Zo draag jij altijd iets unieks!

Zo draag jij altijd iets unieks!Als jij erg veel met kleding en mode bezig bent, vind je het waarschijnlijk leuk om altijd iets te dragen wat net een beetje anders is. Vind jij het ook altijd zo jammer wanneer je een ontzettend toffe en originele broek gekocht hebt en je een week later iedereen in die broek ziet lopen? In dit artikel delen we enkele tips om altijd iets unieks te kunnen dragen! Wedden dat er hoofden gaan omdraaien wanneer jij langsloopt?

Laat je kleding bedrukken

Dé manier om altijd iets unieks te dragen is natuurlijk je kleding zelf maken, maar daar zijn we niet allemaal even handig in. Kleding bedrukken via de vele websites die dit tegenwoordig aanbieden is daarom een goed idee. Het concept is vaak heel simpel: de website biedt verschillende kledingstukken aan en deze kan jij zelf combineren met een print naar keuze. Dat kan een standaardprint zijn van de website zelf, maar je kan ook een eigen afbeelding of tekst uploaden. Bedrijven maken veelvuldig gebruik van dit soort websites, maar je kunt het natuurlijk ook prima gebruiken om zelf iets ontzettend unieks te kunnen dragen.

Ga thriften

Anno 2024 draait alles om duurzaamheid en het zo veel mogelijk hergebruiken van kleding is daarom een goed idee. Breng daarom eens een bezoekje aan de lokale tweedehandswinkel. Natuurlijk, de kledingstukken die je hier vindt zijn niet uniek in hun soort, maar ze zijn wel doorleefd en dat geeft karakter. Bovendien zijn het niet de kledingstukken die momenteel in de rekken hangen bij alle grote ketens. Tweedehands winkelen is echt een kunst. Tweedehands winkels zijn doorgaans wat rommeliger ingericht en het is daarom vaak een kwestie van echt goed zoeken voor je een pareltje gevonden hebt. Voor veel mensen is dat echter juist het leuke aan tweedehands winkelen.

Pimp je kleding

Als je een beetje handig en creatief bent, kun je ook zelf je kleding pimpen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met pins en badges en als je een beetje kan borduren, is het ook leuk om dit bijvoorbeeld op een spijkerjas te doen. Zoek ook eens op hoe je door handig te knippen van een gewone top een crop top kunt maken, of hoe je van een shirt met lange mouwen een tanktop kunt maken. Tie dye zie je het laatste jaar niet zo veel meer terug in het straatbeeld, maar is nog steeds een hele leuke manier om zelf thuis je kleding te pimpen.

Vorig artikelEen hippe vloer? Ga voor laminaat!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #490
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in