Cadeautips voor jongens van 10 jaar

science chemie lab ravensburgerJongens van 10 jaar zitten net een beetje op de grens van kind en prepuber. Aan de ene kant spelen ze nog graag met lego, aan de andere kant willen ze juist groot zijn. Juist daarom is het lastig om een cadeau te verzinnen voor jongens van 10 en 11 jaar. Nu heb ik toevallig een 10 jarige in huis en die heeft zo zijn wensen voor de feestdagen en zijn verjaardag. Daarom ben ik samen met Yuren gaan zitten om een verlanglijst te maken. Ik hoop dat iedereen die ook een jongen van 10 jaar of misschien 11 jaar in huis heeft inspiratie kan op doen met deze lijst voor de komende feestdagen. Cadeautips voor jongens van 10 jaar.

Lees ook: Cadeautips voor meisjes van 13 jaar

Cadeautips voor jongens van 10 jaar

De allergrootste interesse bij jongens van deze leeftijd ligt toch wel bij het spelen van games. Wij hebben zelf geen spelcomputer in huis, maar wel een iPad en een iPhone. Hij heeft zelf nog geen telefoon, anders zou een telefoonhoesje ook zeker een geschikt cadeau kunnen zijn. Ik ben niet per se tegen een spelcomputer, mits goede afspraken, maar ik ben wel bang dat hij er steeds om zal zeuren, dus voorlopig blijft het bij spelletjes op de iPad, zoals Minecraft, Among Us en Brawlstars. Gelukkig heeft hij ook nog wel andere interesses waar we wat leuke cadeaus voor konden bedenken. Hier komt dus een lijst met cadeautips voor jongens van 10 jaar (of 11 jaar) die verzonnen zijn door Yuren en aansluiten bij zijn interesses. Of het ook de interesses van jouw kind zijn weet ik natuurlijk niet, maar wie weet!

Nintendo switch

Donald Duck pocket

Yuren is al heel lang fan van Donald Duck. Hij heeft al eens een abonnement gehad op dit weekblad. Die heeft hij allemaal bewaard en hij leest er nog vaak in terug. Ook spaart hij Donald Duck Pockets. Die kun je online kopen of gewoon in een boekwinkel, drogist en soms zelfs bij de supermarkt. Hij kan er echt blij mee zijn en uren in zo’n stripverhaal lezen. Volgens mij zijn er nog veel meer leuke tijdschriften voor jongens waar ze wel blij van worden op die leeftijd.

Donald Duck Pocket

Kleding voor jongens

Niet elk kind wordt blij van kleding, maar Yuren kun je wel blij maken met een fijne sweater of hoodie. Liefst met een toffe print erop van Star Wars of Brawlstars ofzo. Daar moet ik dan wel weer om lachen, dat is dan weer echt het kind in hem. Ik vind dat zelf iets minder, dus kies liever voor een andere leuke print. Een warme sjaal of handschoenen vindt hij ook wel leuk om te krijgen zegt hij. Staat genoteerd…

Sweater groene we

Pyjama of ochtendjas

Zelf vind ik mannen in een ochtendjas en vreselijk, maar Yuren woont er zowat in. Hij trekt ‘m aan na het douchen en als hij het koud is slaapt hij er zelfs in. Ik heb zelf liever dat hij een pyjama kiest, daar houd ik meer van. Hij is bijna overstag. Ik zou hem in ieder geval een plezier doen met een nieuwe ochtendjas of een fijne pyjama.

pyjama jongen

Deodorant, douchegel, een luchtje en haargel

Onze puber to be begint inmiddels wat last te krijgen van puberzweet, dus is deodorant op school verplicht na de gym en willen we thuis ook dat hij dat gaat gebruiken. Hij stond er wel voor open, dus die gaat er in ieder geval komen. Een eigen fles douchegel, een luchtje en haargel vindt hij ook leuke cadeaus als 10 jarige. Graag van Ajax (want daar is hij fan van) of Rituals (want dat gebruikt zijn grote zus dus dat zal wel goed zijn).

Ajax douchegel

LEGO Super Mario

Yuren is al vanaf heel klein LEGO fan, dus ook al is hij “al” 10 jaar, LEGO blijft trekken. Het liefst een zo groot mogelijke doos, waardoor hij lekker lang kan bouwen. Momenteel wil hij het liefst een starterset van LEGO Super Mario. En dan meteen nog wat uitbreidingen erbij als het kan. Hoe het precies allemaal werkt weet ik niet, maar ze kunnen levels halen, een app downloaden, bouwen en nog veel meer. Heel interactief en een combinatie van LEGO met een game. Ik ga wel kijken of ik dit nog ergens op de kop kan tikken, want dit wil hij het allerliefste. Sowieso is alles van LEGO wel goed denk ik.

LEGO Mario

Spelletjes

Yuren is gek op bordspelletjes. Monopoly, Pandemic, Wingspan, noem maar op of hij wil het spelen. Er zijn nog een aantal spelletjes die we niet hebben dus die heeft hij op een lijst gezet. Zo komt er binnenkort een nieuw spel uit, Everdell, wat hij graag wil hebben. Ticket to Ride staat nog op zijn lijstje, Droomkamer en Jachtseizoen. Nu houden wij zelf ook van spelletjes doen, dus prima om dit aan te schaffen voor de feestdagen! Spelletjes mogen dus echt niet ontbreken op een lijst met cadeautips voor jongens van 10 jaar.

Everdell spel

Leesboeken

Sommige kinderen houden helemaal niet van lezen, maar mijn zoon gelukkig wel. Hij houdt van de boeken van Geronimo Stilton, Snelle Sam, boeken over voetbal, het leven van een loser en nog veel meer. De voorkant moet hem wel aanspreken, maar hij kan zich dan echt opsluiten op zijn kamer en de hele middag lezen. Een leesboek komt er hier dus zeker in tijdens de feestdagen, het is alleen maar goed om lezen te stimuleren vind ik.

Snelle sam boek formule 1

Harry Potter spullen

In de zomervakantie hebben ze alle films van Harry Potter gekeken, en sindsdien heb ik hier een heuse Harry Potter fan in huis. Hij wil dus ook wel “spullen van Harry Potter“. Boeken, lego van Harry Potter, een adventskalender, een toverstaf, hij vindt het allemaal leuk. Deze cadeautip moest volgens hem ook zeker op de lijst.

harry potter films

Voetbalspullen

Yuren zit op voetbal en daarom zijn voetbalspullen ook altijd goed. Denk aan keepershandschoenen, een voetbaltenue om in te trainen (bijvoorbeeld van zijn favoriete club Ajax), voetbalsokken, een toffe sporttas, een fijn regenjasje om in te sporten, een trainingsbroek, het is allemaal goed en ook nog eens praktisch natuurlijk.

voetbalshirt ajax

Gravitax knikkerbaan

De Gravitax knikkerbaan heeft Yuren al, maar uitbreidingsets zijn altijd welkom om er nog leuker mee te kunnen spelen. Ze moeten er goed over nadenken, het heeft dus ook zeker iets educatiefs. Yuren bouwt soms allerlei ingenieuze banen, die dan niet blijken te werken. Moet ie weer nadenken hoe dat komt en het oplossen. Ik vind dit een heel goed cadeau. Gravitax heeft trouwens ook een PRO versie nu, met nog meer uitdagingen!

Gravitax PRO

Science van Ravensburger

De Science pakketten van Ravensburger zijn geschikt voor kleine wetenschappers in de dop. Er zijn verschillende projecten, zoals het maken van een autoalarm, de auto van de toekomst ontwerpen, het kweken van kristallen en nog een paar. Ook proefjes doen vindt hij leuk. Dit is dus echt iets voor Yuren en nog vriendelijk geprijsd ook.

science ravensburger

Escape rooms voor thuis

We hebben een tijdje geleden zo’n escape room voor thuis gedaan. Dat was toen een avondvullend programma, maar ze vonden het allemaal wel hartstikke leuk. Dat smaakte dus naar meer! Van 999games zijn er meerdere van dit soort Escape Rooms die leuk zijn om cadeau te doen.

escape rooms 999 games

Smart Games

Smart Games zijn altijd een uitdaging, fijn ook dat ze het zelf kunnen nakijken. Wij hebben hier meerdere soorten, voor elke leeftijd weer andere. Yuren is inmiddels aan wat moeilijkere Smart Games toe. Gelukkig zijn er ook voor zijn leeftijd genoeg.

smart games temple

Een beleving

Tot slot wil ik nog tippen dat een cadeau niet altijd een fysiek cadeau hoeft te zijn. Iets gaan doen met je kind kan ontzettend leuk zijn. Denk aan quality time met alleen mama of alleen papa. Kies voor een kaartje van een museum of de bioscoop, ga karten of neem een skilesje ergens. Succes verzekerd en goed voor de band tussen vader/moeder en kind.

bioscoopkaartjes

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #304
Volgend artikelVoordelen van Philips Hue spots
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Ik heb een zoon van 12 en eentje van bijna 10. De oudste wil voornamelijk Harry Potter en technisch lego maar ook grappige gadgets. Mijn zoon van bijna 10 wil voornamelijk Nerf spullen en spullen van het leger/Tweede Wereldoorlog/geschiedenis zoals de Sluban sets WW2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in