De wondere wereld van LEGO

image006 Yuren is een groot fan van LEGO. Hij bouwt de hele dag door als hij de kans krijgt. We hebben ook best veel bij elkaar gespaard inmiddels. Hij maakt trouwens niet alleen LEGO voor zijn eigen leeftijd. Nee, Yuren bouwt moeiteloos dozen die bedoeld zijn voor kinderen van 12 jaar. Goed ruimtelijk inzicht blijkbaar.

Toen ik gevraagd werd of ik het gloednieuwe computerspel LEGO® DimensionsTM wilde testen met de kinderen, leek dat me dat ook meteen een heel goed plan. Yuren zou verrukt zijn, bedacht ik me. Ik hield het nog even geheim tot het binnenkwam. De grote doos bevatte kleine bouwpakketjes van LEGO poppetjes en autootjes. Met deze figuren kun je het levensechte videogame van extra karakters voorzien. Bij het spel zit een LEGO toy pad, een soort plateau waar je de LEGO personages op moet zetten. Dit plateau heeft 7 plekjes. Wij hebben nog niet alle personages gebruikt die er bij zitten. Zoals ik al voorspelde was Yuren super enthousiast bij het zien van de doos. Hij vroeg zich af wat het was en ik vertelde hem dat hij dat de volgende dag zou ontdekken.

Oke, installeren is mannenwerk, dus dat liet ik aan Maik over. Die is heel goed in dat soort dingen. Het duurde ongeveer een half uurtje, omdat je ook een soort ring van LEGO moet bouwen. In de game springt je personage hier in het begin van het spel doorheen. De volgende dag gingen de kinderen zelf aan de slag. Eerst de poppetjes en auto’s bouwen en daarna het spel spelen. Zowel Yuren als Sterre vonden het erg leuk. In het spel moet je puzzels oplossen. Hier en daar krijg je hints, zodat je ontdekt wat je moet doen om de puzzels op te lossen. In het begin viel het niet mee om te ontdekken wat de bedoeling was. Gaandeweg werd het steeds duidelijker. Het verbaasde me trouwens hoe snel de kinderen het oppakten. Zelf snapte ik het veel minder snel.

Het is een heel uitgebreid spel met ontzettend veel mogelijkheden. Het ziet er prachtig uit. De combinatie met poppetjes buiten het spel die je digitaal tot leven brengt in het spel is geweldig leuk voor de kinderen. Er zitten meer duistere werelden in, maar ook hele vrolijke. Grappig om te zien dat die kleurrijke wereld Sterre aansprak, terwijl Yuren juist van de duistere wereld houdt.

image007

Houd er rekening mee dat het spel Engelstalig is. Het wordt wel ondertiteld, maar dit is voor jonge kinderen vanaf 7 jaar nog wat moeilijk. De puzzels die je moet oplossen in het spel zijn soms ingewikkeld. Zelfs als volwassene vond ik het wel eens moeilijk. Er zit geen boekje bij met uitleg, dus je moet het allemaal al doende ontdekken. Dat is voor jonge kinderen dus iets wat je ook in gedachten moet houden. Het spel wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ik denk dat kinderen tot een jaar of 10 zeker in het begin begeleiding nodig hebben.

Ondanks dat vonden de kinderen het echt super leuk! Ze wilden het elke dag wel even spelen. Dat mocht van ons, maar we hebben wel opgelet dat ze niet de hele dag achter dat scherm zaten. Een uur schermtijd per dag kregen ze. Ze kwamen ook steeds verder in de wereld en het spel nodigde uit om telkens meer te willen ontdekken.

Facts

LEGO® DimensionsTM is een nieuwe entertainment ervaring waarbij spelers hun verbeelding nog meer aanspreken dan met traditioneel gamen. De game combineert het fysieke bouwen met LEGO stenen met interactieve console gameplay. Voor de eerste keer in een LEGO videogame komen 14 iconische entertainmentmerken en franchises samen in een spannend avontuur: DC Comics, The Lord of the RingsTM, The LEGO Movie, LEGO NinjagoTM, Back to the FutureTM, The Wizard of OzTM, Scooby-Doo! TM, LEGO Legends of ChimaTM, Doctor Who, Jurassic WorldTM, GhostbustersTM, The SimpsonsTM, PortalTM en Midway ArcadeTM. In het verhaal van de game duikt plotseling een mysterieuze en krachtige vortex op, die personages uit diverse LEGO werelden meesleurt. Om hun vrienden te redden springen Batman, Gandalf en Wyldstyle dapper in de vortex. Algauw bevinden zij zich op een reis door onverwachte werelden en werken ze samen met onwaarschijnlijke bondgenoten om de kwaadaardige Lord Vortech te verslaan.

De game is verkrijgbaar voor de PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen, Xbox One, Xbox 360 en Nintendo’s Wii UTM systeem.

Je koop het o.a. bij Bol.com #‎LEGODimensions #BreakTheRules

image008

Vorig artikelZo ga je hip gekleed de lente in!
Volgend artikelEindeloos variëren met bobbi ravioli
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in