Minder stress! Ik denk dat dat bij velen van ons op het lijstje staat. Een leuk hulpmiddel daarbij is het boek Relax mama, 101 tips om een relaxte moeder te worden, te zijn en te blijven.  Met de inzichten uit dit boek kun je de hele wereld aan: ‘Slapen is het nieuwe seksen’, ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ en ‘Ga die dansvloer op’. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn. Relax mama!

relax-mama-101-tips

Meer water drinken

Meer water drinken! Met de waterflessen van Dopper is de aanbevolen 1,5 liter water per dag een makkie. Drink je water uit een mooie kleur fles naar keuze en je bent altijd gehydrateerd. Dat vergemakkelijkt ook het afvallen. Dopper draagt 5% van de omzet af aan de Dopper foundation, die weer investeert in waterprojecten. Zo draag jij ook een steentje bij aan een schoner milieu, terwijl je meteen je eigen lichaam helpt.

Minder piekeren

Pieker je teveel? Maak je je teveel zorgen? Denk je over alles teveel na? Een goed voornemen voor komend jaar is om daar mee op te houden! Met dit Anti-piekerboek gaat dat jou ook lukken. Want zeg nou zelf: dat piekeren kost toch veel te veel tijd? Dit uitgebreide hulpboek is wetenschappelijk onderbouwd en geeft een stappenplan om van je gepieker af te komen. Het schijnt enorm goed te werken, dus koop het en maak voor eens en voor altijd korte metten met jouw gepieker!

Minder vlees eten

Geen (of minder) vlees eten is een van mijn persoonlijke voornemens. De vleesindustrie is met zijn uitstoot van broeikasgassen de op één na grootste milieuvervuiler en daarnaast gaat het dierenleed mij erg aan het het hart. Gelukkig zijn er een heleboel alternatieven zoals ‘s werelds eerste vegetarische slager. Dankzij de producten die deze (web)shop verkoopt kan ik blijven genieten van een lekker gehaktballetje of spekjes door de stamppot!

de-vegetarische-slager

Vorig artikel5 gezinsplanners die je ècht nodig hebt in het nieuwe jaar
Volgend artikel6 tips om je kerstkaarten te recyclen
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in