Deze zeep belooft je knetterschone handen

knetterzeep flessenKnetterzeep schept hoge verwachtingen. Met quotes van een dolenthousiaste minister-president Mark Rutte en radio-dj Giel Beelen. Maar natuurlijk laat deze mama zich niet snel overtuigen door twee uitspraken (van twee mannen zonder kinderen) ;-).

Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel kinderen te weinig en te kort hun handen wassen. Dit vergroot onnodig de kans op ziekten. Jonge kinderen begrijpen vaak ook niet dat het ergste vuil (bacteriën , schimmels enzovoorts) niet zichtbaar is. Het Nederlandse studentbedrijf van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem ontwikkelde voor een studieproject het product Knetterzeep. Deze zeep moet van handen wassen een feestje maken. Zoals het woord al zegt: het is zeep en het knettert. De zeep is al een tijdje op de markt en in 2011 won het de eerste prijs op de International Trade Fair. Wij kregen een paar bussen om met onze kinderen te testen.

Aantrekkelijk voor kinderen

De zeepbus ziet er aantrekkelijk uit voor kinderen. Frisse kleurtjes en een afbeelding van een peer en een appel met een lachend gezichtje. Mijn kinderen herkennen inmiddels het plaatje meteen en de associatie met handen wassen is direct gemaakt.

Knetterend scheerschuim

Knetterzeep: het lijkt op scheerschuim en gaat knetteren als je je handen over elkaar wrijft. De eerste reactie is erg grappig om te zien. Wat onwennig kijken de kinderen elkaar aan als ik een dot schuim op hun handjes spuit. “Nu wrijven”, zeg ik. Meteen beginnen ze te lachen bij het horen van het geknetter en ook de grappige tinteling van het knappend schuim vinden ze leuk. Het voelt prettig aan, te vergelijken met knettersnoep en -ijs. Ze hoeven nadien hun handen niet af te spoelen en dat lijken ze fijn te vinden. Voor op reis is dat erg makkelijk, maar het bespaart dus ook water. Als ze erge plakhanden hebben na bijvoorbeeld het eten, lijkt Knetterzeep helaas het plakkerige niet helemaal weg te halen, dus dan laat ik ze wel naspoelen.

Geur

Knetterzeep heeft een frisse appel-peer geur. De kinderen vinden het lekker en de geur blijft ook een tijdje aan hun handen zitten. Van mij mag de geur iets minder chemisch, maar ik vind een geur al snel chemisch.

Handig?

Zeer licht ontvlambaar staat er op de verpakking. Hmm… meenemen op een warme zomerdag naar het (pret)park wordt wellicht al gevaarlijk? Net als een busje in de auto leggen of meenemen naar de camping. Dat vind ik persoonlijk erg jammer. Ook zou ik graag een busje op het toilet zetten, maar de waarschuwing ‘buiten bereik van kinderen bewaren’ houdt mij tegen.

Knetterzeep kost € 3,99 voor een busje van 150 ml (via de website komt daar nog €5,49 bij). Maar Knetterzeep is inmiddels ook op diverse andere plekken verkrijgbaar, kijk daarom op knetterzeep.nl voor een locatie bij jou in de buurt. De mascotte Knetterpeer kan via de site ook geboekt worden voor een bezoek aan school of bij een kinderfeestje.

Knetterzeep schone handen

Vorig artikelOp vakantie! Een goed begin is het halve werk.
Volgend artikelZò maak je een hippe badkamer met weinig budget
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

1 REACTIE

  1. Papa’s mama’s opa’s en oma’s wees gewaarschuwd!!!
    Koop NOOIT!!! Knetterzeep voor je kind of kleinkind.
    Ons dochtertje van 3 jaar heeft gisteren 2e graads brandwonden opgelopen dankzij deze rotzooi! Ze zat bij oma op t aanrecht haar handen te wassen met knetterzeep. Oma was aan het koken. Tussen het fornuis en de zeep was zeker 70 cm afstand. De zeep vatte vlam en heeft ons dochtertje haar handen levenslang beschadigd. Onze kleine meid word gelukkig goed behandeld door de artsen in het ziekenhuis en mede door de alertheid van oma is de brandwond beperkt gebleven tot alleen haar hand. Het had nog veel erger gekund, hoewel dit natuurlijk voor een 3 jarig meisje erg traumatisch is. Dus een waarschuwing voor alle ouders, opa’s en oma’s, gastouders, kinderdagverblijven etc etc, koop dit product nooit!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in