Zò krijg je kinderen aan het tandenpoetsen

oral b tandenborstelIk had het al aangekondigd in mijn weekoverzicht: vorige week ontving ik voor alle kinderen een elektrische tandenborstel van Oral-B met zo’n vreselijk hysterisch Disney plaatje zoals Planes en Elsa van Frozen enzo. Dat ik dacht: mmm, moet dat in mijn badkamer staan? Maar goed, het paste in de la, inclusief oplader en de kindjes waren er dolgelukkig mee. Dus wie ben ik dan om dat geluk in de weg te staan?

Handige app
Maar het werd nog leuker. Bij deze toffe tandenborstels zat ook een persbericht van een tandenpoets-app. De Disney MagicTimer. Ook hier was ik een beetje sceptisch over, want iedereen weet dat kinderen eigenlijk 2 minuten moeten poetsen. Helaas doen ze dat slechts 20 seconden, als ik geluk heb dan. Ik wil dan altijd even napoetsen, wat ze nooit leuk vinden. Ik kon niet bedenken hoe een app er voor zou kunnen zorgen dat mijn kinderen ineens zouden veranderen in voorbeeldige tandenpoetsers.

Dat had ik alleen hartstikke mis. De combinatie van deze app met de nieuwe tandenborstels bleek een schot in de roos. Ik heb nog nooit zulke gemotiveerde kinderen gehad. Ze poetsen nu ongevraagd, zowel ‘s morgens als ‘s avonds, want ZE KRIJGEN EEN STICKER IN HUN TANDENPOETSBOEK!!!

Echt. Dat het zo simpel was…

kindjes tanden poetsen timer

 

In de app kun je de namen van je kinderen invoeren. Als ze hun eigen naam aanklikken, verschijnt er een plaatje vol schuim. Terwijl ze poetsen, verdwijnt langzaam het schuim in een afbeelding. Al die tijd moeten ze dus poetsen. Als ze klaar zijn, krijgen ze een virtuele sticker in hun beloningsboek. Ze gaan er voor. Echt!

Het enige kleine minpuntje vind ik, dat ik nu steeds mijn iPhone kwijt ben, omdat zij weer willen tandenpoetsen. Daarom heb ik de app ook maar op de iPad gezet. Die ligt nu standaard boven, bij de badkamer.

Wil jij kijken of deze gouden tip ook voor jouw kinderen werkt?

De tandenborstels koop je hier: Mickey Mouse, Prinses Elsa, Cars & Planes, Avengers & de MagicTimer app download je (gratis) in de App store.

zo-poetsen-kinderen-hun-tanden-wel

Vorig artikelVoordelen van op vakantie gaan met de auto
Volgend artikelWie jat er nou een ei?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Na je tip meteen gebruikt. Een succes! Jammer genoeg werkt het scannen van de tandenborstel niet, dus kunnen alleen Monsters en Co stickerboek gebruiken. Bij jullie wel gelukt om een ander boek te downloaden?

    • Hee Susan, hier hebben we ook zo’n tandenborstel. Via bol.com zijn die helemaal niet zo duur. Dus de kinderen hebben ook Elsa en Olaf enzo 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in