Wow Air failliet, geen IJsland trip voor ons

Ik baal. Komende donderdag zouden Maik en ik samen naar IJsland vliegen. We proberen één keer per jaar samen een paar dagen weg te gaan. Vorig jaar gingen we naar Athene, dit jaar zou dat dus IJsland worden. Ik heb daar al 2 keer geweest en dit keer zouden we naar de Westfjorden gegaan. Alles was geregeld: de Sunny Cars auto was gehuurd, de hotels waren geboekt en de route was uitgezocht. Vanmorgen zag ik helaas een bericht wat ik liever niet had gelezen: Wow Air heeft betalingsproblemen. Alle vluchten zijn per direct gecanceld. Wow Air failliet, geen IJsland trip voor ons.

Wow Air failliet, geen IJsland trip voor ons

Natuurlijk ging ik meteen in de uitzoekstand. Het allerliefste wilde ik een andere vlucht boeken. Ik heb me enorm verheugd op dit tripje met Maik. IJsland is één van mijn favoriete landen, het is heel fijn om af en toe even met zijn tweetjes op pad te gaan en de oppas was ook al helemaal geregeld. Helaas kwamen Maik en ik er al snel achter, dat een andere vlucht boeken geen optie was. Wij zijn natuurlijk niet de enigen die gedupeerd zijn en andere tickets proberen te boeken. Al snel ontdekten we dat een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland niet meer haalbaar was (tenzij we businessclass zouden boeken) en vanuit België of Duitsland waren de tickets ook minstens €600 per persoon. Onze enige hoop is nu gevestigd op een maatschappij die de vluchten gaat overnemen, al vrees ik dat dat niet gaat gebeuren…

Wat kan de verzekering doen?

Inmiddels weet ik dat je bij een faillissement niets hebt aan een annulerings- of reisverzekering. Zij vergoeden niets als een bedrijf failliet gaat. Als je een speciale vliegticketverzekering bij het boeken hebt afgesloten, als je een pakketreis hebt geboekt of als je de tickets met je creditcard hebt betaald, heb je nog kans dat je je geld terug kunt krijgen. Helaas heb ik de tickets gewoon direct vanaf mijn bankrekening betaald en zijn de andere opties ook niet van toepassing, dus het geld voor de tickets ben ik sowieso kwijt. Nou ja, het kan nog zijn dat de curator het gaat uitkeren aan de gedupeerden, maar die kans acht ik bijna nihil. Van een kale kip kun je immers niet plukken. En Wow Air is failliet, dus die hebben megaschulden.

Hoe zit het met de hotels en autohuur?

De Sunny Cars auto kunnen we gelukkig annuleren. Van de hotels weten we dat nog niet precies. Een aantal boekten we via booking.com en bij het boeken stond erbij “no refund“. Hopelijk zijn ze coulant en hoeven we die niet ook nog te betalen. Zowel, dan zit er niks anders op en zullen we dat gewoon moeten doen. Dan heeft het feit dat Wow Air failliet is nog meer gevolgen dan alleen de kosten van de tickets. Bij elkaar gaat er dan ongeveer €1000 het afvoerputje in.

Zonde van het geld

Natuurlijk vind ik dat heel erg zonde van het geld. Duizend euro ìs ook veel geld! Ik ben er best flink chagrijnig over. Aan de andere kant bedenk ik me ook steeds: het is maar geld. Geld is fijn om te hebben, met geld kun je leuke dingen doen, maar het is niet zo belangrijk als je gezondheid. Gezondheid is namelijk niet te koop. Ik krijg nu dit bericht, en misschien kan ik over een half jaar alsnog wel naar IJsland. Heleen kreeg ik juni het bericht dat ze ernstig ziek was, en 5 maanden later was ze er niet meer. Dus ja, Wow Air failliet, het kinderloze tripje van Maik en mij, waar we zo naar hadden uitgekeken, gaat niet door. Die €1000 had ik veel liever dan aan iemand gegeven dan aan zo’n vliegtuigmaatschappij die al een half jaar gezwegen heeft over de financiële problemen. Maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. We zijn gezond, we eten er uiteindelijk geen boterham minder om en dat tripje maken we dan wel een andere keer….

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Vlucht wow air
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelMijn ervaring met de Bubble Buddy
Volgend artikelRugtas van Gaston Luga
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in