Welke koffiemachine koop je?

Koffie. Wij Nederlanders zijn er verzot op. Net als een heleboel andere Europeanen trouwens. Het is vrij eenvoudig te maken van water en koffiebonen. Gemiddeld drinkt de Nederlander ongeveer 2,4 bakje koffie per dag. Zelf drink ik veel minder. Ik drink eigenlijk alleen koffie in het weekend en dan het liefst een latte macchiato, waar ik ook nog 2 klontjes suiker in doe. Je zou mij dus geen die hard koffiedrinker kunnen noemen. Maik drinkt veel meer koffie. Bij ons thuis kun je dus zeker een lekker bakje koffie krijgen, want wij hebben een koffiemachine. Wil jij dat ook, dan heb je nogal wat uit te zoeken, want welke koffiemachine koop je dan?

Welke koffiemachine koop je?

Wij hebben thuis een inbouw koffiemachine in de keuken. Dat hadden we 10 jaar geleden in ons oude huis ook al. Toen van Miele, die nogal duur was, maar uiteindelijk ook al vrij snel stuk ging. Daarom kozen we in dit huis voor een goedkopere versie van Siemens, die eigenlijk ook prima voldoet. Ik ben heel blij met deze inbouw koffiemachine, omdat je er gemakkelijk en snel koffie mee zet.

Hoe zet je koffie met een inbouw koffiemachine?

De koffiemachine die wij hebben van Siemens werkt als volgt: je zet de machine aan. Het koffieapparaat checkt zelf of er voldoende water in zit. Zoniet, dan krijg je een melding dat het waterreservoir bijna leeg is. Dat moet je dan bijvullen door het onder de kraan te houden. Je trekt het er zo uit, dat is dus niet zo moeilijk. Er is ook een bonenreservoir. Daar doe je de ongemalen koffiebonen in. Ook hiervan krijg je een melding als hij bijna leeg is. Vervolgens kies je het juiste programma.

Welke koffie wil je?

Wil je cappuccino, espresso, gewone koffie, latte macchiato? Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit er op en je kunt zelfs ook je eigen perfecte koffie programmeren. Met 1 druk op de knop heb je dan jouw lekkerste koffie te pakken. Kies je voor koffie met melk, dan moet je ook een kannetje melk in de koffiemachine zetten. Daarna druk je op de knop van de koffie naar keuze en de koffiemachine doet de rest. In ongeveer 2 minuten heb jij een perfect bakje koffie. Handig voor tussendoor, maar ook handig voor als je bezoek hebt of een verjaardag.

Wat kost een kopje koffie uit de koffiemachine?

Natuurlijk is een kopje koffie uit een koffiemachine een stuk duurder dan wanneer het uit een simpel koffiezetapparaat komt. Alleen de aanschafwaarde van zo’n koffiemachine is al flink hoger dan een gewoon koffiezetapparaat. Gemiddeld betaal je zo’n €1300 per koffiemachine. Daar doe je zo’n 10 jaar mee. Toch, als je gaat uitrekenen wat dat dan over 10 jaar per dag kost, dan kom je aan ongeveer €0,03 cent. Valt best mee he? Daarnaast koop je natuurlijk goeie koffiebonen.

Waar koop je goede koffiebonen?

Wij halen ze altijd bij Simon Levelt. Daar betaal je ongeveer €6 voor een zak van 250 gram. Je kunt ook online via bol.com allerlei soorten koffiebonen kopen. Het is leuk om daar wat mee te variëren, er blijft vanzelf een merk of soort over die je het lekkerste vindt. Koffiebonen zijn iets duurder dan gewone filterkoffie, maar het scheelt niet zoveel en al helemaal niet als je koffie zet met een Senseo of een Dolce Gusto. Maar het is wel vele malen lekkerder dan deze koffiemachines!

Wat voor koffiemachine koop je?

Als je echt lekkere koffie wil drinken, dan kies je voor een goede koffiemachine. Als je er de ruimte en het geld voor hebt, zou ik altijd kiezen voor een inbouw koffiezetapparaat. Dat komt omdat een losse koffiemachine best veel ruimte inneemt op je aanrecht. Heb je die mogelijkheid niet, dan is een losse espressomachine natuurlijk ook prima! Er zijn dan nogal wat afwegingen te maken: ga je voor een koffiemachine die er qua uiterlijk mooi uit ziet op je aanrecht, of ga je voor de allerbeste koffie?

Beste geteste koffiemachine

Allereerst: alle koffie uit een koffiemachine smaakt goed. Het verschil tussen de verschillende koffiemachines zit ‘m vooral in het uiterlijk en het gebruik. Er zijn er zelfs die je met je smartphone kunt bedienen! Sommige zelfs vanuit je bed, zodat je eerst kunt gaan douchen en je heerlijk geurende bakje koffie al voor je klaar staat als je beneden komt. Dat is leuk natuurlijk, maar waar je vooral op moet letten is dat hij prettig is in het gebruik. Er zijn vaak filmpjes die laten zien hoe het werkt. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn als de melk opschuimen eenvoudig gaat en als je de koffiemachine gemakkelijk kunt schoonmaken. Op deze website kun je recente informatie vinden over allerlei koffiemachines.

Waar koop je een koffiemachine?

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken een koffiemachine kopen. Als je voor een inbouw koffiezetapparaat gaat, zou ik deze zeker online aanschaffen. Er zijn diverse websites in Duitsland die deze koffiemachines met enige regelmatig goedkoop aanbieden. Wij hebben onze inbouw koffiemachine zo met een paar honderd euro korting kunnen scoren. Ga je voor een losse espressomachine, dan zou ik me zowel online als offline oriënteren en uiteindelijk ook online kopen. Vaak scheelt dat toch wel wat in prijs. Je kunt je koffiemachine zelfs via bol.com aanschaffen, dan heb je ‘m de volgende dag in huis. Handig als je eenmaal weet welke je wil, want dan wil je ‘m vaak ook snel kunnen gebruiken!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #216
Volgend artikelHeb jij al een hippe dames regenjas?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

 1. Hoihoi !
  Is er ook een site met beste inbouwkoffiezetapparaten.
  De site waar je naar verwijst gaat volgens mij alleen over “ losse” koffiezetapparaten.
  Groetjes,
  Angela

 2. Bedankt voor het benoemen van mijn site baristaworden.nl. Leuk en handig artikel voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe koffiemachine. Jaarlijks presenteren wij nieuwe koopgidsen met de beste koffiemachines wat de keuze nog makkelijker zou moeten maken.

  Groeten Frank

 3. Hoi Judith,

  Mooie inbouw koffiemachine. Zelf ben ik ook een voorstander van dit type apparaat voor persoonlijk gebruik. Mooi strak en je bespaart inderdaad ruimte!

  Groetjes, Anne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in