Mijn ervaring met de Bubble Buddy

Mijn ervaring met de bubble buddyEen tijdje geleden zag ik een Bubble Buddy voorbij komen. Dit is een zeepbakje en zeeprasp in één en ontworpen om de hoeveelheid plastic in het milieu te reduceren. Een prachtig initiatief natuurlijk, maar ik vroeg me wel af of het voor mij zou werken. Eigenzinnig Zutphen zag virtueel mijn getwijfel en besloot me spontaan een Bubble Buddy op te sturen, zodat ik zelf kon ervaren of het handig is in het gebruik. Ik heb echt even de tijd genomen voor ik deze review over de Bubble Buddy ging schrijven, want ik wilde ook zien of ik het product zou blijven gebruiken na langere tijd. Mijn ervaring met de Bubble Buddy zal ik hieronder beschrijven.

Lees ook: Day1 huidverzorgingsproducten

Wat is een Bubble Buddy?

De Bubble Buddy is ontworpen door Foekje Fleur. Zij heeft een missie: functionele en kleurrijke producten ontwerpen die bijdragen aan een beter milieu. Zo bracht ze eerder al de flesvazen op de markt, die geïnspireerd zijn op de plastic flessen die ze vond in een Rotterdamse rivier. Ze gebruikte deze flessen als mal om de porseleinen vazen van te maken. De vorm zal dan ook herkenbaar zijn voor iedereen, en ze hoopt hiermee meer bekendheid te geven aan het probleem van de plastic soep. De Bubble Buddy is een soortgelijk product. Het wordt gemaakt van gerecycled plastic en helpt mensen te kiezen voor gewone zeep in plaats van vloeibare zeep in plastic flessen. Op deze manier komt er minder plastic in de natuur terecht.

Hoe werkt het?

Mijn eerste Bubble Buddy was een lichtroze met een werfzeep erbij om mee schoon te maken. Naast de schoonmaakzeep zijn er ook varianten werfzeep om je lijf en handen mee te wassen en er is zelfs een zeepbar waarmee je je haren kunt wassen. Mijn ervaring met de Bubble Buddy was direct positief. Sowieso staat de Bubble Buddy leuk op mijn aanrecht, het is gewoon een mooi ontwerp. Daarnaast laat de werfzeep zich gemakkelijk raspen en lost deze ook snel op in heet water. Je hebt dan een sopje net als anders wat enigszins citroenig ruikt en het maakt prima schoon. So far, so good dus. Na gebruik leg je de zeep weer terug op de Bubble Buddy, zodat hij kan drogen.

Mijn ervaring met de Bubble Buddy

Nadat ik meerdere keren met de Bubble Buddy had schoongemaakt en dit mij prima beviel, besloot ik ook de shampoo zeep en de gewone zeep te bestellen. Ik kwam er al snel achter dat één Bubble Buddy dan niet genoeg is. Ik heb namelijk de schoonmaakzeep op de Bubble Buddy liggen, de andere twee zepen liggen nu eigenlijk los. Mijn eerste tip is dus: bestel meerdere Bubble Buddy’s of een ander zeepbakje om de werfzeep in te leggen, anders wordt het een kliederboel. Als je meerdere badkamers hebt zoals ik, is het ook handig om in elke badkamer er één of twee te hebben staan.

Shampoo van werfzeep

Aan de shampoo moest ik wel even wennen. Het werkt gewoon goed: je maakt je haar nat,  wrijft de zeep door je haar en krijgt voldoende sop om je haar te wassen. Als je je haar uitspoelt, voelt het echter heel stug en touwerij aan. Nu schijn je daarvoor appelazijn in je haar te kunnen doen na het wassen, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Niet omdat ik denk dat het stinkt, dat schijnt namelijk niet zo te zijn, maar omdat ik het gewoon niet in huis heb en ook nog niet ben tegengekomen in de supermarkt. Via instagram kreeg ik wel de tip dat er van een ander zeepmerk ook conditioner zeep bestaat. Dat wil ik dus nog wel uitproberen. Op dit moment gebruik ik nu na het wassen nog gewone conditioner uit een plastic fles. Dan is mijn haar toch lekker zacht. De zeep prikt trouwens wel heel erg in je ogen, dus zorg ervoor dat het daar niet in komt!

Werfzeep

Werfzepen zijn fijne zachte, verzorgende douchezepen. Ze zijn volledig plantaardig, biologisch en zitten vol voedende oliën en van nature aanwezige glycerine. Ze worden op ambachtelijke wijze gemaakt in een pand in Utrecht en bij het produceren wordt in alle lagen rekening gehouden met het milieu (zo brengen ze de producten bijvoorbeeld weg op de fiets ipv met de auto). Ik vind de zepen heerlijke ruiken en mijn huid en haar reageert het prima op. Er zijn overigens ook andere merken met dit soort zeep die prima te gebruiken zijn in combinatie met de Bubble Buddy, maar Werfzeep is de samenwerking aangegaan met Bubble Buddy en die krijg je dus bij je bestelling ook meegestuurd met de starterskit.

Waarom ben ik de dit product gaan gebruiken?

Ik geloof er in dat als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om het milieu minder te vervuilen, we een steentje bij kunnen dragen aan het grote geheel. Niet alles zal voor iedereen lukken, bijvoorbeeld vanwege je werk, de plek waar je woont of om andere redenen, maar wat je wel kan bijdragen is mooi meegenomen. Zo was de keuze voor de woning waarin wij nu wonen, met 20 zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een warmtepomp een bewuste keuze. We wilden groter gaan wonen en hebben bewust gezocht naar een project met aandacht voor duurzaamheid. Ook kozen we voor milieuvriendelijke verf. De Bubble Buddy is in feite een kleine interventie die toch helpt om de plastic soep te verminderen. Ik koop nu minder plastic wegwerpflessen, leer mijn kinderen dit ook door ze dit voorbeeld te geven en hopelijk heeft deze blog ook nog wat invloed op mijn lezers.

Wat bespaar je door het gebruik werfzeep?

Ik heb eens zitten rekenen hoeveel minder plastic flessen ik nu gebruik. Wat betreft de shampoo gebruiken wij ongeveer 15 flessen per jaar met ons gezin. Met schoonmaken gebruik ik rond de 3 flessen op jaarbasis. Dat zijn toch zo’n 20 flessen per jaar die ik minder hoef te kopen en weg te gooien. Stel dat ik met deze blog 10 mensen inspireer om ook over te stappen op de Bubble Buddy, dan zijn dat al snel 200 plastic flessen op jaarbasis minder. Toch een mooi aantal, dacht ik zo. Bovendien steun je op deze manier mooie initiatieven van kleine ondernemers die hun nek uit steken voor een betere wereld.

Waar koop je de Bubble Buddy?

Je kunt de Bubble Buddy zowel in stenen winkels als online kopen. Ik heb de mijne dus via Eigenzinnig Zutphen, en daar ga ik vandaag nog 3 nieuwe Bubble Buddy’s bestellen: twee voor in onze badkamer (voor de shampoo en de was-zeep) en eentje voor de badkamer van de kinderen, die ook hun haren gaan wassen met de shampoo zeep. De Bubble Buddy kost €16,90 en is verkrijgbaar in verschillende hippe kleurtjes. Een schoonmaakzeep krijg je er bij en andere zeep of shampoozeep  kun je bestellen vanaf €5,95. Ik koop mijn zeep meestal bij Werfzeep.

Eindconclusie

Zowel op de korte termijn als de lange termijn ben ik enthousiast over het gebruik van de Bubble Buddy. Mijn ervaring met de Bubble Buddy is dus positief. Als schoonmaakmiddel werkt het perfect: de zeep smelt snel in heet water, ruikt lekker en maakt prima schoon. Als zeep is het fijn voor je lijf en kun je kiezen uit een aantal geuren en als shampoo werkt het prima, al wordt je haar er stug van, wat je weer kunt oplossen door conditioner te gebruiken. Het is echt praktisch in het gebruik en iets wat je gemakkelijk in je leven kunt inpassen als je een bijdrage wil leveren aan een beter milieu. Een aankoop waar je geen spijt van zult krijgen!

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Bubble Buddy
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFotolocaties voor de perfecte instagramfoto in Schotland
Volgend artikelWow Air failliet, geen IJsland trip voor ons
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

3 REACTIES

  1. Ik gebruik een shampoobar van Lush, geen stug haar! En de variant met kaneel en kruidnagel ruikt ook niet zo sterk. Ook de ‘honey I washed my hair’ variant ruikt niet sterk!

  2. Leuk stuk! Ik ben ook fan van Werfzeep en heb twee Bubble Buddy’s: eentje in de keuken en de andere in de badkamer.
    Eigen Zinnig is een super leuke winkel, ik woon zelf ook in Zutphen en Marleen van Eigen Zinnig is een enthousiaste vrouw met hart voor duurzaamheid. Ik ben er dan ook best trots op dat ze mijn duurzame vlaggenslingers van De Maeckerij ook verkoopt!
    In je artikel staat twee keer weefzeep, dat zou ik even aanpassen ;-)!

  3. Ik gebruik de shampoobars van Happysoaps. Geen stug haar, lekker zacht juist, hoef geen conditioner te gebruiken. De body en gezichtsoaps daavan zijn ook heerlijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in