Home Winkel boeken volwassenen Schilderen op school

Schilderen op school

 35.00

Schilderen op school is een uitgebreid boek over een doorlopende leerlijn in het schilderen met kinderen vanaf vier jaar. Vind jij het lastig om thuis je kinderen zinvol te laten werken met waterverf of plakkaatverf? Dan is dit boek wat je nodig hebt!

Uitverkocht

Artikelnummer: 48895 Categorieën: , Tags: , , , , , , , ,

Beschrijving

Schilderen op school is een uitgebreid boek over een doorlopende leerlijn in het schilderen met kinderen vanaf vier jaar. Vind jij het lastig om thuis je kinderen zinvol te laten werken met waterverf of plakkaatverf? Wil je ze technieken leren of wil je kinderen leren meer te halen uit hun kunstwerken? Dan is dit boek wat je nodig hebt!

Voor ouders en leraren

Een boek waar zowel ouders, leerkrachten als oudere kinderen achtergronden, praktische aanwijzingen, duidelijke oefeningen en een heleboel voorbeelden vinden. Dit boek is een naslagwerk waar je thuis of op school jarenlang plezier van zult hebben. Kinderen zullen met deze begeleiding gemotiveerd raken om vaker te verven. Verven is rustgevend, ontspannend en goed voor de creatieve ontwikkeling. Gebruik mooi papier en verf van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de plakkaatverf van Stockmar.

Kleur

‘Kleuren bewegen het hart van de mens. Zij raken ons. Door het schilderen kunnen we ons innerlijk in beweging en flexibel houden.’ Kleuren beïnvloeden stemmingen en geven inspiratie en ideeën. Kleuren roepen ervaringen en situaties op. Zonder licht is er geen kleur. In het zuivere licht van de zon zijn alle kleuren aanwezig. Kleuren maken blij, maar kleur kun je ook gebruiken om verdriet, angst, boosheid of andere emoties weer te geven. Door je gevoelens te uiten op papier, kun je emoties verwerken. Dat werkt zo voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Soms geeft een kunstwerk bovendien ruimte voor een gesprek.

Creativiteit ontwikkelen met Schilderen op school

Kinderen ontdekken de wereld door het uiten van hun creativiteit. Zij doen dagelijks indrukken op en verwerken deze ervaringen door het ontplooien creativiteit. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling bij kinderen van alle leeftijden. Het is echter belangrijk om met schilderopdrachten steeds aan te sluiten bij wat een kind zowel fysiek als mentaal in staat is om te kunnen uitvoeren. Alleen dan zal een kind plezier hebben in wat het doet. De opdracht moet een uitdaging zijn, maar ook behapbaar. Het boek Schilderen op school begeleid de leerkracht en de ouder in dit proces. Ook het Verfboek van Miri Flower is een echte aanrader als je meer uit het verven met kinderen (of voor jezelf) wilt halen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!