Free printables voor de laatste dag van het jaar

DIY gelukskoekje van papierDe laatste dag van het jaar is weer aangebroken. Iedereen maakt zich op voor oudejaarsavond. Misschien organiseer je wel een feestje? Of ga je zelf op bezoek? Hierbij een aantal leuke free printables voor de laatste dag van het jaar.

Free printables voor de laatste dag van het jaar

Niets zo leuk als (samen met de kinderen) een beetje te fröbelen op oudejaarsdag. Het kan heel gezellig zijn om het oudejaarsfeestje voor te bereiden en wat zelfgemaakte dingen klaar te leggen. Er zijn genoeg free printables op internet te vinden om je hapjes extra leuk te maken, invullijsten met de kinderen in te vullen over het afgelopen jaar, gelukskoekjes te maken en nog veel meer thema printables rondom oud & nieuw.

Papieren gelukskoekjes

Heel leuk is deze DIY papieren gelukskoekjes. Superleuk om te maken, al moet je het misschien wel een paar keer oefenen voor het lukt. Er zijn ook youtube filmpjes voor als je het niet meteen snapt, maar de foto’s spreken eigenlijk ook wel voor zich. Zet de gelukskoekjes op tafel neer voor je gasten. Of pak ze in en leg ze klaar om mee te geven als ze naar huis gaan. Download hier de pdf’s: cookiesteksten, uitprinten en aan de slag!

Sterretjes klaarleggen

Wij steken nooit vuurwerk af, maar hebben altijd sterretjes. Uiteraard kun je ze gewoon uitdelen in de doosjes, maar ik vind deze DIY ook erg leuk. Dit idee komt van blogster Fieve en is eenvoudig uit te voeren. Je kunt de klokjes ook op de doosjes plakken als je geen cellofaan zakjes in huis hebt. Of papieren zakjes. Die de kinderen ook nog verder kunnen versieren.

klok sterretjes

Stempelen

Labels maken voor de hapjes is natuurlijk zo gedaan, met een stempel op karton en een leuke  activiteit om te doen met de kinderen. Ik vond deze “Happy Newyear” stempel leuk, maar ben nog op zoek naar een kant en klare van een klok. Wie die vindt, mag het zeggen 🙂

Klokkijken oefenen met een werkblad

Helemaal in de sfeer van oudjaar is het om nog even een half uurtje de kloktijden te oefenen met kinderen uit groep 3 en 4. Zelfs oudere kinderen vinden dit nog wel eens leuk, of zij mogen de juf of meester spelen. Even uitprinten en aan de slag! Een leuk werkblad hiervoor vind je hier.

werkblad klokken

Nep-vuurpijlen

Geen free printable, maar wel een leuk DIY ideetje op oudejaarsdag. Maak nep-vuurpijlen van takken en wc-rollen die je versiert met kleurrijk papier. Vinden de kinderen geweldig! De takken kun je vooraf buiten gaan zoeken, zodat ze meteen ook even een wandelingetje hebben en lekker kunnen luchten. Daarna onder het genot van warme chocolademelk en een oliebol deze vuurpijlen knutselen.vuurpijlen knutselen

Kleuren en tekenen

Laat de kinderen een kleurplaat kleuren voor oudjaar en hang deze op ter decoratie. Een leuke kleurplaat vind je hier. Ook deze vuurwerktekening met viltstift is erg leuk om te maken voor wat oudere kinderen.

vuurwerk met stift

Champagne glas tags

“Was dat nou mijn glas?” Dat is echt zo’n vraag die je op ieder feestje altijd weer hoort. Ik zat laatst op een verjaardag alweer uit het glas van een vriendinnetje te drinken. Met oudjaar gaat dat vaak net zo. Daarom zijn deze champagneglas tags heel handig. Maak met de kinderen deze champagneglas-tags met deze free printable. Veel plezier!

glazen tags

Nog meer leuke tips gezien? Laat ze ons weten!

Vorig artikelElke dag natuurlijk met de producten van Leev
Volgend artikel9 tips om te doen met kids op Oudejaarsdag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in