Welk abonnement als je regelmatig in het buitenland bent?

Maik bruarfossWelk abonnement als je regelmatig in het buitenland bent? Wie regelmatig naar het buitenland reist heeft een abonnement nodig waarbij bellen, internetten en appen snel gaat, de aanbieder een goed bereik heeft en je ook voldoende MB’s tot je beschikking hebt. Nu zijn er verschillende aanbieders en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe kies je nu de juiste aanbieder bij jouw gebruik? Daarvoor is het belangrijk dat je eerst je eigen telefoongebruik in het buitenland in kaart brengt. 

Hoe breng je je telefoongebruik in kaart?

Om goed te weten wat jij in het buitenland op je telefoon doet, is het goed om dat eens een dag of twee bij te houden. Vaak kun je het bij je huidige aanbieder ook wel zien in de app. Hoeveel appjes stuurde je? Hoeveel MB’s verbruikte je? Belde je ook nog iemand? Zodra je dat weet kun je de balans op maken. Daarnaast is het natuurlijk handig om te kijken hoe vaak per jaar je in het buitenland verblijft. Iemand die maar 1 keer per jaar op vakantie gaat zal een andere keuze maken dan wie voor zijn werk bijna wekelijks naar het buitenland vliegt. 

Welk abonnement als je regelmatig in het buitenland bent?

Een mobiel abonnement van Odido is een hele goede keuze. Er zijn namelijk 4 verschillende opties van abonnementen, zodat je precies kan kijken wat bij jouw telefoongebruik het beste past. Deze 4 abonnementen hebben uiteraard ook verschillende prijsklassen. Als je op de link klikt, kun je ze met elkaar vergelijken, maar ook met jouw bijgehouden verbruik in het buitenland èn in Nederland vergelijken. Zo betaal je nooit teveel, maar kies je het juiste aanbod bij jouw verbruik. 

Reizen: a way of life

Zelf houd ik heel erg van reizen. Het is voor mij een way of life geworden, bijna elke maand ben ik wel een keer in het buitenland te vinden. Heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken, me onder te dompelen in een andere cultuur en te genieten van even geen werk of gezinsleven. Natuurlijk houd ik het thuisfront en mijn volgers op de hoogte van mijn avonturen. Dat doe ik vooral via social media of Whatsapp. Door het opnemen van filmpjes en het versturen van berichten met foto’s en filmpjes heb ik dus wel voldoende MB’s nodig. Ook wil ik graag overal bereik hebben. 

Snel even iets opzoeken

Naast het delen van mijn avonturen, gebruik ik in het buitenland mijn telefoon ook veel om iets op te zoeken. Wat zijn de openingstijden van een museum? Welke bezienswaardigheden zijn er in een bepaalde plaats? Wat is de beste plek om ergens een foto te maken? Voor de beste restaurants op mijn vakantiebestemming raadpleeg ik vaak TripAdvisor of de Michelin App en ik zoek ik ook vaak op travelblogs naar informatie, in plaats van dat ik een zware reisgids meezeul. Ideaal vind ik dat! Je telefoon heb je immers overal en altijd bij je, bereik is er op de meeste plekken tegenwoordig ook. En is het er niet, dan is er misschien wel wifi. 

Snel internet

Voor mij is het dus erg belangrijk om genoeg ruimte te hebben om het internet te kunnen gebruiken. Daar houd ik dus zeker rekening mee als ik moet uitzoeken welk abonnement je nodig hebt als je regelmatig in het buitenland bent. Op dit moment loopt mijn abonnement nog een jaar, maar zodra deze afloopt, maak ik de balans weer op. De beste aanbieder krijgt mij dan als klant! 

Dyrholey foto

Vorig artikelWanneer is het tijd voor het winterdekbed?
Volgend artikelJaaroverzicht 2023
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in