Bedplassen oplossen met de Dryly plaswekker

Bedplassen oplossen met de Dryly plaswekker tekeningHet lijkt zo simpel: je kindje wordt geboren en vanaf de leeftijd van 1,5 a 2 jaar maak je ze zindelijk. Dat lukt zo bij de meeste kinderen. Toch zit er veel verschil in het hoe en wanneer. Bij het ene kind is zindelijk worden een fluitje van een cent, bij het andere kind kost het veel meer moeite. Als moeder van 4 kinderen kan ik daar wel iets over zeggen, want het proces verliep bij ieder kind anders. Een klein percentage kinderen blijft nog heel lang ‘s nachts in bed plassen. Dat kan op den duur aardig wat frustratie oproepen, zowel bij ouders als het kind. Gelukkig kun je bedplassen oplossen met een hippe plaswekker, de Dryly. Hoe dat werkt ga ik in deze blog uitleggen.

Lees ook: Zindelijkheidstraining

Mijn ervaring met kinderen zindelijk maken

Als je net moeder bent heb je nog totaal geen ervaring met kinderen zindelijk maken. Waarschijnlijk ga je er wat over lezen en begin je gewoon. De meeste mensen starten in de zomer. Je kind kan dan lekker in z’n blootje rondlopen en je herkent de signalen dat hij of zij moet plassen snel. Dan kun je het potje er onder zetten. Mijn dochter Sterre was al heel snel zindelijk. Ik begon zo rond anderhalf en zeker voor ze 2 werd was ze volledig zindelijk, zowel overdag als ‘s nachts. Zij pakte het gewoon heel gemakkelijk op. Zo, dacht ik, das een makkie! Bij Yuren bleek het echter een heel ander verhaal. Yuren was al heel snel ‘s nachts zindelijk. Hij had altijd een droge luier na het slapen dus die kon vlot af. Helaas wilde het overdag totaal niet lukken. Zeker tot 4,5 jaar zijn we met hem bezig geweest. Uiteindelijk lukte het ons met een beloningssysteem. En dan geen stickers, want dat vond hij niet zo interessant, maar met LEGO. Daar ging hij voor. Elke keer als het lukte mocht hij een stukje LEGO bouwen.

fee plasje op het potje

 

Nat beddengoed

Lenthe en Fee hebben zich wat betreft het zindelijk worden een beetje gelijk ontwikkeld. Overdag lukte dat vrij snel, maar er werd nog regelmatig in bed geplast. Lenthe is inmiddels 8 en het is bij haar wel min of meer vanzelf beter gegaan. Heel af en toe heeft ze nog een ongelukje. Fee spant echter de kroon. Zij is nu bijna 6 jaar en plast nog zeker 1 keer per maand in bed. Dan kruipt ze midden in de nacht tussen ons in, omdat haar hele bed nat is. Ik heb vaak geen zin het te verschonen op dat moment, maar ‘s morgens moet het dan natuurlijk wel weer gewassen worden. Dan valt 1 keer per maand nog mee, maar vorig jaar was het bijna elke nacht! Ik kan je vertellen, daar word je echt gek van hoor. Elke dag zo’n bed afhalen en wassen. Dus heb ik haar maar weer een poosje een luier aan gedaan in de nacht. Meerdere malen heb ik gegoogeld op “plaswekker”, want ik wilde er wel vanaf. Toch bleek het advies om te wachten tot ze 8 jaar zou zijn. Kennelijk lukt het de meeste kinderen toch om voor ze 8 worden uit zichzelf ook ‘s nachts zindelijk te worden. Ik besloot daar op te wachten.

Bedplassen oplossen met de Dryly plaswekker

Bedplassen oplossen met de Dryly plaswekker

Ik geef Fee dus nog even wat tijd. Gelukkig gaat het nu behoorlijk goed en heb ik de hoop dat we uiteindelijk geen plaswekker nodig hebben. Mocht ze een terugslag krijgen, of blijft ze toch af en toe in haar bed plassen, dan ga ik zeker voor de Dryly plaswekker. Veel plaswekkers worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de ziektekosteverzekering. Check daarvoor je eigen verzekering. De Dryly plaswekker werkt met een lieve pandabeer met de naam Wizzu en een app voor de ouders. Hoe het precies werkt, kun je lezen op de website of hieronder zien in het filmpje. Het is echt een training, je gaat je kind trainen om wakker te worden van een volle blaas en vervolgens naar de wc te gaan. Deze methode is behoorlijk effectief in gemiddeld 3 maanden. Ben je dus de wanhoop nabij, omdat jouw kleuter of schoolkind nog steeds met regelmaat in bed plast? Dan is dit de oplossing!

 

Vorig artikelHoe maak je iets leuks van het kleinste kamertje?
Volgend artikelBamboe sokken als oplossing tegen zweetvoeten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Een plaswekker kan zeker een goede ondersteuning zijn.
    Maar sla alsjeblieft die van Dryly over…

    Wij waren er ook voor gezwicht omdat het systeem met de beer, app en de totale aankleding ons zeker wat leek.
    Echter werkt het in de praktijk duidelijk slechter dan andere systemen (wij hebben inmiddels na de Dryly een anders systeem)

    De beer heeft de ontvanger binnenin zich waardoor deze bijna niet te horen is. De app daarentegen gaat kanonhard en ook regelmatig zomaar af. Het stoppen van het geluid in de app is vaak niet mogelijk dus gilt de app de hele nacht de buurt wakker.
    En mocht je, zoals wij, problemen ervaren dan geven ze niet thuis.
    Heel erg vaak contact gehad met ze, nooit teruggebeld zoals beloofd.
    Beloftes zijn sowieso niks waard als zelfs de CEO’s je voorliegen en bijvoorbeeld na terugsturen gewoon geen geld retourneren zoals overeengekomen.
    Dus kostte ons nieuwe systeem ons zelf de volle mep omdat de verzekering maar 1 plaswekker vergoed (en we dat geld dus niet terugkrijgen)

    Wij zijn inmiddels blij met de Mickey. Niet zo spannend en leuk bedacht maar het werkt tenminste..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in