Welke luchtzuiverende planten haal je het beste in huis?

Het is een nieuwe interieurtrend: haal planten in huis die de lucht zuiveren. Deze planten zijn namelijk niet alleen decoratief, maar ze helpen je ook aan een gezond binnenklimaat. Wel zo belangrijk in deze tijd van het jaar, als we de ramen en deuren veel vaker dicht houden vanwege het ontstuimige weer. We zitten steeds meer binnen in de herfst en de winter, en dat betekent automatisch dat de lucht in huis ongezonder wordt.

Welke luchtzuiverende planten haal je het beste in huis?

Welke planten zuiveren dan je lucht en wat doen ze precies? De potgerbera is bijvoorbeeld een mooie, kleurrijke plant. Deze zuivert trichloorethyleen en benzeen uit de lucht. Mijn favoriet is de krulvaren, een zuurstofleverancier. Ik heb een hele grote in de woonkamer staan en naast dat ik ‘m heel mooi en decoratief vind, is deze ook gemakkelijk te onderhouden. Spathiphyllum en klimop zijn door NASA op de lijst gezet van meest luchtzuiverende woonplanten die er zijn. Ik heb deze soorten nog niet in huis, maar ik ga binnenkort zeker eens langs het tuincentrum om te kijken of ze mooie exemplaren hebben!

Chemische stoffen

Deze planten kunnen alle chemische stoffen die in de lucht zweven opnemen en omzetten in goede stoffen. Bekende ongezonde vluchtige stoffen in huis zijn formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol. Niet echt gezond dus. Daarnaast zetten planten koolstofdioxide om in zuurstof en kunnen ze kleine deeltjes fijnstof binden op hun bladeren. Zo verminderen ze de fijnstofconcentratie in de lucht.
Dit zijn dus ook ideale planten voor op kantoor of in de slaapkamer.

Energie

Deze planten zijn onze persoonlijke zuurstoffabriek en luchtzuiveraars. De planten hebben krachtige en strakke vormen hebben. Wil je helemaal aansluiten op de energise interieurtrend, dan zijn de dessins in je vitale interieur strepen, stippen of honingraadstructuren. Meer informatie over deze trend lees je op mooiwatplantendoen.nl. Ik schreef ook een blog over de meest populaire vaste planten.

Vorig artikelLimited edition Jip & Janneke
Volgend artikelDe mooiste kinderkeukens
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in