De mooiste kinderkeukens

Als je mij zou vragen wat ik een van de beste aankopen vind op het gebied van kinderspeelgoed die ik ooit heb gedaan, dan komt onze kinderkeuken hoog op het lijstje. Wij kochten deze ooit toen Sterre een jaar of 3 was en deze heeft zijn geld zeker opgeleverd. Alle 4 de kinderen hebben er mee gespeeld, of ze spelen er nog steeds mee. Hij staat momenteel op de kamer van Fee, die er veelvuldig creatieve spelsituaties mee verzint.

Wat kun je doen met de kinderkeuken?

Onze kinderkeuken heeft lang in de woonkamer gestaan, waar hij dienst deed als restaurantkeuken, huiskeuken, schoolkeuken of een andere creatieve keuken die werd verzonnen. Ieder jaar met Sinterklaas toverde ik een deel van de woonkamer om tot Sinterklaashuis en werd de kinderkeuken een pepernotenfabriek. In de herfst leg ik er pompoenen en appels in, zodat de kinderen kunnen spelen dat ze herfstige pompoensoep en appeltaarten bakken. Zo kun je bij ieder seizoen wel iets leuks verzinnen, zodat de kinderen steeds opnieuw geïnspireerd raken voor een fris spel.

De mooiste kinderkeukens

Welke kinderkeuken je kiest is natuurlijk heel persoonlijk. Wie van zoet en roze houdt, kan zijn hart ophalen, want roze kinderkeukens zijn er genoeg. De plek waar je ‘m gaat zetten maakt natuurlijk ook uit. Komt de keuken beneden en past roze niet in je interieur, kies dan voor een neutraal exemplaar. Er zijn ook mooie houten met veel wit, die nauwelijks opvallen. De leeftijd van je kind telt eveneens mee: jonge kinderen houden veel van kleurrijk speelgoed, dus kies dan een kleurrijk exemplaar. Aan de andere kant: als je wil dat de keuken met je kinderen meegroeit en ook nog interessant zijn als ze wat ouder zijn, dan is een meer neutrale versie waarschijnlijk beter. Tot slot is de grootte van belang. Ze zijn gelukkig in ieder formaat verkrijgbaar.

Welke koos ik?

Ik heb gekozen voor een neutrale versie. Dat schreeuwerige past minder goed in mijn interieur. Ik heb bovendien gekozen voor een rechte keuken. Er zijn ook versies die je in een hoek kunt neerzetten en een mooie afgeronde kant hebben. Best de moeite waard dus om je goed te oriënteren als je van plan bent een kinderkeuken aan te schaffen!

 

 

Vorig artikelWelke luchtzuiverende planten haal je het beste in huis?
Volgend artikelMooie plaids van merinowol
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in