De populairste vaste planten

Iedereen met groene vingers heeft het altijd over vaste planten, maar wat zijn dat nou eigenlijk? Waarom zou je voor vaste planten kiezen in je tuin en welke kies je dan? In dit artikel vertel ik je wat vaste planten zijn en waar je op moet letten. De populairste vaste planten vertel ik je ook, want die zijn niet voor niks het meest verkocht.

Wat zijn vaste planten?

Vaste planten zijn de parels van je tuin. Het zijn meerjarige, kruidachtige planten, met niet verhoutende stengels. De meeste vaste planten sterven in het najaar af, en worden dan bruin en lelijk. Je denkt misschien dat ze dood zijn, maar schijn bedriegt! Na hun winterslaap vormen vaste planten ieder jaar nieuwe weer nieuwe stengels, bladeren, bloemen en zaden. Elk jaar worden ze groter en sterker en zorgen ze voor nieuwe bloei in je tuin. Ik had bijvoorbeeld een sering staan waarvan ik dacht dat het niks meer was. In het voorjaar begon deze ineens uit te lopen en kreeg mooie witte bloemen. Top!

Waar moet je op letten bij vaste planten?

Elke vaste plant heeft zijn eigen bloeitijd. Probeer dus een beetje te variëren, zodat je het hele voorjaar en de hele zomer bloeiende vaste planten hebt in je tuin. Kies je alleen planten met een bloeitijd in het voorjaar, dan heb je in de zomer niks in bloei in je tuin. Zonde! Want juist door de bloei trek je ook nog eens bijen en vlinders aan.

De populairste vaste planten

De populairste vaste planten zijn de hortensia, bamboe, buxus, beukenhaag en lavendel. Zelf ben ik het meest fan van de hortensia en de lavendel, omdat ik van kleurrijke bloemen houd en ze bovendien de hele zomer mooi staan. Je moet ze alleen wel goed bewateren.

Waar koop je vaste planten?

Je koopt vaste planten natuurlijk bij een tuincentrum! Wist je dat dat tegenwoordig ook online kan? Dat is voor mij niet nodig, want het tuincentrum zit tegenover mijn huis, maar voor wie er wat verder weg van woont kan dat heel handig zijn. Via deze link van het tuincentrum kun je bijvoorbeeld meer dan 1000 planten online bestellen. Alles staat bovendien goed uitgelegd.

Vorig artikelLaminaat of parket?
Volgend artikelJe kind op voetbal
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in