IJsland, de Golden Circle en Zuid-IJsland

IJsland, de Golden Circle en Zuid-IJslandIJsland is een prachtig land vol bezienswaardigheden. Je kunt in 4 dagen IJsland al een heleboel zien in de omgeving van Reykjavik, de Golden Circle en Zuid-IJsland. Bij de Golden Circle liggen alle IJslandse bezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar. Daarom kun je dit in ongeveer één dag prima bezichtigen. Reykjavik doe je vaak op de dag van aankomst en als je Zuid-IJsland wil doen, dan moet je daar ongeveer 2 dagen voor uittrekken.

Lees ook: Noord-IJsland, 28 bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

Bezienswaardigheden IJsland

Zelf was ik in november 2018 in IJsland, nadat ik in november 2015 verliefd ben geworden op dit prachtige eiland. In deze blog zet ik onze route op een rij, vertel ik welke bezienswaardigheden we in Zuid-IJsland en op de Golden Circle gezien hebben, welke geheime plekjes we gevonden hebben en waar we voor een goede prijs konden overnachten in IJsland. Ga jij juist naar Noord-IJsland? Dan raad ik je aan om mijn blog over de prachtige IJslandse landschappen te lezen. Ik heb ook al eerder een blog geschreven over IJsland met kinderen in de zomer. Wist je dat je ook een Stopover IJsland kunt boeken? Bijvoorbeeld als je eindbestemming New York is kun je dat goed combineren.

landschap ijslandzuid ijsland landschap

IJsland, de Golden Circle en Zuid-IJsland

De meeste vluchten naar IJsland komen aan op Keflavik Airport. Je bent er dan meestal net na de middag, maar eer je de douane door bent en je huurauto hebt opgehaald (ik kies eigenlijk altijd voor Sunny Cars) ben je zo een uur verder. Vanaf het vliegveld rijd je in ongeveer een uurtje naar Reykjavik. Wij hebben daar geslapen in Icelandair Hotel Natura. Dat is een prima hotel, van binnen in de hal ziet het er prachtig uit. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en comfortabel. De prijzen zijn betaalbaar. Wij kozen er geen ontbijt bij, omdat we graag wilden ontbijten in Reykjavik.

sunny cars ijslandautohuur ijsland

Reykjavik

De stad Reykjavik is niet zo groot. Wij parkeerden bij het Harpa concertgebouw. Dat is een icoon op zich. Er zijn niet veel parkeerplekken, maar wij hadden geluk. Anders zijn er in de stad ook genoeg plekken te vinden, maar je moet er wel betalen. Eerst maakten we wat foto’s van het Harpa gebouw en ook van de omgeving. Je kijkt er uit over de zee, dus je hebt er een schitterend uitzicht. Wij zagen daar ‘s avonds ook meteen het Noorderlicht. Na het parkeren gingen we de stad in. Dat was prima te lopen. We hadden geluk dat het niet zo koud was, het was ongeveer 6 graden en de zon scheen. Heerlijk weer om buiten te zijn dus!

harp building reykjavikuitzicht vanaf harpa gebouw

Lunch in Reykjavik

We hadden best trek, dus voor de lunch streken we neer bij Salka Valka Fish & More aan de Skólavörðustígur 23. Een leuk tentje met vooral vis op het menu, maar ze hadden ook lekkere IJslandse taartjes met warme chocolademelk. In deze straat zitten trouwens meer leuke restaurantjes.

salsa valka reykjavikrestaurant salka valka

Hallgrimskirkja

Onze volgende stop was de Hallgrimskirkja. Deze kerk heeft een bijzonder design en je kunt ‘m van overal uit de stand zien liggen. Je loopt er daardoor ook gemakkelijk naartoe. De vorige keer dat ik in IJsland was, had ik ‘m alleen vanaf een afstand gezien. Nu dus ook van dichtbij en van binnen. De kerk is van binnen aardig sober, eigenlijk wel bijzonder om te zien. We wilden ook wel met de lift naar boven, maar de lange rij weerhield ons. De kerk is ontworpen door Guðjón Samúelsson in 1937 en met name het grote orgel is een eye-catcher.

hallgrimmskirkja reykjavikkerk reykjavik

uitzicht kerk reykjavikbinnenkant hallgrimmskirkja reykjavik

Winkelen in Reykjavik

Winkelen kun je in Reykjavik naar hartelust. Er zijn prachtige winkels met kleding en design. De grootste winkelstraat is de Laugavegurinn. Andere leuke winkelstraten zijn Aðalstræti, Hafnarstræti, Austurstræti, Lækjargata en de Bankastræti. Ik heb enorm veel mooie design spullen gezien, maar helaas hangt overal ook een aardig prijskaartje aan en ik had niet echt veel ruimte voor extra bagage. Uiteindelijk heb ik alleen zwart lava zout gekocht 🙂 Dat kocht ik bovendien gewoon in de supermarkt, want in die designwinkels betaal je er 3 keer zoveel voor.

IJslandse designkaarsen ijsland design

Diner in Reykjavik

Ik wilde heel graag gaan eten bij het enige sterrenrestaurant in IJsland: Dill Restaurant. Helaas zat het vol toen ik wilde reserveren. Ik stond op de reservelijst, maar jammer genoeg heeft er niemand afgezegd en moesten we dus een andere keuze maken. Dat werd uiteindelijk de Fish MRKT, wat een hele goede keus bleek. Ik heb er papegaaiduiker gegeten en walvis (heel slecht, ik weet het, maar ik wilde het gewoon een keertje proberen). Dit sfeervolle restaurant zit aan de Aðalstræti 12. Wij hadden niet gereserveerd en konden zo aanschuiven. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee: uit eten in IJsland is prijzig. Een wijntje kost bijvoorbeeld €15.

restaurant fshmrkt ijslandfish mrkt ijsland

walvispuffin eten

Noorderlicht spotten

Ik had de app Aurora gedownload en daar zag ik dat we een grote kans hadden op Noorderlicht. Dus voor we naar bed gingen besloten we rondjes te gaan rijden op zoek naar plekken zonder veel omgevingslicht. Ondertussen hield ik Instagram in de gaten met de hashtag #auroraborealis. Ineens zag ik dat iemand een foto gepost had vanaf het Harpa gebouw in Reykjavik met het Noorderlicht. Dus reden we als een gek daarheen en jawel, we waren nog net op tijd om een beetje van het Noorderlicht te zien.

noorderlicht nov 2019 harpa

Ontbijten in Reykjavik

De volgende ochtend besloten we niet in het hotel te ontbijten, maar in Reykjavik. We vonden een leuke plek, Kaffi Brennslan, waar we een echt IJslands ontbijtje konden nemen.  Ze hadden zelfs oliebollen als ontbijt! Zo grappig.

kaffi brennslan ontbijt reykjavik

Roadtrip Golden Circle

Na het ontbijt gingen we op roadtrip. We hadden een lange dag voor de boeg. We gingen eerst de Golden Circle rijden met alle IJslandse bezienswaardigheden daar en hadden ‘s avonds het Fosshotel Glacier Lagoon geboekt in Hnappavellir. Dat was vanaf de Golden Circle nog 4 uur rijden. Terwijl we vanuit Reykjavik op weg waren naar Þingvellir National Park, kwamen we al snel in de sneeuw terecht. Prachtige witte landschappen zagen we, zo ver we konden kijken. Met het ochtendlicht in de verte gaf dat een mooi effect. We waren blij dat er hier en daar wat uitzichtpunten waren aangelegd langs de weg, waar we konden stoppen om wat foto’s te maken.

sneeuw in ijslandsneeuwlandschap ijsland

huisjes in IJslandse landschapfosshotel ijsland jokulsarlon

fosshotel lampen

Þingvellir National Park

In Þingvellir National Park heb je meerdere bezienswaardigheden. Er is een mooi uitzichtpunt waar je naartoe kunt lopen en er is een schitterende waterval. Je kunt sowieso heel mooi wandelen in dit 6 km bij 40 km grote Nationale Park, maar dan moet je wel de tijd hebben. Dat hadden wij niet, dus hebben we het bij het uitzichtpunt en de waterval gehouden. Þingvellir of Thingvellir is een immens grote, geologische spleet in de Aarde, die zich heeft gevormd tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Het is slechts een van de weinige plaatsen ter wereld waar de Midden-Atlantische Rug boven water loopt. Er heerst een heerlijk rustige sfeer.

pingvellir watervalpingvellir view

view pingvellir

Bruarfoss waterval bereikbaar?

De volgende stop was de Bruarfoss waterval. Dat bleek nog wel een dingetje. We hadden de locatie ingevuld op de navigatie en kwamen uit bij een vakantiepark, op zo’n 3 km afstand van de waterval. Hier stonden allerlei borden dat de Bruarfoss waterval gesloten was, dat je het vakantiepark niet mocht betreden en dat je er ook niet mocht parkeren. Even googlen leverde weinig informatie op. Alleen TripAdvisor gaf ook aan dat het gesloten was momenteel. Op Instagram zag ik echter met de hashtag #bruarfoss wel mensen die er de dag ervoor nog geweest waren.

onderweg naar bruarfoss bordje onderweg naar bruarfoss waterval

De tocht naar de Bruarfoss waterval

We besloten uiteindelijk om de auto in de berm langs de weg te parkeren in de sneeuw (niet echt de bedoeling, maar we durfden niet op het vakantiepark te parkeren) en begonnen met behulp van Google Maps aan de tocht naar de Bruarfoss waterval. Er stond echter niets aangegeven en ook Google Maps was niet heel duidelijk, dus we liepen eerst het vakantiepark over en toen volgden we de rivier. Een waterval is immers altijd ergens bij water, dus dat leek ons het meest logisch. Na een paar keer verkeerd lopen zagen we in de verte een brug met mensen erop en daar konden we wel naartoe. Ineens zagen we ook borden staan, dus kennelijk zaten we op de goede weg. En inderdaad, na ongeveer 25 minuten door de sneeuw lopen zagen we de prachtige Bruarfoss waterval. Er was een mooie brug overheen gemaakt, dus kennelijk waren ze het juist voor toeristen aan het verbeteren. Het was de tocht meer dan waard geweest en het was ook goed te doen. Met kinderen kan het ook. Andere toeristen hebben we nauwelijks gezien.

bruarfoss waterval bereikbaar

Geysir en Strokkur

De tocht terug ging voorspoedig en de auto stond nog precies zo in de berm als we ‘m hadden achtergelaten gelukkig. We vervolgende onze weg naar een geothermisch zeer actief gebied in het Haukadalur, een dal in het zuidwesten van IJsland. Hier bezochten we Geysier en Strokkur. Geysir (gjosa) betekent spuiten, vandaar de naam. Dit gebied is heel sprookjesachtig. Overal zie je de loeihete blauwe (door silicaten) stroompjes water en het landschap heeft werkelijk alle kleuren. We waren er rond een uur of 4, toen het licht al een beetje lager begon te staan en dus het Golden Hour begon. De Geysir spuit eigenlijk nauwelijks meer, maar de Strokkur wel. Ongeveer elke 5 a 10 minuten komt deze omhoog. We hebben hem 3 keer zien spuiten, het was nog best een uitdaging om het goed op de foto te krijgen, maar volgens mij is het wel gelukt. We aten bij het restaurant ook nog even een zwart lavabroodje.

Stokkur spuit golden hour

Gullfoss waterval

Volgende stop deze dag was de Gullfoss waterval. Gullfoss betekent gouden waterval. Het was inmiddels -6 graden, waardoor buiten zijn niet echt meer een pretje was. We probeerden zo dicht mogelijk bij te parkeren en liepen naar het uitzichtpunt om wat fotootjes te maken van de waterval. Heel overweldigend om te zien, wat een enorme waterval is dit! Helaas was het zo extreem koud dat we snel weer de auto in gevlucht zijn om de stoelverwarming aan te zetten en door te rijden naar de laatste bezienswaardigheid van de Golden Circle: de Kerið krater.

gullfoss waterval ijsland

Kerið Krater

In de buurt van Sellfoss ligt de Kerið krater. Kerið is een vulkaan en de explosiekrater is gevuld met groenig water. In het besneeuwde landschap zag het er mooi uit. Wel is het heel druk met toeristen. Je moet er ook entree betalen voor je het mag bezoeken. De krater is 170 bij 270 meter groot en 55 meter diep. Hij ligt vlak langs de weg, dus geen ingewikkelde paadjes om er te komen. Gewoon je auto op de parkeerplek zetten, betalen bij het houten hokje en doorlopen om de krater te bekijken. Je kunt rondom lopen en je kunt ook naar bedenen om dichtbij het meer foto’s te maken. Dit hebben wij niet gedaan, omdat het inmiddels al begon te schemeren en we nog een rit van bijna 4 uur voor de boeg hadden.

kerid krater sneeuw

De weg naar Hnappavellir

De 4 uur durende rit naar Hnappavellir viel achteraf een beetje tegen. We hadden hier voor gekozen, omdat we graag ‘s morgens heel vroeg bij het gletsjermeer Jökulsárlón wilden zijn, vanwege de drukte en het mooie ochtendlicht. Langs de route is nergens licht, waardoor je echt amper wat ziet. Je hebt eigenlijk geen idee van de omgeving, hoe mooi die is zagen we pas op de terugweg, toen we door het licht reden. We kwamen pas rond 10 uur aan in het Foss hotel en hebben daar nog lekker gegeten. Dit is een heel mooi design hotel, ook heel gezellig in de bar enzo, maar wel prijzig.

boslandschap ijslanduitzicht ijsland basalten waterval skogafoss

Gletsjermeer Jökulsárlón

De volgende ochtend hebben we eerst rustig in het hotel ontbeten. Daarna reden we in ongeveer 25 minuten naar het Glacier Lagoon Jökulsárlón. Onderweg genoten we van de rust, het mooie ochtendlicht, de IJslandse schapen en paarden die we overal zagen. Het meer zagen we al snel liggen. We parkeerden de auto en gingen rondlopen. Prachtig om al die ijspegels te zien. Aan die kant van het meer waren geen andere toeristen, we waren de enige. We zagen ook nog een paar papegaaiduikers wegvliegen. Daarna reden we naar de andere kant van het meer. Hier was het wel druk. We kochten een warme chocolademelk en gingen langs de rand zitten om de ijsblokken vanuit zee het meer in te zien komen. Heel rustgevend vond ik dat. Je hoort het ijs kraken, ziet het langzaam zich verplaatsen. Het was heel zonnig en ijskoud, maar we zaten er best even lekker. Even verderop is er een zwart strand met ijsblokken, Daimond Beach. Hier hebben we ook nog wat foto’s gemaakt en heb ik een beetje zwart zand meegenomen in een zakje voor thuis. Ik heb namelijk ook rood zand uit Australië in een vitrinekastje staan, dus het zwarte zand past daar mooi bij.

jokulsarlon gletsjermeerdiamond beach

Svartifoss waterval

Op naar de volgende waterval: Svartifoss! Svartifoss betekent zwarte waterval. Hij is 20 meter hoog en wordt omgeven door zwart basalt. Het lijkt net een orgel. Om er te komen moet je eerst nog een ruim half uur de berg op wandelen. In de zomer niet zo erg, maar toen wij er waren was het spekglad. Dat was dus nog een heel avontuur. Later bleek dat je bij het bezoekerscentrum van die spijkerzolen had kunnen huren, maar dat hadden wij niet gezien. We zijn allebei meerdere keren gevallen, het was echt spekglad! Uiteindelijk hebben we de waterval alleen vanaf de berg kunnen fotograferen en zijn we niet naar beneden gegaan. Daar was het echt te glad en dus gevaarlijk voor.

svartifoss waterval

Gljúfurárfoss waterval

We reden verder naar de Gljúfurárfoss waterval. Nu zagen we pas hoe mooi de omgeving was, bergen, moslandschappen, echt prachtig. Onderweg stopten we nog even in Vik om een broodje te kopen. Een immens grote waterval, je voelt je daar echt heel nietig. Mooi contrast ook met het groen van de berg, de zwarte stenen van het riviertje en het wit van de waterval. Je kon naar boven lopen, maar dat hebben wij niet gedaan vanwege de tijd.

Gljúfurárfoss waterval

Seljavallalaug

Ooit was Seljavallalaug was ooit een hidden gem in IJsland, maar dat is het allang niet meer. Desondanks is het er niet heel druk. Het is echt off the road en ook wel een beetje zoekwerk. Dit zwembad dateert uit 1923. Het heeft warm water en ligt in een prachtige vallei. Foto’s leveren dan ook mooie plaatjes op daar. Er is een gebouw met kleedhokjes, maar die zijn werkelijk te smerig om binnen te lopen. Ik heb me dus gewoon buiten verkleed. Dat was wel heel koud, maar ik heb het liever koud dan dat ik me tussen maandverband van 6 maanden oud moet omkleden zeg maar. Echt heel jammer dat deze plek niet onderhouden wordt en ook dat er door bezoekers zo mee omgegaan wordt. Desondanks heb ik wel even in het water gezwommen. Het was niet superwarm en zat vol algen, maar ik was toch blij dat ik het gedaan had. Wil je nog meer warmwaterbronnen bezoeken? Ik heb een aparte blog geschreven met een heleboel hotpools in IJsland die ik heb bezocht.

onderweg naar SeljavallalaugSeljavallalaug

Hella

We eindigden de dag in ons hotel in Hella. Een heel idyllisch familie hotel met ook wat losse huisjes, Hotel Lækur. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door de eigenaar en kregen zelfs een rondleiding. Daarna mochten we van een lijst kiezen wat we als voor-, hoofd-, en nagerecht wilden en toen konden we inchecken. Een half uurtje later zaten we in de warme eetzaal aan het diner, met een lekker wijntje erbij. De kamers waren netjes en schoon. Het water was heel gek en vettig. Je kon het wel gewoon drinken. Die nacht begon  er een heuse sneeuwstorm, die er ‘s morgens ook nog was. Na het ontbijt zijn we toch maar aan rijden, maar dat ging echt niet snel!

HellaHotel Lækur

Seljalandsfoss

De Seljalandsfoss waterval is een hele bijzondere waterval, je kunt er namelijk achterlangs lopen. Dat was vanwege het slechte weer best een uitdaging. De rotsen waren hier en daar heel glad en modderig. Toch was het leuk om even te doen. Met kinderen zou ik het minder snel proberen met deze weersomstandigheden, dat was echt gevaarlijk.

SeljalandsfossSeljalandsfoss achter de waterval

Gljúfrabúi

De Glúfrabúi waterval ligt er slechts honderd meter vandaan. Je moet gewoon het pad naar links aflopen. In een rots ligt de waterval, verdekt opgesteld. Doordat het water hoog stond, het heel koud was en we geen rubber laarzen mee hadden, konden we helaas de grot niet in om de waterval van dichtbij te bekijken. Soms wordt deze waterval trouwens ook wel Gljúfrafoss genoemd, wij vonden dat een beetje verwarrend, want die naam zie je dus nergens op de bordjes. Goed om te weten dus!

Gljúfrabúi

Hrunilaug

Na deze watervallen reden we door naar Hrunilaug. Ik vond dit misschien wel één van de leukste plekjes die we bezocht hebben. Hrunilaugin is een heetwaterbron in de middle of nowhere. Het ligt net buiten Flúðir. Je kunt er via de navigatie prima naartoe en er is een kleine parkeerplaats. Van daaraf moet je nog een minuut of 7 lopen naar het turfhuisje. In het turfhuisje kun je je omkleden. Vervolgens zijn er 2 heetwaterbronnen. Voor het huisje is een soort klein badje, waar ongeveer 4 mensen kunnen zitten en naast het turfhuisje is een groter stuk, met een muur omgeven. Op het eerste plekje heb je mooier uitzicht over het landschap er omheen, het andere plekje was warmer, omdat je door de hoge muur uit de wind zat. Ik vond het een heerlijk rustgevend plekje en had er best wat langer willen blijven, maar we moesten helaas weer door. Deze hidden gem wordt wel goed onderhouden, daarom moet je soms entree betalen. Als er niemand is om de entree in ontvangst te nemen, kun je wat geld achterlaten in het daarvoor bestemde houden kistje.

Hrunilaug

Blue Lagoon IJsland

Vanuit deze warm waterbron gingen we direct door naar de volgende: The Blue Lagoon in Grindavik. Hier zat ook ons laatste hotel. Grindavik is eigenlijk niet zoveel aan, geen gezellig stadje ofzo. Ik had overal gelezen dat The Blue Lagoon niet zo bijzonder en vooral erg toeuristisch is, maar dat het wel leuk is om er een keer geweest te zijn. Ik deel deze mening. Het is echt massatoerisme. Superdruk, je moet vooraf reserveren (doe dat ruim op tijd, anders zit het vol), lang in de rij staan en dan op zoek naar een leeg kluisje (ook een uitdaging met die drukte). Het is duur, wij betaalden zo’n €79 en dan mochten we tussen 4 en 5 naar binnen en de rest van de avond blijven. Voor dat geld krijg je een silicium maskertje (vond ik eigenlijk heel irritant) en 2 drankjes. De drankjes kun je in de bar in het water halen, maar ook daarvoor moet je weer lang in de rij staan.

Blue Lagoon IJslandBlue Lagoon IJsland entree

Onze ervaring met de Blue Lagoon in IJsland

Het begon al snel te schemeren, dus echt mooie foto’s van overdag hebben we niet. Dat vind ik achteraf wel jammer. Ik zou dus aanraden om juist overdag te gaan, zodat je het mooie blauwe water kunt zien. Wij hielden het geen uren vol. Het is uiteindelijk gewoon een warm zwembad, met harde muziek en heeeeel veel mensen. Een volgende keer zou ik ook een waterdicht hoesje voor mijn telefoon mee nemen, want nu moest ik die de hele tijd boven water houden. Of een paar foto’s maken en daarna je telefoon in het kluisje leggen (maar dan moet je dus wel weer helemaal naar binnen). Wij zijn er rond 20.00 uur uit gegaan en hebben toen in het restaurant boven wat gegeten. Dat was trouwens goed, maar weinig sfeervol. Het is een enorm grote ruimte en ook echt massatoerisme.

reykjanes zuid ijsland berg

Noorderlicht part two

Toen we klaar waren met eten hadden we het allebei wel gezien. De kans om het Noorderlicht te zien was deze avond groot, dus we zijn met de auto vanaf de Blue Lagoon weggereden en hebben ergens onderweg de auto neergezet en zijn gaan wachten. Dat was trouwens best koud, want de auto zet je dan natuurlijk uit en dan doet ook de verwarming het niet meer. Ons geduld werd beloond, want na een half uur zagen we de eerste zweem Noorderlicht verschijnen. Het werd steeds mooier en groter, tot op een bepaald moment de hele hemel verlicht werd door het Noorderlicht. Dat goed fotograferen vind ik nog steeds een uitdaging, ik had geen statief bij me. Door de lange sluitertijd die nodig is heb je dan altijd een beetje bewogen foto’s, maar het is me toch redelijk gelukt.

noorderlicht bij blue lagoon

Geo hotel Grindavik

Rond half 11 ‘s avonds kwamen we aan in het laatste hotel, Geo hotel in Grindavik. Dit hotel hadden we speciaal gekozen, het ligt op een kwartier afstand van het vliegveld waar we ons de volgende ochtend al om 5 uur moesten melden. Het is verder een prima en comfortabel hotel, de kamers zijn leuk ingericht en de mensen zijn vriendelijk. Het was ook niet duur. We sliepen maar een paar uurtjes en moesten toen alweer opstaan om naar het vliegveld te rijden, onze huurauto in te leveren en in te checken voor onze vlucht.

Hart gestolen

IJsland heeft wederom mijn hart gestolen. Ik vond deze trip langs de bezienswaardigheden aan de Golden Circle erg leuk, de natuur weer prachtig, de route door Zuid-IJsland heel mooi en ik heb geweldige foto’s gemaakt. Ik wil heel graag nog een derde keer naar IJsland om dan het Westen te verkennen. Misschien wel een keer in de zomer.

Blogs over IJsland

Ter voorbereiding van je trip naar IJsland wil je waarschijnlijk nog wel meer blogs lezen en vooral prachtige foto’s zien om inspiratie op te doen voor je eigen reis. Ik raad dan je aan om de blog van Reislegende te lezen over haar IJsland route voor 3 dagen.

IJslandse schaap

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Golden Circle en Zuid-IJsland
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelEen Britse oplossing voor gevoelige kinderhuidjes
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #208
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in