Foto weekoverzicht Judith #153

Ik heb eigenlijk best wel een leuke week achter de rug. Ook druk, maar ja, dat is niks nieuws. Gelukkig start vandaag de laatste week voor de vakantie. Het is niet zo dat ik geen zin heb om te werken, integendeel, maar ik ben wel toe aan even rust van het heen en weer rijden naar school. Ik zit voor mijn gevoel elke dag ontzettend lang en zinloos in de auto. Met name door de files en drukte in de randstad doe ik er soms wel 2 uur over om Sterre van school of de opvang te halen. Dat frustreert! Gelukkig is dat na deze week even twee weken niet nodig.

Maandag

Maandag was natuurlijk in heel Nederland een gekke dag, omdat er zoveel sneeuw lag. Ik had die nacht twee zieke kinderen: Sterre en Fee en daardoor kon ik ‘s morgens niet naar de vergadering op mijn werk. Ergens was dat een geluk bij een ongeluk, omdat ik dus niet in alle vroegte door de sneeuw hoefde. Maar ik baal altijd als ik het werkoverleg mis, omdat daar best belangrijke dingen besproken worden en ik dat dan mis. Het lezen van de notulen is toch niet hetzelfde als dat je erbij bent. Bovendien gingen we op de foto voor de website en werden er lootjes getrokken voor het Sinterkerstfeest.

Thuiswerken

Ik werkte die ochtend dus thuis. Dat betekende dat ik de kinderen best een poosje voor de televisie heb gezet, want Fee was enorm hangerig (ze had overgegeven ‘s nachts, echt letterlijk over mij heen, ik stond midden in de nacht mijn haren te wassen, yak!) en ik kon dus niks doen met een kind op schoot. Dus tja, dan maar de televisie ingezet, want ik moest toch dingen regelen.

Met de slee

Aan het einde van de dag moest ik Lenthe en Yuren van de opvang gaan halen. Normaal doet Maik dat, maar door de sneeuw was er ook gedoe met de treinen. Hij kon dus niet op tijd zijn. Ik besloot maar met de slee te gaan, want met de auto leek me niks en de kinderen laten lopen was ook geen succes. Sterre was inmiddels wel opgeknapt, dus die wilde graag mee. En Fee was nog steeds slapjes, maar ze wilde ook wel even de sneeuw in. Uiteindelijk was dat best genieten. Snoeikoud, maar zo’n 20 minuutjes op verse sneeuw sleeën was eigenlijk heel leuk. Eenmaal thuis waren de kinderen wel heel koud, dus we zijn meteen onder de douche gegaan.

Dinsdag

Alle kinderen waren weer opgeknapt, maar deze dag werd er gestaakt. Zodoende zat ik weer aan huis gekluisterd en kon ik het entertainment programma weer uit de kast trekken. De sneeuw was inmiddels niet vers meer. De kinderen probeerden nog een paar keer buiten te spelen, maar het was koud en nat en ze waren het snel beu. Dus het werd een dag met veel kleuren, kerstkransjes, spelletjes doen en hutten bouwen 🙂 Zelf maakte ik ‘s avonds nog een DIY met kerststerren en pieken en ik liep met de kinderen naar Groenrijk om daar de jaarlijkse kerstballen uit te kiezen.

Woensdag

Oke, denk je dat je alles gehad hebt met de virussen in huis, worden Maik en Yuren ‘s nachts allebei ziek. Dus weer een nacht met weinig slaap. Bekaf werd ik wakker, en het enige voordeel was dus dat Maik óók ziek was, waardoor ik niet thuis hoefde te blijven voor Yuren. Ik had namelijk ook een volle dag met afspraken, die ook echt belangrijk waren en eigenlijk niet konden worden afgezegd. Ik kwam gewoon een beetje bij na 2 dagen die volledig in het teken stonden van de kinderen, echt fijn om even alleen de focus op mijn werk te hebben. Ik vind mijn kinderen schatjes hoor, maar als ze thuis zijn op een dag dat ik eigenlijk werk en ik dus niet de rust in mijn hoofd heb om alleen met de kinderen bezig te zijn, vind ik het best pittig.

Bijenwas

‘s Avonds nam Yuren het initiatief om met bijenwas Jozef en Maria te maken. Ik deed mee en de andere kinderen ook. Dat was onverwacht een heel gezellig uurtje, waarbij ze geconcentreerd bezig waren en hele mooie dingen maakten! Het inspireerde me tot het schrijven van deze blog. Later die avond werden er 3 porseleinen huisjes bezorgd die ik gekocht had bij Studio de Winkel. Ik had ze veel groter verwacht, maar ze hangen nu in de hal en ik vind het toch wel heel leuk staan. Ik heb de bijenwasfiguurtjes er meteen ingezet, zo lijkt het huisje net een kerststal.

Donderdag

Mijn vrije dag, die zoals gewoonlijk bestond uit een redelijk rustige ochtend, waarin ik heb schoongemaakt, gespeeld met Fee, was opgevouwen en ook tijd had om wat cadeautjes in te pakken en onder de kerstboom te leggen. De middag was druk: een vriendinnetje van Lenthe kwam spelen, we moesten Sterre ophalen en koken en voor ik het wist was het alweer avond.

Vrijdag

Ook op vrijdag was de ochtend redelijk rustig. ‘s Middags haalde ik de kinderen op uit school. Ik had via Marktplaats de kerstbomenposter Let it snow van Zilverblauw gekocht en daar een lijst voor gekocht. Dat was nog best een klus, om een A0 lijst te vinden. Uiteindelijk ben ik er voor geslaagd en deze lijst werd vrijdagmiddag bezorgd. De kinderen hebben me geholpen de poster er in te krijgen. Helaas zat er een klein scheurtje in het glas, maar dat wordt netjes opgelost door de webwinkel waar ik deze kocht.

Disney on Ice

‘s Middags was Fee in de auto in slaap gevallen. Ik legde haar te slapen op de bank. Ik was blij dat ze even sliep, want we moesten ‘s avonds naar Disney on Ice. Dat werd best laat, dus even doorslapen was geen overbodige luxe. De show was fantastisch! De kinderen hebben zo zitten genieten. Vooral Feetje keek haar ogen uit. Echt leuk.

Zaterdag

De wekker ging al vroeg, want er zou een monteur komen van de Ziggo om onze internetverbinding te fixen. We hadden daar al een poosje gedoe mee. Ik begon de ochtend met cadeautjes inpakken die vrijdagavond nog bezorgd waren. Helaas zaten er ook een paar kapotte bloempotten bij, gelukkig worden deze opnieuw opgestuurd. Daarna ging ik naar de sportschool. Later die middag gingen we op verjaardag bij Laura. Zij en twee van haar kinderen zijn altijd jarig in december, dus dat vieren ze op 1 dag. De open haard stond aan en Maik en ik zaten daar heerlijk voor met een wijntje. Genieten!

Zondag

Ik was om half 7 al wakker en besloot beneden te gaan werken, zoals ik zo vaak doe in het weekend. Maar al na drie kwartier zat Fee naast me met allerlei verhalen, dus veel heb ik niet kunnen doen. Ik heb zondag vooral blogs geschreven, sommige zijn een samenwerking en andere blogs had ik al steeds in mijn hoofd, maar het kwam er niet van om ze te schrijven. Maik was ‘s middags nog even met Sterre naar de hockey (Sterre had trouwens wèèr buikgriep, grr!) en ik boog me nog even over een DIY met de pieken die mijn schoonmoeder gescoord heeft bij de Kringloop voor me.

Vorig artikelWaarom boetseren met bijenwas zo goed is voor kinderen
Volgend artikelAmaryllis in huis met kerst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in