5 tips voor een heerlijk vriendinnenweekend in Laag Holland

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om even met een vriendin weg te gaan. Ongegeneerd veel kletsen, heerlijke hapjes en drankjes doen en vooral veel relaxen. We gaan eigenlijk nooit ver van huis, in Nederland is er immers ook zoveel prachtigs te zien en te ontdekken. Voor de volgende keer staat Laag Holland op het programma. Begin juli was ik daar met een groep bloggers en die streek heeft een enorme indruk op me gemaakt, uiteraard in positieve zin. Want man o man, wat is het daar mooi.

Hip&Hot lounge klipper

Laag Holland, de naam zegt het eigenlijk al, is een stuk Nederland wat helemaal onder zeeniveau ligt. Het beslaat het gebied tussen Amsterdam tot aan Hoorn, Alkmaar en Zaandam. Het is een stukje écht Holland, en ik snap heel goed waarom toeristen hier graag komen. Je vindt er namelijk rust, pittoreske dorpjes met schattige huisjes en veel, en ik bedoel dan echt veel, groen en water.

Mijn 5 tips voor een top weekend Laag Holland:

1.Huur fietsen en ga op pad! Bij Ton Tweewielers is er volop keuze; of je nu op een gewone fiets wil of toch eens een e-bike wil proberen, bij Ton kan alles. En, mooi meegenomen, Ton Tweewielers is gevestigd in Edam en dat is al direct een van de leukste plaatsjes van de regio. Inspiratie nodig? Een fijn boekje over fietsen in de regio is Discover Old Holland, te koop bij de plaatselijke vvv.

Hip&Hot discover old holland

2. Neem de pont naar Marken en geniet tijdens de half uur durende vaart met volle teugen van de overtocht. Ik vond het heerlijk op het water en kwam helemaal zen in Marken aan. Voor een retourtje betaal je € 9,95 en ook je fiets mag natuurlijk mee. Daar betaal je dan € 1,50 voor een enkele reis voor. Aan boord kan je een drankje bestellen en hé, doe eens gek en neem lekker een wit wijntje!

Hip&Hot pont Marken

3. Bezoek Marken. Laat Volendam links liggen en spendeer een middag op dit prachtige voormalige eiland. Ik werd er op slag verliefd op. De houten huisjes zijn fris geschilderd in mooie kleuren, de straatjes zijn pittoresk en de bruggetjes witter dan wit. Een bezoekje aan het Marker Museum is zeker ook de moeite waard. Het museum wordt elk jaar opnieuw ingericht, wat een mooi beeld geeft van de Marker cultuur en leefwijze. Heel bijzonder! Als je de kans hebt, slaap dan in het Hof van Marken. Met slechts 7 kamers is het het enige hotel wat Marken rijk is.

Hip&Hot marken haven Hip&Hot marken huisje

4. Breng een bezoek aan Fort Resort Beemster. Het ultieme relaxen voor mij is de sauna, het liefst natuurlijk aangevuld met een massage of een schoonheidsbehandeling. Fort Resort Beemster is in deze regio the place to be. Ik heb in mijn leven al aardig wat keren een bezoek gebracht aan een wellness centrum, maar Fort Beemster spant qua luxe de kroon. De wellness is helemaal ingericht in de sfeer van het fort en de panorama sauna biedt uitzicht over het karakteristieke Noord-Hollandse Beemsterpolder landschap. Bij goed weer kan je heerlijk relaxen in een hangmat op het aangelegde zandstrandje of in de ligweide.

Hip&Hot Fort Beemster
fotocredits : Bijzonderplekje.nl

5. Ga theedrinken en taartjes eten bij Theetuin Overleek, een idyllisch plekje midden op het platteland, tussen de dieren en met terras aan het water. Naast taartjes staan er ook sandwiches en bijzondere salades op de kaart. Alles is vers, huisgemaakt en met producten van het seizoen. Als je het leuk vindt kan je bij Overleek ook een fluisterboot huren. Alle boten hebben een elektrische motor die geen geluid produceert. Rust! Sturen is zo eenvoudig, dat werkelijk iedereen het kan. Je huurt al een fluisterbootje vanaf € 17,50 per uur.

HIp&Hot theetuin overleek

Hip&Hot fluiterboot

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Laag Holland. Maar natuurlijk is wat je leest helemaal mijn eigen mening!

Vorig artikelEen slimme krachtpatser voor in je handbagage
Volgend artikelWaarom ik Marktplaats ineens heel hard nodig had…
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in